Administrația locală din Cisnădie a transmis înspre Sistemul electronic al achizițiilor publice documentația aferentă procedurii de atribuire publică a contractului pentru execuția unui centru SPA.
Investiția aproximată la 1,5 milioane de euro ar urma să fie finalizată în cursul anului viitor, în zona parcului Măgura din Cisnădie (foto). Varianta inițială de finanțare a acesteia (o treime de la bugetul local și două treimi dintr-un împrumut) a fost modificată, după ce Comisia de avizare a împrumuturilor locale din cadrul Ministerului Finanțelor nu a răspuns nici până acum la solicitarea de emitere a avizului prevăzut de legislație. „De trei luni nu am primit un răspuns de la Comisia de avizare a împrumuturilor locale. Am renunțat la a mai aștepta după reprezentanții Guvernului și vom face investiția din bugetul local. Documentația pentru licitație a fost transmisă înspre SEAP, iar în caietul de sarcini am arătat că cei 500.000 de euro alocați din bugetul local vor fi plătiți anul acesta, iar restul anul viitor. În cursul anului viitor va fi finalizată investiția. Dacă nu era să așteptăm atât după cei de la București, investiția putea fi gata de anul acesta. Tot ce am făcut din bugetul local și nu am depins de alte foruri, am făcut repede. Acum, iată suntem în iulie și nu am rezolvat, numai din cauza a ceea ce se întâmplă în Guvern și ministere“, spune primarul orașului Cisnădie, Gheorghe Huja.
Potrivit anunțului de la începutul acestui an, planul viitorului SPA include un bazin ”semi-olimpic”, cu o lățime de 15 metri și o lungime de 25 de metri, sală de fitness, saună, sală de masaj și loc de joacă pentru copii. Politica tarifară nu a fost, deocamdată, discutată în detaliu. ”Vor fi prețuri de bun simț, să se folosească lumea de acest Spa. Pentru că aceste investiții sunt pentru cisnădieni. Tarifele vor fi aprobate de Consiliul local, dar nici nu mă gândesc la sume astronomice”, declara Huja la începutul anului.
Pista de biciclete, oprită în terenuri private
Proiectul pistei de biciclete care să lege Cisnădia de Sibiu în paralel cu drumul județean dintre cele două localități este, deocamdată, oprit, din cauza faptului că pe traseul acestei piste au fost identificate 12 terenuri private. „Acum vrem să negociem cu proprietarii să ne cedeze părțile de teren necesare construirii acestei piste. Acele porțiuni nu aparțin de drumurile județene. Sper ca oamenii care dețin acele terenuri să fie de acord să ne cedeze suprafețele necesare, căci va fi și în folosul lor să facem acea pistă și cale ce poate fi urmată la picior. Suntem în tot felul de discuții“, a mai declarat Huja. Proiectul pistei de biciclete între Cisnădie și Sibiu este realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu.
Foto: Google Street View
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Astra film festival , Consiliul Judetean Sibiu , Gheorghe Huja , Ministerului Finanțelor , Primăria Cisnădie , Google Street View , Casellon Spania , Schunn Service , Dream Personal Logistik Gmb , Marlex Duo Company , Fântânița Haiducului , Trigo Industry Services , investitie
Vizualizari: 4393
Ultimele comentarii
Acum 20 ore
Unul
Acum 21 ore
Tulnicul de mucava
Acum 21 ore
Unul
Acum 21 ore
Canaris
Acum 21 ore
Olingpia Gafosdea