Duminică,
25.07.2021
Cer Senin
Acum
19°C

Înțelegerea dintre UDMR și PSD a picat. UDMR nu va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului

Înțelegerea dintre UDMR și PSD a picat. UDMR nu va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului

Negocierile dintre PSD şi UDMR s-au blocat după ce proiectul privind scăderea pragului de reprezentare a minorităţilor pentru folosirea limbii materne în administraţie a fost scos de pe ordinea de zi a comisiilor de specialitate. Agenția Mediafax anunță că UDMR nu va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. Anunțul a fost făcut astăzi de senatorul Tanczos Barna, care a precizat că atâta timp cât toate negocierile au picat cu PSD, UDMR nu are de ce să intre în ”cearta internă” a social democraţilor.

Proiectul de lege privind declararea zilei de 15 martie ca "Zi a comunităţii maghiare" a fost retras marţi de pe ordinea de zi a plenului Senatului, în urma deciziei Biroului Permanent a Camerei superioare. Comisia de administraţie a Senatului a adoptat, luni, un proiect de lege privind consacrarea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunităţii maghiare din România, angajatorii putând acorda la cerere zi liberă pentru persoanele care aparţin comunităţii maghiare.

Senatorii au adoptat un raport favorabil, aducând proiectului iniţial un amendament potrivit căruia angajatorii pot acorda zi liberă la cerere pentru persoanele care aparţin comunităţii maghiare. Senatul este prima cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz.

 

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

dancp2

Acum 4 ani

foarte bine ca doar nu sint neofascistii-hortysti stapini in tara asta
Raspunde

...

Acum 4 ani

ori nu le-au dat ce au cerut, ori au primit promisiuni mai substantiale din partea cealalta. Asa functioneaza aceasta "uniune"
Raspunde

Mihai

Acum 4 ani

mai oportunisti ca UDMR nu am vazut niciunde... Niste cur..be politice desavarsite
Raspunde

Odin

Acum 4 ani

Adevarul e ca la oportunism politic in parlamentul Romaniei nu se pate diferentia pe criterii etnice. UDMR are o politica excelenta, isi urmaresc scopurile cu tenacitate si realizeaza cat se poate de multe cu resursele limitate (de suport popular) pe care le au. Din pacate au o agenda anti-romaneasca, iredentista si poate viitor criminala dar modul de a construii, coeziunea si loialitatea sunt de admirat!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus