Luni,
17.01.2022
Innorat
Acum
2°C

BAC: Subiectele de la matematică „au fost ok”, iar cele de la istorie „au șocat pe toată lumea”

BAC: Subiectele de la matematică „au fost ok”, iar cele de la istorie „au șocat pe toată lumea”

De-a lungul timpului, proba scrisă a examenului de bacalaureat la matematică și istorie a fost cea care i-a pus pe cei mai mulți liceeni în dificultate. Existau două variante: ori știi, ori nu știi. Însă, liceenii sibieni contrazic acest lucru. Astăzi, la cel de-al doilea examen scris (pentru minorități al treilea), elevii de la Brukenthal, Lazăr, Pedagogic și Arte spun că s-au descurcat, dându-le ușoare bătăi de cap subiectele de la istorie.

După ce luni au susținut proba scrisă la limba și literatură română, astăzi a venit rândul matematicii sau a istoriei, în funcție de profil. Tinerii care au fost la profil uman și au susținut examenul la istorie mărturisesc că au fost luați prin surprindere de subiectul III.

„Mă așteptam să pice ceva un pic mai simplu”

„Mă așteptam să pice ceva un pic mai simplu. Din perioada comunistă ne-au dat niște chestii un pic mai grele. Au băgat și Războiul Rece pe acolo și nu cred că a știut multă lume de el. Mi-ar fi plăcut să pice din autonomii locale sau ceva din perioada medievală”, spune Ana, elevă la Liceul de Artă Sibiu. Se așteaptă la nota 8 și după terminarea examenelor își dorește să meargă la București, la Grafică. Și Ioana a întâmpinat aceeași problemă. „Cred că subiectele au șocat pe toată lumea. Și eu am fost șocată când au văzut Războiul Rece”, spune eleva de la Arte. Cu zâmbetul pe buze l-am întâlnit pe Vlad, este elev la Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna”. „Am fost la Filologie. Subiectele au fost ok. Sper să iau 10. După aceea plec în Germania”, spune el.

bac elevi gheorghe lazar colegiu

Subiectele la matematică: „ok”

Subiectele de la matematică nu i-au pus în dificultate pe elevi. Majoritatea spun că s-au descurcat, doar că au avut nevoie de multă atenție pentru anumite exerciții. Monica este elevă la Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna” și astăzi a dat examen la matematică, la M3. „Subiectele au fost destul de simple. La primul subiect, am avut lucruri de cultură generală, la subiectul doi legi de compoziție și la subiectul trei matrici. A fost ok. Sper să iau peste 7”, spun ea, Și colega ei Patricia spune că a fost ușor dar „am făcut multe meditații”. La fel spune și Iulia, care vrea să-și continue studiile în Viena.

De cealaltă parte, la M2, subiectele au avut un grad de dificultate mai ridicat, însă elevii se așteaptă la note mari. „A fost ok. Dacă erai atent, te descurcai. Am greșit din neatenție la ultimul subiect. Mă aștept la 8, dacă nu am greșit la minusuri. Mie oricum nu-mi trebuie media de la Bac, merg la Medicină. Trebuie doar să fie luat”, spune Paula, elevă la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”. Sebastian, elev la Brukenthal așteaptă o notă peste 9. „A fost ușor. M-am descurcat la toate subiectele. Sper să iau peste 9”.

O altă elevă ne spune că „a fost destul de ușor. La subiectul trei a fost o mică încurcătură, trebuia să te gândești bine care era formula la integrală. Aveai nevoie de mai multă atenție. Sper să iau peste 8”. Mihai și Cosmin au fost la profil real, la Gheorghe Lazăr. Amândoi așteaptă note peste 9,5.  „Au fost așteptabile. La câte variante am făcut, mă așteptam. Sigur iau peste 9,5”, crede Mihai. „Am greșit la un subpunct și îmi e ciuda. Din neatenție. O să iau doar 9,7”, spune dezamăgit Cosmin.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Comentarii

2 comentarii

///

Acum 4 ani

Voi ati fi fost socati sa fi vazut si un razboi cald... Ce era asa de gre? Doar nu se vorbeste intruna despre comunism si razboiul rece? Nu spuneti voi la orice lucru sau la orice persoana care nu va e pe plac 'comunist"? Mai lasati-o moale... Asta e culmea ironiei pt. ca generatia voastra vorbeste despre comunism si kestii comuniste fara macar sa stie de unde vine cuvantul comunism! Va doresc succes la urmatoarea proba si sa va impliniti visurile...
Raspunde

m

Acum 4 ani

Respect pt cei care invata din generatia asta. Cu atâtea lucruri care sa te distraga, cred ca as fi fost praf :) Cu războiul rece, ce sa-i faci, nu i-au trăit sfarsitul, ca sa afle destule si de la stiri, pe vremea aia. Doar s-au născut la 8-9 ani dupa. E istorie ca oricare alta pt ei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus