Duminică,
14.08.2022
Cer Senin
Acum
26°C

FOTO - Topul celor mai scumpe apartamente din România. Sibiul e la coadă

FOTO - Topul celor mai scumpe apartamente din România. Sibiul e la coadă

Un clasament al proprietăţilor rezidenţiale de lux, realizat de Imobiliare.ro pe baza ofertelor listate pe portal, arată că Bucureştiul se află la o distanţă considerabilă faţă de celelalte mari oraşe ale ţării, în ceea ce priveşte preţurile. Piața imobiliară a Sibiului se află în urma celor din marile orașe.

"Dacă în Capitală cel mai scump apartament disponibil spre vânzare se apropie de suma de patru milioane de euro, în celelalte centre regionale cele mai ridicate pretenţii ale proprietarilor se situează sub un milion de euro şi, adesea, chiar sub pragul de 500.000 de euro. Majoritatea proprietăţilor incluse în clasament sunt penthouse-uri în ansambluri de lux, ridicate în ultimii ani, însă în ofertă se regăsesc şi exemple de apartamente în clădiri istorice", arată studiul citat de Mediafax.

În Capitală, cel mai scump apartament listat pe Imobiliare.ro are un preţ cerut de 3,8 milioane de euro. Este vorba despre un penthouse din zona Primăverii, structurat pe două nivele şi compartimentat în şapte camere (plus dependinţe). Locuinţa are o suprafaţă utilă de 450 de metri pătraţi, dar ajunge la 650 de metri pătraţi construiţi, incluzând terasele. Imobilul dispune de trei locuri de parcare în subteran şi o boxă de depozitare.

Pe locul al doilea în clasament se situează un alt penthouse, amplasat de data aceasta în zona Şoseaua Nordului - Herăstrău, care poate fi achiziţionat la un preţ de 3,15 milioane de euro. Locuinţa are cinci camere, o suprafaţă utilă de 410 metri pătraţi şi este amplasată la ultimul etaj (din şase) al unui bloc finalizat în anul 2008. Proprietatea are vedere asupra parcului Herăstrău, este dotată cu home-cinema, bar, jacuzzi, terasă interioară (amplasată în mijlocul apartamentului) etc.

Tot în zona de nord a Capitalei, în apropiere de parcul Herăstrău, un penthouse nou-construit - parte dintr-un bloc finalizat în anul 2015 - are un preţ 2,49 milioane de euro (+TVA).

În Braşov, cel mai scump apartament scos la vânzare pe Imobiliare.ro are un preţ cerut de 650.000 de euro. Este vorba despre un penthouse din zona Drumul Poienii, finalizat în anul 2008. Compartimentat în patru camere (plus dependinţe), acesta are o suprafaţă utilă de 180 de metri pătraţi şi oferă vedere asupra centrului oraşului.

Tot în centrul Braşovului, un penthouse tip triplex, finalizat în anul 2010, are o valoare de listare de 600.000 de euro. Locuinţa face parte dintr-un imobil tip vilă, are şase camere şi o suprafaţă utilă de 290 de metri pătraţi. Proprietatea se vinde complet mobilată şi utilată şi dispune de parcare subterană încălzită, precum şi de spaţiu de depozitare.

La Cluj-Napoca, apartamentul cel mai scump disponibil momentan spre vânzare are un preţ cerut de 430.000 de euro. Locuinţa are trei camere (plus dependinţe) şi este amplasată la etajul I al unei clădiri istorice (construcţie 1941) din zona centrală a oraşului. Imobilul este renovat şi dispune de o suprafaţă utilă de 160 de metri pătraţi. Tot în zona centrală a oraşului de pe Someş, un apartament situat la etajul I al unei vile interbelice are un preţ solicitat de 360.000 de euro. Acesta are 145 de metri pătraţi utili şi este compartimentat în patru camere (plus dependinţe). Locuinţa este renovată şi modern amenajată.

În Constanţa, cel mai scump apartament disponibil spre vânzare este un penthouse cu vedere la mare, amplasat în zona Peninsula, ce poate fi achiziţionat cu 435.000 de euro. Parte dintr-o construcţie finalizată în anul 2016, acesta dispune de o suprafaţă utilă de 245 de metri pătraţi şi este compartimentat în trei camere (plus dependinţe). Un alt penthouse - situat în staţiunea Mamaia, de data aceasta - este listat pe Imobiliare.ro la un preţ de 430.000 de euro. Compartimentat în patru camere, acesta ocupă etajul 8 al unui imobil finalizat în anul 2016. Locuinţa are o suprafaţă utilă de 230 de metri pătraţi, la care se adaugă o terasă de 105 metri pătraţi. Proprietatea este finisată, mobilată şi utilată şi are vedere directă la mare.

Timişoara: în zona centrală a oraşului de pe Bega, un penthhouse cu o suprafaţă de 150 de metri pătraţi utili este scos la vânzare la un preţ de 670.000 de euro. Apartamentul face parte dintr-un bloc finalizat în anul 2012 şi este complet finisat, mobilat şi utilat. Locuinţa este dotată cu aer condiţionat, sistem de încălzire prin pardoseală şi saună şi dispune de două terase spaţioase, amenajate. Tot în centrul oraşului, un apartament în clădire istorică (construcţie 1930), amplasat la etajul doi din trei, poate fi achiziţionat cu 420.000 de euro. Locuinţa are o suprafaţă utilă de 185 de metri pătraţi, compartimentată în patru camere; aceasta a fost renovată, păstrându-se însă elemente din amenajarea iniţială: parchetul original, din lemn masiv, a fost recondiţionat, la fel şi uşile şi rulourile de la ferestre.

La Iaşi, cel mai scump apartament disponibil spre vânzare pe Imobiliare.ro are un preţ cerut de 350.000 de euro. Acesta dispune de o suprafaţă utilă de 210 metri pătraţi şi este alcătuit din patru camere. Parte dintr-un bloc finalizat în anul 2014, în zona Copou, locuinţa este finisată cu materiale din categoria premium – marmură în living, hol şi bucătărie, piatră naturală în băi, parchet din bambus în camere.

Tot în zona Copou, un alt apartament în ansamblu rezidenţial (construcţie 2015) are o valoare de listare de 245.000 de euro. Situat la etajul trei din cinci, acesta are trei camere şi 140 de metri pătraţi utili. Cei interesaţi pot achiziţiona locuinţa şi în varianta complet mobilată şi utilată.

apartament

Cel mai scump apartament din Sibiu scos la vânzare pe platforma amintită se află pe strada S. von Brukenthal, la doi pași de Piața Mare. Apartamentul are 3 camere, este semidecomandat, are 100 de mp utili și se află la etajul doi într-o clădire ridicată între 1941 și 1977, conform anunțului de vânzare. Prețul este de 199.000 de euro.

apartament 2

Un alt apartament scump în Sibiu se află în orașul de jos, costă 165.000 de euro și are 210 mp utili, la care se adaugă o terasă de 10 mp cu vedere panoramică. Locul de parcare este inclus în preț.

apartament 3

Nu în ultimul rând, pe bulevardul Victoriei este scos la vânzare un apartament de 5 camere, la prețul de 165.000 de euro. Apartamentul este situat la etajul doi al unui imobil cu două nivele și mansardă, izolat termic pe exterior, construit în anul 2010, dotat cu acoperiș din țiglă, interfon, având patru apartamente pe palier. Locuința are o suprafață utilă de aprox. 198 mp, structura pe doua nivele, decomandat.

Sursa foto

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

11 comentarii

Adrian

Acum 5 ani

Total nedocumentat articolul
Raspunde

Thom

Acum 5 ani

Evident (pentru cunoscatori), macar sa fi aruncat o privire pe Patrimoniu - Sibiu.ro, avea clar vechimea cladirilor. http://patrimoniu.sibiu.ro/cladiri/brukenthal/127
Raspunde

Thom

Acum 5 ani

Stefan Dobre, doresc totusi sa-mi arati cladirea aia pe S. Brukenthal ridicata intre 1941-77. Cea mai ''noua'' cladire pe strada respectiva este fostul Palat de Credit Funciar / Primaria, terminata 1906, urmatoarea ''noua'' este cea lipita de Primarie, terminata la 1900. Deci ?! Vorbim de vreo anexa comunista? Ma indoiesc ! Sau vorbim de date falsificate, furnizate companiei de asigurare. Celalalte 2 cladiri pe strada respectiva sunt case gotice, secolele 15-16, modificate masiv in secolele 18-19.
Raspunde

hop

Acum 5 ani

se fura mai putin ?
Raspunde

politrucul

Acum 5 ani

Yurte pentru olteni la preț de penthous? Nttz, mulțumim, mai bine nu!
Raspunde

gaf

Acum 5 ani

...tot taran din poplaca sau ....arising cu Plutarch pe olt...si acum se da orasan. ..din Sibiu...80 %din sibieni sint tarani la origina a 3 generatiii....asa ca scteste.ma
Raspunde

bogo

Acum 5 ani

Titlul corect al articolului trebuia sa fie: "Topul celor mai scumpe apartamente din România de pe imobiliare.ro. Sibiul e la coadă". Sibiul are potential dar asta inseamna ca sibianul sa fie mai pretentios...lucru greu de realizat. In bransa asa zisilor dezvoltatori imobiliari sibieni se intalneste foarte des sintagma "de lux" . Si se aplica la orice apartament/casa mai rasarite dar care oricum sunt departe de ce ofera Bucuresti sau Timisoara la acest capitol. Fara suparare!
Raspunde

Filip

Acum 5 ani

În Sibiu (exclusiv în perimetrul orașului), prețul corect pentru o locuință pornește de la 30-32.000 de euro/garsoniera și ajunge undeva la 45-55.000 de euro pentru apartamentele de 2 camere din blocurile vechi (ceaușiste). Pentru un apartament de 3 camere prețul de pornire este de la 60-65.000 de euro și urcă până la 90-100.000 în funcție de suprafața utilă/poziționare (cartier, proximitate fată de stațiile de autobuz, școli, magazine, etc.). Probabil că pentru un apartament de 3-4 camere, undeva pe la o medie de 110 mp, se pot cere și 120-130.000 de euro, dacă este relativ central și de tip penthouse (deși puține posibilități), prețul maxim să fie de 150.000 de euro. În rest, Sibiul este un oraș predominant alcătuit din case, iar aici prețurile diferă astronomic. O casă relativ mică, cu ceva curte începe de la minim 90.000 de euro și ajunge pe la 200.000 (dacă suprafața terenului crește. Comparativ, o casă care ar costa undeva la 140.000 de euro în Șelimbăr, în Sibiu sare de 250.000. Iar în zona centrală (zona Constantin Noica de ex) casele se vând și cu 300-350.000 de euro (case relativ mici). Casele cu ceva mai multă curte din aceași categorie pot sări de 400-500.000 de euro, iar cele mari (tip vilă în adevăratul sens al cuvântului) s-au vândut cu 800.000-1.000.000 de euro. Nu sunt agent imobiliar, nici măcar nu lucrez în domeniu, dar cred că cea mai scumpă casă vândută vreodată în Sibiu a fost 1,7 milioane de euro (poate și mai mult), se află în zona Noica și aparține patronului Atlassib...
Raspunde

veterinaru'

Acum 5 ani

In articol se veorbeste de apartamente nu de case gh filip :))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus