Joi,
20.01.2022
Cer Senin
Acum
-10°C

GALERIE FOTO - Sibienii s-au prins în horă, de Ziua Iei

GALERIE FOTO - Sibienii s-au prins în horă, de Ziua Iei

Sibienii au sărbătorit Ziua Iei atât sâmbătă, în Piaţa Volantă Transilvania, cât şi duminică la Hora de Sânziene din Muzeul ASTRA.

De la sfârşitul lunii mai în Piaţa Volantă Transilvania s-a adăugat un element nou:  Insula de promovare a tradiţiilor, ce are drept scop introducerea cumpărătorilor în atmosfera locurilor de unde provin produsele locale autentice pe care le găsesc în această piaţă ce pune în valoare producătorul local.

IA românească nu putea lipsi sâmbătă din piaţa volantă şi din Insula de promovare a tradiţiilor. Aici părinţii veniţi cu copiii la cumpărături i-au putut lăsa pe cei mici la un atelier de desen prin care s-au familiarizat cu motivele populare din ia tradiţională.

piata volanta

Azi, la finalul Sfintei Liturghii de la Biserica din Bezded, din Muzeul ASTRA, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, a deschis tradiţionala horă de Sânziene.

Hora de Sânziene

Hora a strâns laolaltă zeci de sibieni de toate vârstele, dar şi 20 de turişti din Australia, aflaţi în vizită în muzeu.

„Trebuie să fim mândri de ia românească şi copiii noştri să ducă mai departe tradiţia ei. Felicit Muzeul ASTRA şi partenerii lor de evenimente pentru că reuşesc să ofere vizitatorilor nişte experienţe deosebite prin care tradiţiile rămân vii. Mă bucur că în multe locuri din judeţul Sibiu s-a marcat Ziua Iei: la Sadu, la Mediaş, la Roşia şi nu numai”, a precizat Daniela Cîmpean după ce a vizitat Târgul de Ţară şi expoziţia IA AIDOMA din cadrul muzeului.
Hora de Sânziene 2

Foto principală: Silviu Popa/ Fotografii în text: Focus Sibiu și CJ Sibiu

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Gyuntar dela Ooy

Acum 4 ani

Se putea sa lipsească "martie" din "post"?....
Raspunde

sibian

Acum 4 ani

O doamna de nota 10 cu felicitari !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus