Vineri,
27.05.2022
Acum
0°C

În lipsa telecabinei, șoferii forțează Transfăgărășanul VIDEO

În lipsa telecabinei, șoferii forțează Transfăgărășanul VIDEO

Șoferii intră pe porțiunea închisă de pe Transfăgărășan, pentru a ajunge la Bâlea Lac, după închiderea telecabinei de la Bâlea. Oficial, drumul este închis până la finalul lunii, însă chiar dacă mai sunt porțiuni unde zăpada ajunge pe carosabil, șoferii se aventurează pe Transfăgărășan. Pentru ca Bâlea Lac să nu rămână totuși izolată, autoritățile închid ochii. Polițiștii nu au acordat până acum nicio amendă și nu au suspendat niciun permis pe acest tronson de drum.

Oficial, Compania de Drumuri deschide Transfăgărășanul abia în 1 iulie. Toți cei care intră pe segmentul dintre Bâlea Cascadă, județul Sibiu și cabana Capra, județul Argeș, riscă sancțiuni. ”Nerespectarea, de către conducătorul auto, a interdicției de circulație temporară impuse pe un anumit sector de drum constituie contravenție și se sancționează cu amendă din clasa a III-a, de la 6 și 8 puncte, la care se adaugă sancțiunea complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile”, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter.

Chiar și turiștii străini au luat obiceiul șoferilor români și se încumetă pe drumul închis. ”Am văzut un semn și m-am gândit, la început, că pare închis. Dar apoi, atât de mulți oameni veneau până aici, am crezut că poate am citit greșit sau ceva. E închis? - Da, oficial e închis, dar, de fapt, oamenii conduc până aici. - Da, deja m-am obișnuit cu felul în care lucrurile merg pe aici. Îmi place, totuși”, spune un turist.

Comercianții din zonă spun că nu au dus lipsă de clienți, nici după suspendarea autorizației telecabinei, în urma accidentului de acum două săptămâni.

O comisie din partea Companiei de Drumuri va inspecta zona, ca să decidă dacă Transfăgărășanul poate fi deschis oficial înainte de data anunțat.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

B

Acum 4 ani

misto video
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus