Joi,
18.04.2024
Light Intensity Drizzle
Acum
6°C

Temperaturi la pragul caniculei, săptămâna aceasta. E mai cald cu 8 grade decât ar fi normal

Temperaturi la pragul caniculei, săptămâna aceasta. E mai cald cu 8 grade decât ar fi normal

În mai puțin de o săptămână, intrăm în luna iulie, denumită popular luna lui cuptor. Însă, temperaturile ridicate, ce se apropie de caniculă nu ne vor ocoli până atunci. În a doua parte a săptămânii, vom avea până 34 de grade C, însă vom resimți un grad de disconfort mult mai crescut grație betoanelor care se vor încinge sub razele soarelui.

Dacă astăzi și mâine temperaturile maxime la nivelul Sibiului se vor situa între 29-30 de grade C, de miercuri în colo, mercurul din termometre va urca până la 34 de grade C. „Aceste valori sunt peste normalul termic al acestei perioade din an cu vreo 7-8 grade. De miercuri, o să avem undeva la 33-34 de grade C”, spune meteorologul de serviciu al Centrului de Meteorologie Transilvania Sud. Pe lângă asta, după masa sunt așteptate ploi trecătoare, de vară.

Recordul temperaturilor maxime pentru aceste zile s-a înregistrat în 2007, când au fost 35 de grade C. Și în 1982 s-au înregistrat 34 de grade. „Deci, suntem pe acolo pe unde avem și cele mai mari valori”, mai spune meteorologul.

Reprezentanții ISU Sibiu fac câteva recomandări pentru a ne proteja de temperaturile ridicate. Dintre acestea amintim: -aveți grijă de copii li de persoanele în vârstă; -în cazul în care nu vă simțiți bine, mergeți la medic; -închideți ferestrele în timpul zilei și aerisiți noaptea; -beți 2-3 litru de apă, chiar dacă nu vă este sete; -petreceți 2-3 ore pe zi într-un spațiu climatizat; -nu ieși afară la orele de vârf; -limitați activitățile fizice; -faceți dușuri călduțe de mai multe ori pe zi.

isu recomandare canicula Foto: Facebook ISU Sibiu

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus