Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
1°C

12 copii adoptați la Sibiu în primele șase luni ale anului. Alți 28 sunt aproape să aibă o familie

12 copii adoptați la Sibiu în primele șase luni ale anului. Alți 28 sunt aproape să aibă o familie

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu anunță că începând cu anul 2014 în România se sărbătoreşte Ziua Naţională pentru Adopţie pe data de 2 iunie și numărul adopțiilor la Sibiu este în creștere.

De la începutul anului 2014 şi până în prezent, în judeţul Sibiu, 67 de copii au avut şansa să fie primiţi în familii, prin procedura de adopţie.

"În anii 2016 şi 2017 există o creştere a numărului familiilor atestate pentru adopţie. În judeţul Sibiu, de cele mai multe ori, familiile atestate doresc să adopte copii cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani. Printre puţinele familii care acceptă copii mai mari, cu vârsta între 3-14 ani, sunt familiile de plasament care au crescut copiii de la vârste fragede şi s-au ataşat de aceştia”, se arată în comunicat.
Potrivit documentului, de la începutul anului 2017 şi până în prezent, au fost adoptaţi 12 copii, s-a deschis procedura adopţiei la 28 de copii şi au fost atestate 15 persoane/familii ca fiind apte să adopte.
"Printre adopţiile noastre cu final fericit se numără o familie care a fost de la început deschisă spre altceva. Ce face atât de specială această adopţie? Deschiderea familiei de a accepta copii mari. Aceştia şi-au dorit încă din perioada evaluării doi copii cu vârstă cuprinsa între 3-14 ani. Cu o deschidere pozitivă şi mult entuziasm, familia a intrat destul de repede în potrivire cu copiii doriţi. Primul copil, la vremea respectivă în vârstă de 8 ani, a cunoscut familia la trei luni după atestarea ca familie adoptivă. Cel de-al doilea copil, care avea vârsta de 7 ani, aflat pe lista copiilor greu adoptabili din Registrul Naţional al Adopţiilor, a fost vizualizat şi a intrat în potrivire cu familia la un an de la atestare. Întreagul proces de potrivire a fost un succes, iar în prezent cei doi copii şi-au găsit o familie. Această familie ne-a arătat că se poate să existe adopţii de succes cu copii cu vârste mai mari”, au transmis reprezentantii Biroului Adopţii şi Postadopţii din cadrul DGASPC Sibiu.
Familia care doreşte să adopte trebuie să fie atestată ca familie adoptatoare, atestatul se obţine la cerere, în urma parcurgerii  unui proces de evaluare de către solicitant. Atestatul certifică îndeplinirea condiţiilor  materiale şi morale necesare creşterii, educării şi dezvoltării armonioase a copilului, precum şi existenţa abilităţilor parentale.

Adopţia este gratuită şi reprezintă operaţiunea juridică prin care se creează legătura de filiaţie între adoptat şi adoptator, precum şi legături de rudenie între adoptat şi rudele adoptatorului.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Continental, Stefanini, Takata, Compa, RSK Development, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

biciclist

Acum 5 ani

Cred ca ar trebui prezentat si numarul copiilor care au nevoie de o familie. Sa vedem daca lucrurile sunt la fel de roz.
Raspunde

biciclist

Acum 5 ani

Si da, felicitari familiilor care au adoptat s-au urmeaza s-o faca! O mai mare generozitate, nu stiu daca exista.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus