Luni,
24.06.2024
Partial Noros
Acum
28°C

Bilanțul Apă Canal după codul galben de ploi: 30 de sesizări și o lucrare amânată

Bilanțul Apă Canal după codul galben de ploi: 30 de sesizări și o lucrare amânată

25 de sesizări au transmis locuitorii municipiului Sibiu, iar alte cinci au fost realizate de locuitori ai comunelor din apropiere către Apă-Canal SA în urma ploilor din cursul zilei de joi. Ploi torențiale din cauza cărora s-a decis și amânarea unor lucrări ale societății.

Reprezentanții Apă Canal SA spun că ploaia care a generat o cantitate de 21 de litri pe metru pătrat în dimineața zilei de ieri nu a creat probleme deosebite rețelei de canalizare. Excepție, arată aceeași sursă, o face zona străzilor Maramureșului și Hațegului, unde timp de aproximativ jumătate de oră apa a băltit pe carosabil. „La fața locului au fost mobilizate patru echipaje de intervenție și autospeciale, care au asigurat funcționalitatea canalizărilor din zonă până la evacuarea apei din carosabil, efectuând și îndepărtarea materialelor ( resturi vegetale, pungi, hârtii etc) de pe gurile de scurgere“, precizează reprezentanții societății care administrează rețelele de apă și canal. Potrivit lor, în zonă există o rețea unitară de canalizare cu țevi cu diametrul de un metru și una pluvială ale cărei țevi măsoară 80 de cm diametru, aceasta din urmă nefăcând față cantității de ploaie. „Prin planul de investiții pe anul în curs al Apă Canal SA a fost demarată realizarea unei canalizări suplimentare cu rol de a prelua apa pluvială din această zonă în timpul ploilor de mare intensitate“, se mai arată în comunicatul de presă al societății.

Clapete antiretur

În afara celor cinci sesizări primite din Șelimbăr, Șura Mare și Cristian, angajații societății au intervenit la evacuarea apei și din cinci subsoluri din cartierul Ștrand al municipiului Sibiu. Pentru aceste cazuri, cei de la Apă Canal SA fac un apel la locuitori să instaleze clapete antiretur care să împiedice refularea apelor pluviale în subsoluri pro să utilizeze instalații de pompare a apelor uzate cu ajutorul cărora să evite racordarea directă la rețeaua stradală.

O lucrare amânată

Pentru dimineața zilei de joi, aceeași societate Apă Canal avea programată lucrările de cuplare a noii rețele de distribuție de sub strada Margaretelor. Din cauza ploii torențiale, lucrarea a fost amânată pentru ziua de marți, 13 iunie. „Pe perioada lucrărilor se va întrerupe furnizarea apei potabile pentru abonații din perimetrul delimitat de străzile: Țiglarilor – Lungă – I.L. Caragiale – Câmpului – Măgheranului. Abonații din zona menționată sunt rugați să-și asigure rezervele necesare de apă potabilă“, informează SC Apă Canal SA.

 

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă sau dacă vrei un job mai bun pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Continental, Wenglor, Stefanini, Takata, Gnoato Est, RSK Development, Arvato Bartelsmann, Fântânița Haiducului, Harting, Unimat, Compa, Harley Burger, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Donuterie, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus