Sâmbătă,
08.10.2022
Ceata
Acum
7°C

PSD. Noi muncim, nu gândim

Piața Universității, proteste, huligani, Iliescu, apel, mineri, bâte, curățenie, panseluțe, liniște. Liniște.

Eram destul de mic și extrem de credul într-ale politicii. Am înțeles atunci următoarele lucruri: toată lumea voia în țara asta liniște și pace. S-au trezit un grup minuscul de cetățeni ce în timp au devenit huligani-golani care au făcut vraiște centrul Bucureștiului. Mai mult, toată lumea era cu ochii pe noi, siderată că într-o capitală europeană se doarme în corturi în mijlocul orașului, se cântă și se aduc injurii conducătorilor votați legal, corect și democratic. A venit apoi ajutorul unor muncitori din Valea Jiului, care au făcut curat în capitală. Președintele de atunci le-a mulțumit așa cum se cuvine. Punct. Democrația a învins. E clar că n-am avut cele mai bune surse de documentare. Dar măcar am învățat ceva din momentul respectiv. Am învățat să nu mă reped cu concluziile după fiecare vorbă-n vânt.

Momentul Grindeanu. Un program de guvernare impecabil, care nu aștepta decât un tip care să dea cu semnătura pe niște hârtii a încăput pe mâinile unui premier puturos și puțin dus la SIE. Riscând ca economia să se oprească din duduit, președintele Dragnea a chemat minerii din PSD și l-au pus la punct. Tovărășește. Înființând o comisie care să-i aprecieze lenea. L-au găsit la plajă în Croația, așa că l-au pedepsit cu înlocuirea. Și a făcut ca Alibec când îl schimba Reghecampf. A refuzat să dea mâna cu antrenorul Dragnea și a șutat într-un mănunchi de sticle. Doar că Dragnea a tocmit Guvernul pe persoană ficiză creând un moment UNICAT în istoria PSD. O păpușă șă-și rupă ațele. Un Pinocchio supărat pe Gepetto.

Adevărata lovitură pentru PSD e aici. Se pierde structura partidului. Partidul se moleșește într-un vârtej de care doar PNȚCD, CDR, PD, PNL și USR erau capabili. Cum să gândești cu capul tău? Cine te crezi?

Majoritatea covârșitoare a României a fost de acord în 1990 cu lozincile minerilor: ”Noi muncim, nu gândim!” PSD ne-a spus mereu că în țara asta toată lumea trebuie să dea la lopată și unul singur trebuie să gândească. E suficient. Altfel e haos. Așa cum a fost în toate guvernele PNȚCD, CDR, PD și PNL de până acum.

Atunci când a condus PSD a fost smirnă. Nimeni n-a comentat un cuvânt. Un lider suprem și o mulțime de executanți. Acesta a fost permanent peisajul acestui partid. Și asta a schimbat acum Grindeanu.

De 21 de ani în PSD, așa cum a tot repetat, aproape obsesiv, Grindeanu nu are cum să fie altfel. Pentru unii poate fi evoluția spre democrație într-un partid. Pentru alții e doar o luptă pentru putere. Un simplu executant, un viitor Dragnea sau un biet miner, Grindeanu își joacă în aceste zile rolul vieții lui. În câteva zile va fi din nou liniște.

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

(-)

Acum 5 ani

Disperarea nu te ajuta in viata, chiar daca, ar trebui sa te naști încă o data pentru a-o putea înțelege pe ultima "curva" si cand spun aceasta ma gândesc la politica
Raspunde

Odin

Acum 5 ani

Dacă printr-o minune reușește să adune suficiente "simpatii" împreună cu Ponta și rezistă miercuri asta va însemna sfârșitul lui Dragnea. Și va fi rău pentru România cu "noua conducere". Dacă nu reușește atunci Dragnea îl elimină și pe el și pe Ponta și va fi rău pe tru România cu "noua conducere"! Mulțumim PSD! Parcă suntem din nou în in anii comunismului!
Raspunde

PSD=PCR

Acum 5 ani

trist destin....niste tampiti,hoti se cearta..saraca tara pierde...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus