Miercuri,
01.12.2021
Innorat
Acum
6°C

Junii Sibiului reprezintă România la Festivalul ”Morning Star” din Bulgaria

Junii Sibiului reprezintă România la Festivalul ”Morning Star” din Bulgaria

În perioada 19 — 24 iunie 2017, Ansamblul 'Ceata Junilor' și un grup de dansatori de la Ansamblul Folcloric Profesionist 'Cindrelul — Junii Sibiului' reprezintă România la cea de-a XX-a ediție a Festivalului Internațional al Artelor 'Morning Star', desfășurată la Albena în Bulgaria.

Sibienii sunt invitați speciali în festival, în calitate de câștigători ai ediției precedente și astfel vor evolua în Gala de excelență în data de 21 iunie a.c. De asemenea, ei intră și în competiția din acest an, evoluând în secțiunile de concurs Obicei tradițional, Formație și Grup de 4-8 persoane, în data de 20 iunie a.c. În seara zilei de 22 iunie vor fi cunoscuți laureații acestei ediții a festivalului.

'Pentru prezența noastră în acest festival-concurs, am pregătit un program special, ilustrativ pentru bogăția culturii tradiționale române: un colaj de dansuri de pe Valea Târnavelor, obiceiuri de nuntă specifice zonei Sălajului și obiceiul albitul pânzelor, de pe Valea Hârtibaciului' , a declarat  Silvia Macrea, manager CJCPCT 'Cindrelul — Junii' Sibiu.
Anul trecut, dansatorii sibieni s-au remarcat la toate secțiunile de concurs la care au participat, obținând Marele Premiu al Festivalului 'Morning Star', Premiul I și medalia de aur la secțiunea duo dans; Premiul I și medalia de aur la secțiunea grup 4 perechi; Premiul I și medalia de aur la secțiunea obicei tradițional. Fiind un festival al artelor, 'Morning Star' include secțiuni dedicate dansurilor tradiționale, baletului, dansurilor moderne, dansurilor sportive, teatrului, artelor plastice, dansurilor moderne, circului, interpretării vocale și instrumentale etc.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus