Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
3°C

Sibiul dă ora exactă în modă. Peste 50 de designeri, la a 10-a ediție Feeric Fashion Week

Sibiul dă ora exactă în modă. Peste 50 de designeri, la a 10-a ediție Feeric Fashion Week

Peste 50 de designeri și zeci de invitați din toate colțurile lumii vin la Sibiu pentru „cea mai creativă săptămână a modei” din calendarul internațional al evenimentelor de profil. Între 17 și 23 iulie, ora exactă în lumea modei internaționale se va da la cea de-a zecea ediție Feeric Fashion Week. Pregătirile sunt în toi, iar organizatorii anunță un adevărat spectacol, atât pentru public cât și pentru ziariștii de profil și bloggerii de specialitate, fiind cea mai mare ediție a festivalului de până acum.

Săptămâna modei de la Sibiu a început în anul 2008 sub denumirea de Feeric Fashion Days, iar în urmă cu două ediții a trecut la denumirea consacrată de marile săptămâni ale modei din lume. Pentru cea de-a 10-a ediție a acestui eveniment spectacol, la Sibiu și-au anunțat prezența, pe lângă designeri din marile capitale ale modei, alți zeci de designeri din toate colțurile lumii, din Argentina în Hong Kong, din Indonezia în Chile, din Paraguay în Olanda.

Prezentări la  cariera de piatră de la Turnul Roșu

Creativitatea săptămânii modei de la Sibiu a fost dată, de fiecare dată, de spectaculoasele locații pentru prezentările de modă. Captivați de frumusețea acestor locuri, designerii au început să devină din ce în ce mai interesați de a-și pune în valoare colecțiile într-un ambient total deosebit. Prin urmare, cea de-a zecea ediție a Feeric Fashion Week va reuni într-un singur eveniment cele mai spectaculoase locații de prezentare utilizate în cei 10 ani.

„Vom revedea prezentări de modă în cariera de piatră de la Turnu Roșu, la Castelul de Lut de pe Valea Zânelor, în tramvai sau în mocăniță, în apropierea fântânii din Piața Mare, în Aeroportul Internațional Sibiu și în Depoul CFR sau pe Pasajul Scărilor. Având în vedere nivelul spectaculos al acestor spații neconvenționale pentru prezentările de modă ne așteptăm la o expunere mediatică în presa națională și internațională sporită față de edițiile precedente. Însă, cel mai important, ne așteptăm la un public numeros, având în vedere că accesul la toate evenimentele din cadrul Feeric Fashion Week este gratuit, pentru că spectacolul se adresează în primul rând celor prezenți, fie ei pasionați de modă sau nu”, spune Mitichi, președintele Feeric Fashion Week.

FFW cusca leilor

Expoziție de fotografie

Pe lângă prezentările de modă, Feeric Fashion Week redeschide porțile spre fotografia de modă prin două expoziții ce vor avea loc în timpul festivalului. Vicepreședintele Feeric Fashion Week, Landiana Cerciu, este personajul principal al unui proiect fotografic unic în România până în acest moment. 10 dintre cei mai importanți fotografi de modă din țară au participat în realizarea expoziției „10.4.1”. Fotografii au avut oportunitatea să creeze o imagine în stilul propriu folosind același model. Cei zece fotografi sunt Andreea Retinschi, Roxana Enache, Oltin Dogaru, Cosmin Gogu, Nicola Casini, Alex Gâlmeanu, Victor Oancea, Horațiu Curuțiu, Cornel Petruș și Mitichi. Vernisajul expoziției va avea loc în prima zi a festivalului de la Sibiu, în 18 iulie, la Versailles by Buonavista, în apropiere de Cisnădioara. Ulterior, expoziția va putea fi admirată în Feeric Venue - Redal Expo, și în cadrul Galei Feeric ce va avea loc în seara zilei de 22 iulie, în Piața Mică.

„De-a lungul carierei mele de model am participat la sute de shootinguri în care a trebuit să pun în practică ideile altora. De această dată a fost invers, eu am fost în spatele ideii și m-am putut implica activ alături de cei 10 minunați fotografi pentru a obține împreună rezultatul pe care îl dorim. A fost cel mai important proiect fotografic la care am participat și de abia aștept să vedeți rezultatul”, spune Landiana Cerciu, creatorul expoziției. „10.4.1”.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus