Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

Ultimul weekend al lunii mai pune Sibiul în mișcare. Peste 3200 de alergători se vor alinia la linia de start și vor susține una dintre cele 21 de cauze înscrise la Maratonul Internațional de la Sibiu. Pe lângă asta, nu ar trebui să ratați nici întâlnirea cu unii dintre cei mai tatuați oameni ai planetei, sosiți la Transilvania Tatoo Expo.

Vineri, 26 mai

Seria de simpozioane științifice dedicate Bicentenarului Brukenthal 2017 vor începe de la ora 10:00, la Muzeul de Istorie Naturală continuând până în a doua parte a zilei.

De la ora 12, la Cercul Militar îi veți întâlni pe cei mai tatuați oameni de pe Pământ, la Transilvania Tatoo Expo. Evenimentul, ajuns la a IX-a ediție, își propune să reunească marii artiști tatuatori din lume și se va desfășura până duminică, 28 mai.

Emilio Gonzales

Revistele Transilvania și Zona nouă organizează, în cadrul proiectului Sibiu Capitală Universitară Europeană al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, două evenimente literare devenite deja tradiționale: Colocviile Revistei Transilvania, respectiv Festivalul Internațional Studențesc Zona nouă. Evenimentele se vor desfășura între 26 și 28 mai și vor reuni personalități literare românești și europene de prin rang.

Colocviile și Festivalul vor avea deschiderea comună joi, 26 mai, de la ora 19, în Aula Magna a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (str. Lucian Blaga 2A). Pe lângă lecturile de poezie ale invitaților, în cadrul deschiderii va avea loc proiecția filmului de scurt-metraj A Kivégzés / Execuția al regizoarei și poetei maghiare Petra Szöcs, invitată a Festivalului Internațional Studențesc Zona nouă. Scurt-metrajul ei a fost selectat în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, ediția 2014.

Sâmbătă, 27 mai

Încă de la primele ore ale dimineții, centrul orașului și nu numai se va împânzi de oameni pregătiți să alerge sau să susțină o cauză la Maratonul Internațional de la Sibiu.

semimaraton

Începând cu ora 10:00, până mâine, la Sala Transilvania se va desfășura Campionatul Mondial de Karate Kyokushin, ajuns la cea de-a cincea ediție.

Pentru cei mici, atât de la ora 10:00, cât și de la ora 12:00, va fi un atelier de creat povești, la Teatrul Gong. Diana Ribana le dă întâlnire copiilor care vor să-și pună imaginația și totodată mânuțele la contribuție pentru a-și crea propria poveste. Tot acolo, de la ora 11:00 și 18:00 se va pune în scenă spectacolul „Fetița și marea”.

De la ora 11:00, în Muzeul în aer liber Astra va avea loc Târgul comunității locale. Acolo, rășinărenii vor exemplifica cum se transformă laptele în urdă precum și altele. Târgul va continua și mâine de la aceeași oră.

Dacă nu ați apucat încă să vă puneți la curent cu ultimele noutăți în materie de tatuaje, puteți să vă întâlniți cu artiștii importanți din acest domeniu la Transilvania Tatoo Expo, ce va avea loc la Cercul Militar de la ora 12:00. Festivalul Internațional Studențesc „Zona nouă” și Colocviile revistei Transilvania continuă și astăzi, de la ora: 17:00 în Sala Festivă a Bibliotecii Astra.

La Baza Hipică Sibiu, va avea loc Concursul Național de sărituri peste obstacole, numit generic „Marele premiu al municipiului Sibiu”. Mai multe informații despre acesta precum și programul puteți găsi aici. 

Duminică, 28 mai

Campionatul Mondial de Karate Kyokushin își va desemna astăzi câștigătorii. Competiția va începe de la ora 10:00, la Sala Transilvania. În Muzeul din Pădure Dumbrava, între orele 11:00 și 17:00 se va desfășura Târgul comunității rurale. Acolo, câțiva rășinăreni vor arăta în fața publicului drumul laptelui.

De la ora 11:00, la Teatrul Gong se va pune în scenă spectacolul „Fetița și marea”, pentru ultima dată. O oră mai târziu, își deschide porțile Transilvania Tatoo Expo, de la Cercul Militar.

Festivalul Internațional Studențesc „Zona nouă” continuă și astăzi de la ora 17:00, la Biblioteca Astra, iar două ore mai târziu, tot acolo, va avea loc un concert cameral susținut de Kármán Quartet și Marius Ungureanu.

„Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales”, „King Arthur: Legend of the Sword” și „Deep” sunt numai trei din filmele care vor rula la Cinema Arta în acest weekend. Programul complet poate fi consultat aici.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Wenglor, Stefanini, Takata, Gnoato Est, RSK Development, Arvato Bartelsmann, Fântânița Haiducului, Harting, Unimat, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Donuterie, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Matyas Andrei

Acum 7 ani

Ati uitat sa mentionati ca viner-duminica la Sibiu se desfasoara concursul de calarie obstacole nationala la hipodromul din Sibiu care este mai atractiv ca toate manifestatiile mentionate!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus