Marţi,
27.09.2022
Ploi Scurte
Acum
14°C

Șelimbărul intră în Asociația Comunelor din România

Șelimbărul intră în Asociația Comunelor din România

Consiliul Local Șelimbăr a decis aderarea comunei la Asociația Comunelor din România. ”Ținând seama de faptul că obținerea eficienței și eficacității serviciilor publice reprezintă o condiție esențială a managementului fiecărei entități publice, în cazul prezentului acord de cooperare, entitate publică fiind comuna în calitatea acesteia de persoană juridică de drept public și respectiv instituție publică locală, apreciind oportunitatea unei cooperări între comune pentru asigurarea activității de audit public intern, respectând în același timp independența și funcțiile specifice fiecăreia dintre acestea, urmărind facilitarea asigurării activității de audit public intern pentru fiecare comună semnatară a prezentului acord de cooperare, prin relații profesionale bazate pe criterii de legalitate, economicitate, eficacitate și colaborare pentru realizarea obiectivelor specifice acestei activități”, se arată în acordul de cooperare între Șelimbăr și Asociația Comunelor din România.

Din Filiala Județeană Sibiu a Asociației Comunelor din România fac parte 38 de localități din județ, Șelimbăr devenind cea de-a 39-a localitate. Președinte al Filialei județene Sibiu a A.Co.R este primarul comunei Sadu, Valentin Ivan.

Asociația Comunelor din România (A.Co.R.) a fost înființată în anul 1997, ca o asociație de colectivități locale, având ca membri comunele din România. În prezent, numărul membrilor este de peste 2000 de comune, din toate județele României.

Asociația a implementat proiecte din fonduri europene nerambursabile post–aderare în valoare de peste 25.000.000 lei, co-finanțate din Fondul Social European. Asociația este implicată în organizarea periodică a Forumului cooperării descentralizate franco-române, împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ambasada Republicii Franceze în România, precum și a Forumului cooperării descentralizate belgiano-române, în parteneriat cu Ambasada Regatului Belgiei în România. Reprezentanții filialelor județene ale Asociației Comunelor din România, în cea mai mare parte, participă activ la lucrările consiliilor pentru dezvoltare regională organizate la nivelul regiunilor de dezvoltare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Gyuntar dela Ooy

Acum 5 ani

N-apa' cum? Vâlcea Noua nu-i metropola?...
Raspunde

Cl. Anul Politic

Acum 5 ani

Dar Maricuța unde intră ?
Raspunde

Imperiu Contraatacă

Acum 5 ani

Vâlcea de Șelimbăr e metropolă de pe vremea lu"Maricuța, adică hăt de demult. Acum numa' s-a înscris pă listă, adică să fie și celelalte comune la nivelu de Șelimbăr. Dacă pot.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus