Vineri,
19.08.2022
Cer Senin
Acum
32°C

Părinți și copii strâng gunoaiele din parcul Sub Arini. Și actrița Ofelia Popii se alătură

Părinți și copii strâng gunoaiele din parcul Sub Arini. Și actrița Ofelia Popii se alătură

Sibienii, cu mic, cu mare, sunt invitați sâmbătă, 1 iulie, începând cu ora 10:30 la acțiunea „Curățenie cu cei mici în Parcul Sub Arini”. Proiectul este inițiat de Asociația „Joaca de-a ecologia” și se va bucura de prezența actriței Ofelia Popii și a familiei acesteia.

Scopul inițiativei este de a igieniza parcul, de a-i învăța pe cei mici să respecte natura și de a încuraja folosirea coșurilor de gunoi. „Mi-a plăcut ideea ca părinți și copii să participe la o astfel de inițiativă. Urăsc mizeria din parcuri și de pe străzi. Sper ca publicul larg să înțeleagă ce mesaj dorim să transmitem. Pentru copii va fi o activitate distractivă și educativă, în același timp”, a menționat actrița Ofelia Popii.

Organizatorii au pregătit surprize copiilor: insigne, cretă colorată, limonadă, iar participanții vor avea la dispoziție loțiuni naturale anti-insecte. Pentru a trage un semnal de alarmă publicului larg cu privire la tematica aruncării gunoaielor pe jos, asociația va instala în parc panouri de mari dimensiuni care prezintă povestea cărții „Prietenii naturii”, al cărei personaj principal, un băiețel pe nume Tudor, este răsplătit de către pădure și animalele ei cu elemente din natură cu puteri magice pentru că își ajută părinții să ecologizeze parcul central din orașul său. Mai mult, afișe cu mesaje care încurajează folosirea coșurilor de gunoi vor fi prinse de copaci de către voluntarii „Joaca de-a ecologia”. Participanții la „Curățenia cu cei mici” vor primi mănuși de plastic și pungi de gunoi, fiind încurajați să își aducă cele necesare: apă, pălării/șepci, loțiune de soare.

Asociația „Joaca de-a ecologia” a fost înființată la Sibiu și urmărește educarea copiilor în vederea protejării mediului, prin inițiative variate. „Curățenie cu cei mici în Parcul Sub Arini” este una dintre ele și stă la baza cărții „Prietenii naturii” lansate în primăvara acestui an.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Dracu

Acum 5 ani

Nu mai bine invatati copii ca e treaba primariei sa faca lucrul asta, dupa ce ai cotizat o gramada de bani la impozite si taxe? Zic si eu...ca ar fi mai normal...
Raspunde

Alin

Acum 5 ani

Gandesti abslout romaneste . Fac pariu ca in fata blocului (unde in mod evident locuiesti ) sunt buruieni si gunoaie, peste care tu dai pasul cu seninatate ....... asteptand primaria .... sa iti adune eventual si cojile de seminte.
Raspunde

Alin

Acum 5 ani

Felicitari si multumiri doamnelor din asociatie pentru initiativa!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus