Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Premierul Luxemburgului a vizitat muzeul din Pădurea Dumbrava

Premierul Luxemburgului a vizitat muzeul din Pădurea Dumbrava

Muzeul ASTRA a întâmpinat ieri oaspeți de seamă: delegația oficială a Marelui Ducat de Luxemburg, condusă de domnul Xavier Bettel, prim-ministrul luxemburghez. Această vizită s-a derulat în contextul aniversării a zece ani de la momentul în care Sibiul și Luxemburgul au împărțit titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2007. Un moment de bilanț al colaborărilor trecute, vizita a punctat deschiderea celor două părți de reînnodare a relațiilor și cooperării în domeniul cultural în baza experienței anterioare și a rădăcinilor istorice comune.

„Muzeul ASTRA reprezintă o punte între trecut și viitor, un punct de întâlnire al civilizațiilor europene, un loc în care Luxemburgul se regăsește și în care înfluențe diverse se reunesc pentru a crea noi oportunități. Am regăsit aici un muzeu care conturează istoria și patrimoniul românesc, care prezintă legături între trecut și viitor, lucruri care stau la baza istoriei noastre comune. Mă bucur de viitoarele colaborări între Luxemburg și România, dar mai ales de cele între Sibiu și Luxemburg”`, a spus premierul luxemburghez.

premier luxemburg muzeul astra

Din delegația oficială luxemburgheză au mai făcut parte Ambasadorul României în Marele Ducat de Luxemburg, Lilian Zamfiroiu, Ambasadorul Luxemburgului în România, domnul Christian Biever, precum și alți reprezentanți ai instituțiilor de cultură din Luxemburg care au lucrat împreună cu echipa Programului Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007.

premier luxemburg muzeul astra 2

Foto: Muzeul Astra

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

periscop

Acum 4 ani

Denumirea corectă este Dumbrava Sibiului. "Pădurea Dumbrava" e pleonasm, căci dumbravă înseamnă pădure (tânără), cf. Dex.
Raspunde

bogo

Acum 4 ani

Ma gandesc ca au spalat cu cisterna si parcarea de sub padure dupa modelul Piata Mica, nu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus