Joi,
15.04.2021
Innorat
Acum
4°C

Eu, de Ziua Copilului... „Vreau să joc ping-pong cu tata, dar el nu vrea”

Eu, de Ziua Copilului... „Vreau să joc ping-pong cu tata, dar el nu vrea”

Noi, cei mari, fie că suntem părinți, bunici sau unchi, încercăm să le arătăm celor mai mici cât de importați sunt. Le cumpărăm câte în lună și în stele, dar mai presus de toate, îi iubim. Astăzi, de ziua lor, adulții s-au gândit să le pregătească în oraș mai multe modalități de a se distra. Dar oare știm cu adevărat ce-și doresc?

Parcul Sub Arini s-a transformat într-un mic parc de distracții, odată cu Festivalul Familiei. Fie că vorbim de tobogane sau trambuline, cei mici au de unde să aleagă. Încă de la intrarea în parc trebuie să fii cu ochii în patru. Cei mici sunt peste tot. Pe biciclete, role sau trotinete. Cu părinții, bunicii sau cu alte rude.

copii ziua copilului 3

Ne-am luat și noi o înghețată, să mai retrăim vremurile demult apuse și am început să „ne băgăm în seamă” cu cei mici. Majoritatea au venit să se distreze și să profite de ziua lor liberă. Erau bucuroși că părinții lor au reușit să vină cu ei, că au liber de la serviciu.

Patrick și David sunt prieteni și totodată colegi la școală. Amândoi au opt ani și au venit cu mamele lor în parc. Întrebați ce și-ar dori astăzi, de Ziua Copilului, nu au stat deloc pe gânduri. „Vreau să joc ping-pong cu tata, dar el nu vrea”, spune David. Nici răspunsul lui Patrick nu se lasă așteptat. „Eu îmi doresc un nou pill” (kendama). Pentru ei, familia este „un lucru extrem de mare” și o spun din toată inima.

copii ziua copilului 1

Robert are puțin peste 6 ani și l-am întâlnit la leagăn. „Mi-l doresc pe Fulger McQuin”. De lângă el, o fetiță, nu mai mare de patru ani, pictată pe față, strigă „Un bebeluș. Eu vreau un bebeluș”.

În fața scenei le-am întâlnit pe Sasha și prietena ei. Au venit în parc să se distreze. „Mie nu-mi plac păpușile, aș vrea o mașinuță albastră”, ne spune Sasha, în vârstă de 6 ani. Cealaltă, fiind mai mare cu cinci ani, nu-și mai dorește jucării, în schimb nu ar zice nu dacă ar primi de la părinți o carte nouă de povești.

Pe o bancă, împreună cu bunica ei era Monica, în vârstă de 10 ani. S-a jucat puțin, dar s-a plictisit și a venit să-i țină companie bunicii. Vorbește cu tristețe în voce despre ce și-ar dori cu adevărat de Ziua Copilului. „Aș vrea să fie părinții mei lângă mine. Sunt plecați în Italia de vreo trei ani și nu i-am mai văzut de la Crăciun. Asta ar fi cea mai mare bucurie pentru mine. Să fie alături de mine, cum sunt părinții de aici din parc alături de copiii lor. Știu că mă iubesc și fac asta pentru mine, dar eu mi i-aș dori aici”, mărturisește fetița.

copii ziua copilului 2

Festivalul Familiei, ce se desfășoară în Parcul Sub Arini a început astăzi și se va încheia pe 4 iunie. Despre ce mai puteți face zilele acestea în Sibiu, puteți citi aici.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Continental, Stefanini, Takata, Compa, RSK Development, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Comentarii

3 comentarii

Fleur de Mall

Acum 3 ani

"Festivalul Familiei", ce potrivit subiect dupa cel cau care ne-ati incantat ieri si azi...
Raspunde

de la nisztru pîn la tisza

Acum 3 ani

Monica, in vîrsta de 10 ani, vorbeste ca la ziar ! E un copil-minune, sau reporterul exagereaza ?
Raspunde

(-)

Acum 3 ani

Adica ce vrei sa insinuezi, cum ca ziaristul in cauza a atins nivelul de dezvoltare intelectuala al unui copil de 10 ani?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus