Marţi,
16.08.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Artele noi se întâlnesc cu tradițiile vechi, la cea de-a 15-a ediție a Festivalului ICon Arts

Artele noi se întâlnesc cu tradițiile vechi, la cea de-a 15-a ediție a Festivalului ICon Arts

Unul dintre cele mai longevive evenimente dedicate artelor contemporane din România, Festivalului „ICon Arts”, aduce în Sibiu și în Transilvania muzicieni, coregrafi, dansatori, actori și artiști multimedia din toată lumea. Aceștia vor transforma cele 11 zile (19-30 iulie) de festival în unele de poveste. Ediția de anul acesta, cu numărul XV, promite numeroase experiențe pentru public. Acesta va avea ocazia să asculte lucrări în primă audiție absolută, să participe la proiecții de film și să ia parte la spectacolul gastronomiei locale. Toate acestea și multe altele în cadrul unei „Șezători postmoderne”, unde, în paralel, vor fi prezentate artele noi și tradițiile vechi.

Festivalul de Muzică Contemporană Icon Arts revine, în 2017, cu ediția a XV-a, la Sibiu și nu numai, pentru că marea surpriză a organizatorilor este extinderea evenimentului în Transilvania. Prin urmare, Sighișoara, Sibiu, Biertan, Richiș, Alma Vii, Mălâncrav și alte localități din regiune vor găzdui concertele din cadrul Festivalului și cursurile Academiei ICon Arts 2017.

Două școli de vară, ambele cu participare internațională

Festivalul este împărțit în două mari categorii: concerte și cursurile Academiei, o școală de vară care se adresează artiștilor de mâine și se desfășoară, anual, atât în România, cât și în Italia. La cursuri, tinerii vor studia tehnici noi de expresivitate, pe care mai apoi le vor prezenta publicului, în cadrul Festivalului. Principalele arii artistice ale Academiei sunt: muzica (vioară, percuție, chitară, flaut, ansambluri jazz, rezidența creativă a compozitorilor) și secțiunile de actorie, fotografie, performance și dans contemporan.

Cea de-a XV-a ediție a Academiei ICon Arts se desfășoară între 19-30 iulie, în Sudul Tranilvaniei, iar între 31 iulie-august va avea loc ediția a V-a a ICon Arts Roma, la Accademia di Romania, în Roma, Italia. Mai sunt câteva locuri libere. Detalii pe iconarts.ro.

Mihai Eminescu Trust promovează turismul responsabil în Transilvania

Celei de-a XV-a ediții a Festivalului de Muzică Contemporană ICon Arts i se alătură și fundația „Mihai Eminescu Trust” Aceasta depune eforturi pentru conservarea și revalorificarea patrimoniului istoric și natural din vechile sate cu biserici fortificate din Sudul Tansilvaniei, de mai bine de 20 de ani.

„Ne-am implicat foarte mult în încurajarea comunităților locale de a-și continua tradițiile, de a-și asuma cu și mai mare credință valorile moștenite din generație în generație Prin implicarea comunităților și a autorităților locale, sate precum Viscri, Biertan, Richiș, Alma Vii, Mălâncrav dovedesc astăzi continuitate, recăpătându-și identitatea. Ne bucură foarte mult parteneriatul cu ICon Arts Transilvania fiindcă avem prilejul să construim pe mai departe istoria, găzduind artiști din toată lumea care își vor lega inspirația de povestea acestor locuri de basm. Promovăm turismul responsabil, prin grupuri restrânse de vizitatori, conservând ambientul natural oferit de aceste adevărate comori rustice. De aceea, este foarte important ca vizitatorii să-și rezerve locurile din timp pe durata Festivalului. La ceas de seară, v-am pregătit un program cultural inedit, care cuprinde numeroase spectacole de arte și meșteșuguri, dansuri tradiționale, gastronomie locală, toate reunite sub titlul de „Șezătoarea postmodernă”. Vă așteptăm cu mult drag!”, spune Cristian Radu, Communication Manager Fundația „Mihai Eminescu Trust”.

Cei care vor să participe la evenimentele din cadrul Festivalului ICon Arts sunt rugați să facă rezervări din timp la adresa reservations@iconarts.ro

ICon Arts, organizat de către Exces Music și UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, înseamnă atât un curs internaţional de artă (Academia ICon Arts), cât şi un festival de concerte şi spectacole (Festivalul ICon Arts), susţinute de participanţii Academiei, dar şi de nume ale muzicii contemporane recunoscute la nivel mondial. Acest proiect este posibil prin sprijinul oferit prin co-finanțare AFCN, Consiliul Judetean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus