Luni,
24.06.2024
Partial Noros
Acum
28°C

Primăria organizează prima achiziție publică pentru noul drum care va lega cartierele Ștrandul și Turnișor

Primăria organizează prima achiziție publică pentru noul drum care va lega cartierele Ștrandul și Turnișor

După mai multe discuții publice care anunțau interesul administrației locale pentru crearea unei noi legături între cartierele Ștrand și Turnișor, Primăria Sibiu a lansat în ultima zi lucrătoare a acestei săptămâni procedura de achiziție a serviciilor pentru realizarea studiului de fezabilitate premergător investiției.

Respectivul drum există și în prezent, însă doar sub forma unei cărări bătătorite prin zona Câmpșor, care leagă strada Dimitrie Cantemir din cartierul Ștrand de strada Rozmarinului, din cartierul Turnișor. Trecerea peste Cibin se face peste un podeț asfaltat, dar a cărui lățime permite trecerea unei singure mașini la un moment dat. Cu toate acestea, drumul este tot mai des utilizat de șoferii din Valea Aurie care caută o legătură mai rapidă cu Zona industrială vest. De la intersecția cu strada Dimitrie Cantemir și până la traversarea Cibinului peste podețul de pe strada Rozmarinului distanța este de aproximativ 1,1 km.

strada dimitrie cantemir spre turnisor foto google street view Vedere înspre Turnișor din capătul străzii Dimitrie Cantemir (foto principală este vedere dinspre strada Rozmarinului către cartierul Ștrand) FOTO Google Street View

„Datorită poziției topografice a acestuia, drumul are o importanță redusă în ceea ce privește traficul rutier, dar având în vedere că până în prezent acesta nu a fost modernizat, precum și aspectul general foarte rău, s-a luat hotărârea modernizării acestuia. (…) Având în vedere necesitatea accesului mașinilor speciale și a mașinii de gunoi, este necesară dimensionarea structurii pentru trafic mediu cu rezistența acestuia la îngheț-dezgheț“, arată reprezentanții Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Sibiu, în documentația aferentă procedurii de achiziție a serviciilor de realizare a SF-ului necesar. Administrația locală mai prevede că, în afară de respectivul drum și a trotuarelor aferente, trebuie realizat și sistemul de iluminat public aferent viitoarei noi căi de comunicație.

drum strand turnisor campsor

Termen scurt

Pentru procedura lansată în cursul zilei de vineri, 9 iunie, termenul de depunere a ofertelor a fost stabilit pentru ziua de marți, 13 iunie. Valoarea aproximată a contractului este de 22.000 de lei, fără TVA, iar termenul de execuție a documentației tehnico-economice aferente SF-ului este de 45 de zile de la semnarea contractului. Studiul de fezabilitate va trebui să propună minim două scenarii pentru acest drum, principalii indicatori-tehnico economici ai lucrării, certificatul de urbanism, precum și durata de realizare a investiției.

Foto: Google Street View

 

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă sau dacă vrei un job mai bun pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Continental, Wenglor, Stefanini, Takata, Gnoato Est, RSK Development, Arvato Bartelsmann, Fântânița Haiducului, Harting, Unimat, Compa, Harley Burger, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Donuterie, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

un cetatean nemultumuit de primaria SB

Acum 7 ani

oare ar putea primaria Sibiu odata in secolul acesta sa nu accepte din nou o solutie subdimensionata ?? una asa ca pt un oras prapadit de provincie? (in ideea in care primaria Sibiu sta degeaba pe un excedent financiar si nu se vede ca s-ar face ceva nou in oarsul asta) Sa faca pe langa doua bezi largi, trotuar si pista de biciclete si o banda pt parcare tiruri de exemplu ? sau sa includa o zona pentru amplasare contianere mari pt Soma (cum sunt in orase occidentale la marginea orasului), pt deseuri de dimensiuni mari care nu incap in oras in prezentele caricaturi de deseuri ?
Raspunde

ra

Acum 7 ani

Bravo. Ui asa mai răsare o raza de soare. Bravo
Raspunde

vasi

Acum 7 ani

22000 ron ? Adica 220 mil lei vechi ? Nu le ajung banii nici pentru zgura
Raspunde

biciclist

Acum 7 ani

Banii aia sunt doar pentru realizarea documentatiei.
Raspunde

bogdan

Acum 7 ani

"Datorită poziției topografice a acestuia, drumul are o importanță redusă în ceea ce privește traficul rutier" ... niste prosti ... abia astept alegeri ... sper sa plece doamna primar si sa vina cineva care gandeste, care se gandeste la viitorul acestui oras. Normal ca nu este de interes daca nu poti circula pe acolo. Daca ar fi o legatura k atunci ar fi de interes si multi ar alege sa mearga pe acolo. Problema este ca duce in stradute mici si aiurea. Ar trebui sa se gandeasca modernizarea acestui drum si prin legaturi cu Valea Aurie si in partea cealalta sa iasa in Alba Iulia. Tot acest drum sa fie cu 4 benzi, sa aiba bretele la intrare/iesire.... o sa faca iarasi o porcarie si o sa spuna in continuare ca nu este un drum important. Nimeni nu se gandeste ca daca stai in Valea Aurie si lucrezi la Continental trebuie sa strabati tot orasul si ca ai prea putin posibilitati. Adica ingreunezi traficul prin oras... Niste prosti ....
Raspunde

sibian

Acum 7 ani

o idee excelenta !!! toti din valea aurie si strand nu vor mai trebui sa iasa in alaba iulia la pod vor iesi in turnisor, va fii mai putina aglomeratie pe podul cibin din turnisor !!!
Raspunde

biciclist

Acum 7 ani

Si piste de biciclete nu faceti? Sau nici prin camp nu sunteti in stare sa le faceti?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gargantua

Acum 7 ani

Foarte bine ! Sa fie tot mai mare stresul si pentru locuitorii din zona strand, ce doar cei din zona Sub-Arini sa fie chinuiti de un trafic poluant ? Las sa fie zgomot si tot ce implica un trafic mai intens si in zona Strand. Sa se faca si cat mai prost inca, cu cat mai aiurea cu atat mai bine !
Raspunde

Coco

Acum 7 ani

Pacat ca nu doare PROSTIA!
Raspunde

Calin

Acum 7 ani

Si cei din Hipodrom IV, Arhitectilor se pot folosi lejer de ruta asta!
Raspunde

locuitor in zona

Acum 7 ani

Cred ca cine vine cu astfel de solutii nu cunoaste Sibiul. A fost cineva din primarie sa vada traseul respectivului drum. In zona blocurilor de pe str. Islazului-Fundatura Brazilor drumul se ingusteaza foarte mult, doua masini mici trecand cu greu una pe langa alta. De camioane nici poveste. Plus ca pe tronsonul respectiv nu exista trotuare pentru pietoni, acestia deplasandu-se pe carosabil. Este asa de greu de gandit pentru respectivii sa lege cele doua cartiere printr-o prelungire a str. Preot Bacca (care este o strada nomala, cu trotuare si care mai poate fi latita cu inca o banda pe partea cu unitatea militara) pana pe Zavoi (in zona noului cartier construit) cu un pod peste Cibin si calea ferata. Si s-a rezolvat eficient si durabil toata problema.
Raspunde

Varanul alb

Acum 7 ani

Pai nu pot mai mult. Cand limita este atinsa nu mai poti sa faci lucruri bune. De spaima mainile sunt inclestate pe scaun si in rest distrugi orice tentativa din jurul tau. Uitati-va la arhitecta sefa. Cum credeti ca ar putea sa imagineze un proiect complet. La masa lor se mananca firimituri.
Raspunde

Infrastructura...nu circ!

Acum 7 ani

"drumul are o importanță redusă în ceea ce privește traficul rutier"?! Cu niste investitii inteligente, drumul poate avea chiar o importanta mare. In curand se va bloca str. Alba Iulia si atunci sa vedem daca mai vin investitori sa mai dezvolte zona de vest cand deja e blocata 3-4 ore pe zi... Sa lasam festivaluri care costa 17 milioane de lei (vezi doar Festivalul de Teatru..circ public pe 4 mil de euro?!) si sa investim banii cu cap. Cu banii astia se facea jumate din centura de Sud a orasului aproape). Oricum, e un pas spre normalitate. Dar f. mic.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus