Marţi,
21.03.2023
Cer Senin
Acum
9°C

Interviu cu Andreea Pavel, sportiva care va intra în Cartea Recordurilor: Sibiul este în top și cred că merită să fie promovat mai mult

Interviu cu Andreea Pavel, sportiva care va intra în Cartea Recordurilor: Sibiul este în top și cred că merită să fie promovat mai mult

La doar 17 ani Andreea Pavel deține centura neagră în karate și taekwondo, este multiplă campioană națională și internațională la karate, iar acum și-a propus să intre în Cartea Recordurilor. Ea va încerca să bată recordul mondial de doborât obiecte așezate pe capetele unor persoane, adică trebuie să doboare cel puțin 60 de role de hârtie. Nu o face neapărat pentru mândria personală, ci pentru a atrage atenția asupra sportului în Sibiu.

Rep.: Ai o carieră formidabilă în sport, de ce vrei să ieși acum în evidență cu un eveniment care ține mai mult de spectacol?

A. P. : Eu practic taekwondo și karate de performanță de 11 ani și lovitura pe care o voi folosi pentru a doborî recordul mondial este lovitura cu care am câștigat majoritatea meciurilor mele. Este lovitura pe care o stăpânesc cel mai bine. Vreau să-mi demonstrez mie și lumii că sunt cea mai bună pe această lovitură.

Rep.: Bănuiesc faptul că ai exersat lovitura de mii și mii de ori, te mai pregătești special pentru record?

A. P. : De când am primit aprobarea zilnic fac pregătire, pe lângă antrenamentul propriu-zis de taekwondo. Am antrenament special pentru a doborî recordul. Eu, prin evenimentul creat și doborârea acestui record nu vreau să arăt lumii numai că sunt cea mai bună pe această lovitură, vreau să promovez sportul, în general, și stilul de viață sănătos.

Rep.: La antrenamente reușești să dobori recordul? Cât de greu ți se pare?

A. P. : Eu spun că nu va fi o problemă dacă dobor sau nu recordul, interesant va fi cu câte lovituri peste dobor recordul, deoarece eu practicând de 11 ani karate și de 7 ani taekwondo, am o anumită viteză, mobilitatea, motricitate, rezistență, ceea ce împreună creează lovitura perfectă.

Rep.: Te aștepți să vină multă lume să te încurajeze?

A. P. : Din cauza unui eveniment neplăcut, doborârea recordului nu se va mai ține la Sala Transilvania. Acolo va fi un târg cu ceva produse vestimentare și preferă să țină târgul decât un eveniment sportiv care presupune doborârea unui record mondial. După ce bătusem palma să organizăm acolo, ne-au informat că ne dau afară. Așa că acum suntem în discuții pentru a ține evenimentul în mall. Una din cerințele de la Guinness World Records este ca spațiul să fie public, nu contează cât de multă lume asistă.

Rep.: Dar frumos ar fi să te încurajeze cât mai mulți sibieni.

A. P. : Bineînțeles, eu aș vrea să fie plin.

Rep.: Cum va fi omologat recordul, ați discutat cu reprezentanții Guinness World Records?

A. P. : Noi am aplicat pentru record acum aproape patru luni, pe varianta în care nu trebuie să plătești pentru omologarea recordului. Dacă voiam să vină la Sibiu un juriu de la Guinnes World Records și arbitri speciali, atunci trebuia să plătim în jur de 10.000 de dolari, ceea ce depășește posibilitățile noastre financiare. Așa că am optat pentru varianta în care nu trebuie să plătim, dar va trebui să fie prezenți doi arbitri oficiali, profesori de sport cu cronometru și martori acreditați. Deci recordul va fi omologat și este recunoscut pe plan mondial.

Rep.: Ce reacții ai avut de la colegii și antrenorii tăi de la Puma Club Sibiu când le-ai spus că vrei să intri în Cartea Recordurilor?

A. P. : Sincer vă spun, nimeni nu se aștepta. Cred că majoritatea au fost uimiți pentru că nu s-au gândit ei la asta. Și eu am fost uimită și m-am bucurat extrem de mult când mi-a venit confirmarea, după mai bine de trei luni. În taekwondo, din întreaga federație, va spun că practic este o chestie simplă. Sunt o grămadă de sportivi buni care ar putea face asta. Eu am văzut videoclipul de facebook și am zis: de ce nu?

Rep.: Deci stăteai la laptop, ai primit de la cineva un link cu clipul și după ce l-ai văzut ai zis că poți să faci și tu asta?

A. P. : Exact. Și până la urmă, o diplomă de record mondial, mai ales de la Guinness World Records, mi se pare extrem de importantă și va avea un impact enorm asupra. Viitorului meu. Vreau să promovez Sibiul, un stil de viață sănătos, mișcarea și faptul că dacă muncești, o perioadă lungă de timp, rezultatul nu o să-l vezi mâine sau poimâine. Poate, ca și mine, aștepți 11 ani să se ivească oportunitatea. Făcând sport automat vei avea beneficii în viață, pe care nu contați imediat. Bine, în cazul există performanță, de competiții majore, sunt și alte lucruri. Pentru un om obișnuit care sport rezultatele vor veni în timp. Eu asta vreau să subliniez. Desigur că va aduce prestigiu și Sibiului, cred că înseamnă ceva ca un sibian să doboare recordul mondial. Poate, în felul acesta Sibiul se va mai înălța o treaptă, fie ea cât de mică, în topul orașelor din țară.

Rep.: Apropo de Sibiu, tu cum vezi că e promovat sportul pe plan local?

A. P. : Sibiul are o largă gamă de arte marțiale, latura pe care am mers eu. Văd și alte sporturi destul de promovate, citesc în ziar despre sibieni care cuceresc medalii europene și internaționale, ceea ce mă bucură. Dar cu siguranță, mereu este loc de mai bine. Artele marțiale sunt cel mai dezvoltat sport în Sibiu și județul Sibiu. De exemplu, sunt la Mediaș campioni mondiali la karate tradițional. În kyokushin și taekwondo, eu și sora mea suntem în top. Sibiul este în top și cred că merită să fie promovat mai mult, din acesta punct de vedere. Cu acest record eu sper că voi deschide ochii multora.

Rep.: Te consideri un model pentru copiii din Sibiu?

A. P. : Istoria sporturilor mele este foarte lungă. Eu m-am apucat de sport la vârsta de trei ani, deci de când mă știu eu fac sport. Am început cu gimnastica, după am făcut dans sportiv, tenis, balet… unele le-am făcut în paralel. Mi-am găsit vocația în sporturile de contact și am ales karate. Vreau să spun că și gimnastica și baletul au avut un impact mare asupra mea și m-au ajutat să devin ceea ce sunt astăzi. Mobilitatea este esențială în artele marțiale și mă va ajuta și la record. Nu contează ce sport faci, te va ajuta în orice faci. Eu mi-am propus să fiu un model pentru toată lumea și să nu numai pe plan sportiv, vreau să transmit lumii că dacă ești bun într-un anumit domeniu ar trebui să excelezi. Pentru asta nu trebuie să lași școala sau prietenii deoparte, doar să te implici și să te dedici. Eu sunt elevă la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” și vreau să aduc un prestigiu liceului, că are un elev care a ajuns să dețină un record mondial. Vreau să influențez lumea să se canalizeze pe ceea ce îi place și să exceleze în domeniul ales. Și mai vreau să promovez Sibiul.

record

Evenimentul de doborâre a Recordului Mondial este programat pentru data de 14 iulie, de la ora 11:00, la Sibiu Shopping City.
Foto: Pagina personală de facebook a Andreei Pavel

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Ionut Vl

Acum 5 ani

Minunate stiri despre sibiu azi e tot m-ai frumos aici la voi an oras
Raspunde

Cisnadian fără acte

Acum 5 ani

Toată cinstea pentru tine! In ceea ce privește Sibiul, da, figurează in mai multe topuri, singura probema-i ca nu neaparat ii fac cinste...
Raspunde

Bianca

Acum 5 ani

Felicitari Andreea! Munca impresionanta si rezultate pe masura!
Raspunde

E

Acum 5 ani

Modestia unde e ? Mai presus de orice record ramane educatia, modestia.....Daca astea lipsesc.....degeaba detii orice record. "am o anumită viteză, mobilitatea, motricitate, rezistență, ceea ce împreună creează lovitura perfectă." "În kyokushin și taekwondo, eu și sora mea suntem în top."
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus