Luni,
24.06.2024
Partial Noros
Acum
27°C

Calfele din Sibiu organizează ateliere pentru copiii din mediile defavorizate

Calfele din Sibiu organizează ateliere pentru copiii din mediile defavorizate

Pentru a marca cei zece ani de la deschiderea primelor ateliere ale calfelor la Sibiu va avea loc proiectul „Prelucrarea lemnului și a fierului în Transilvania – Ieri, astăzi și mâine”, în perioada 26 iunie – 7 iulie. Acesta este organizat de Muzeul Naţional Brukenthal prin Muzeul de Istorie Casa Altemberger,  în colaborare cu Asociația Casa Calfelor Sibiu și cu susținerea fundației Allianz Kulturstiftung . 

„Acest proiect a luat naștere datorită ofertei limitate de proiecte educaţionale prin care tinerii au ocazia să își însușească cunoştinţe practice – cu atât mai mult în cadrul unor meşteşuguri nobile, care şi-au pierdut în ultimii ani statutul dar nu şi importanţa – coroborată cu interesul tot mai mare pentru modele educaționale alternative, cum este cel al pedagogiei muzeale”, transmit reprezentanții Muzeului Brukenthal.

Proiectul are ca beneficiari copii şi tineri din familii defavorizate, fără a fi însă limitat accesul pentru alte categorii de copii şi tineri. Principalele componente se referă la meşteşugurile tâmplărie şi fierărie şi sunt grupate după cum urmează: expoziția despre meşteşuguri, cursuri practice pentru adolescenţi şi ateliere pentru copii.

Expoziţia prezintă, pe de o parte, evoluția celor două meșteșuguri – tâmplărie și fierărie – în Transilvania și, în special, în Sibiu iar, pe de altă parte, călătoria calfelor în trecut și prezent. Cursurile, predate de calfe călătoare, se desfăşoară zilnic între orele 10:00-16:00, iar atelierele pentru copii au loc pe o perioadă de patru zile în același interval orar.

Atelierele pentru copii sunt susținute de Primitiv Entertainment și oferă celor mici ocazia de a lucra cu lemn, dar și de a se distra făcând baloane mari de săpun, trăgând cu arcul sau fiind pictați pe față. Proiectul se desfășoară în curtea interioară a Muzeului de Istorie Casa Altemberger.

Foto arhivă

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus