Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-1°C

Liberalii își aleg președintele. Orban sau Bușoi

Liberalii își aleg președintele. Orban sau Bușoi

5000 de liberali participă astăzi și mîine la București la Congresul Naţional al PNL, for care urmează să aleagă viitoarea conducere a partidului. Astăzi va fi ales președintele, iar mâine va avea loc Consiliul Naţional de Coordonare, for în care vor fi aleşi patru prim-vicepreşedinţi, secretarul general, 16 vicepreşedinţi: 8 vicepreşedinţi pe domenii, coordonatori ai comisiilor de specialitate şi 8 vicepreşedinţi pe regiunile de dezvoltare şi 16 membri pentru Biroul Executiv, trezorierul şi membrii comisiilor CA şi CNRC.

Secretarul general al PPE Antonio Lopez -Istúriz White a declarat în deschiderea Congresului PNL că liberalii trebuie să lupte împotriva populismului, criticând decizia PSD de a depune moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern, despre care a spus că va avea cea mai scurtă viaţă din UE. "Astăzi vă veţi alege un nou lider. Dragi prieteni din PNL, sunt convins că în deplină concordanţă cu istoria partidului, noii lideri vor continua să menţină România ca membru activ în UE şi vor păstra ţara în sistemul european de valori", a declarat secretarul general al PPE Antonio Lopez -Istúriz White, citat de Mediafax.

Iohannis: România are nevoie, mai mult ca oricând, de partide puternice

Preşedinte Klaus Iohannis a transmis sâmbătă, prin intermediul consilierului prezidenţial Laurenţiu Ştefan, un mesaj Congresului PNL în care precizează că România are nevoie astăzi, mai mult ca oricând, de partide puternice, caracterizate de democraţie internă reală şi de dezbatere. "România are nevoie azi, mai mult ca oricând, de partide puternice. Prin partid puternic nu înţeleg însă un partid unde liderul său este puternic, ci un partid unde democraţia internă este reală, unde există dezbatere, unde toate resursele partidului sunt folosite la potenţialul lor maxim", a transmis Laurenţiu Ştefan. "Un partid puternic înţelege preocupările, grijile, nevoile şi aspiraţiile electoratului său şi răspunde articulând programe şi politici publice eficiente şi responsabile. Un partid puternic oferă, în acelaşi timp, cetăţenilor o viziune pentru România, arată clar de ce vrea puterea şi ce va face cu ea. Un partid puternic va convinge imediat că exercită puterea nu pentru liderii săi sau pentru apropiaţii lor, ci pentru cetăţeni şi comunităţile lor, pentru a întări postura României în plan regional, european şi în lume", a adăugat consilierul prezidenţial, citând astfel din mesajul şefului statului.

Între Ludovic Orban şi Cristian Buşoi

Liberalul Ludovic Orban va prezenta astăzi liberalilor moţiunea "Partidul Naţional Liberal - Forţa Dreptei”, iar secretarul general interimar Cristian Buşoi, moţiunea"PNL - partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată şi puternică!". Cei doi au rămași singuri în cursa pentru conducerea partidului după ce moţiunea "Politica naţională - Calea liberală", depusă de Viorel Cataramă, nu a fost validată de Comitetele Directoare Judeţene din cel puţin 10 filiale ale partidului, condiţie necesară pentru a fi supusă dezbaterii şi votului în Congresul PNL.

Foto: Mediafax

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

iulia

Acum 6 ani

"Setilă" sau poate, "Kiorala"? Tz-in' sa fie, tz-in' sa fie?....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus