Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Eurostat: Românii muncesc mult peste media europeană

Eurostat: Românii muncesc mult peste media europeană

Un român lucrează în medie 39,8 ore pe săptămână, cu aproape trei ore mai mult decât media europeană, potrivit unui studiu realizat de Eurostat.

Românii sunt depăşiţi de slovaci (40,2 ore), cehi (40,5 ore), polonezi (40,7 ore), bulgari (40,8 ore), şi greci, care deţin recordul, cu 42,2 ore muncite pe săptămână. Media europeană este de 37,1 ore, scrie Ziarul Financiar.

Un român lucrează în medie 39,8 ore pe săptămână, cu aproape trei ore mai mult decât media europeană, arată un studiu realizat de Eurostat.

Astfel, în termeni de ore pe care le petrec la serviciu, românii mai sunt depăşiţi de slovaci (40,2 ore), cehi (40,5 ore), polonezi (40,7 ore), bulgari (40,8 ore) şi greci, care deţin recordul, cu 42,2 ore muncite pe săptămână. Media europeană este de 37,1 ore.

Pe de altă parte, cei care au cel mai lejer program de lucru sunt olandezii, care stau la job numai 30,1 ore pe săptămână.

În România, managerii sunt de părere că biroul trebuie să fie cât mai apropiat de casa angajaţilor, pentru că, spun ei, un timp mai mare de jumătate de oră petrecut pe traseul până la serviciu este contraproductiv.

Dacă vrei să muncești peste media europeană și nu ai unde, pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

(-)

Acum 6 ani

Mult...posibil, dar cu certitudine fără finalitate!
Raspunde

Eka

Acum 6 ani

Productivitatea muncii e cu siguranta printre cele mai slabe de pe continent ... Spre deosebire de olandezi....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus