Miercuri,
17.08.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Astăzi încep Zilele muzicale româno-americane. Paula Seling va sărbători 20 de ani de carieră în Piața Mare

Astăzi încep Zilele muzicale româno-americane. Paula Seling va sărbători 20 de ani de carieră în Piața Mare

În această seară debutează la Sibiu cea de-a XIV-a ediție a “Concertelor Estivale. Zilele Muzicale Româno – Americane”, festival ce va avea loc în perioada 20-29 iunie.

Primul concert este programat diseară, la Sala Thalia. Publicul poate asista la “Ragtime Recital” cu Daniel Szasz la vioară, Ciprian Dancu la clarinet și Horia Mihail la pian. Tot la Sala Thalia, însă joi, va avea loc evenimentul “Muzică de film cu proiecție” cu participarea orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu, iar luni, 26 iunie, este programat un Concert Extraordinar al Orchestrei Române de Tineret cu participarea lui Marc Bouchkov la vioară, sub bagheta dirijorului Cristian Măcelaru.

”Acest eveniment este unic în România. El a fost pornit în urmă cu mulți ani cu intenția clară de a promova valorile artistice românești și americane. Anul acesta toate evenimentele au un caracter de unicitate”, a declarat Ioan Bojin, directorul Filarmonicii de Stat Sibiu.
La Biserica Evanghelică din Piața Huet, publicul meloman poate asista duminică, 25 iunie, la un recital de trompetă cu orgă susţinut John McElroy şi Alexandru Szasz la trompetă și Teodora Cîrciumaru la orgă.

Ultima zi de festival aduce în Piața Mare un concert extraordinar Paula Seling, prin care artista aniversează 20 de ani de carieră. Evenimentul se bucură de participarea orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu și se desfășoară sub bagheta dirijorului Andrei Tudor.

”O să vedeți poate cele mai cunoscute lucrări ale Paulei sau aranjamente după lucrări inedite din muzica românească”, a declarat Constantin Adrian Grigore, consultant artistic al festivalului.
Accesul publicului este gratuit la concertul din Piața Mare. Pentru restul concertelor, biletele pot fi achiziționare de la casa de bilete a Filarmonicii de Stat, de luni până joi între orele 12-16 sau în seara concertului la intrarea în sală. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de 50% reducere. Prețul unui bilet este de 20 de lei.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul Filarmonicii din Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus