Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Bacalaureat Sibiu 2017 S-au afișat rezultatele. Județul Sibiu are cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat

Bacalaureat Sibiu 2017 S-au afișat rezultatele. Județul Sibiu are cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat

Dacă anul trecut elevii sibieni au propulsat județul pe locul cinci la nivel național în funcție de rata de promovare la Bacalaureat, rezultatele elevilor din acest an au plasat județul Sibiu pe primul loc, arată inspectorul școlar general, Ștefan Firu.

Actualizare 13:40. Din cei 2.403 elevi ale căror nume apar pe listele pentru examenul de Bacalaureat 2017, sesiunea iunie-iulie, 124 nu s-au mai prezentat la probe, iar 368 au fost respinși. Rezultă că rata de promovare a actualei sesiuni de Bacalaureat este de 83,85%, procent consistent îmbunătățit față de sesiunea similară de acum un an (78,83%). Diferența este mai mare și față de rata de promovare înregistrată în 2015, când 77,69% dintre elevii care s-au prezentat la probele Bacalaureatului au reușit să obțină minim nota 6,00. „Felicitările le merită elevii, profesorii și părinții. Este rodul muncii lor. Care ar fi explicația pentru această creștere? Anul trecut, județul Sibiu a fost pe locul patru sau cinci la nivel național în funcție de rezultatele de la Capacitate. Anul acesta, județul este pe locul zece. Cum profesorii sunt aceeași, singura explicație este că avem de-a face cu generații diferite de elevi. Referitor la rezultatele de la Bacalaureat, pot spune că sunt mândru de profesorii, elevii noștri și părinții noștri“, spune Ștefan Firu. Rata de promovare de 83,85% nu este cea definitivă. Elevii care doresc să depună contestații au termen până astăzi, la ora 20:00, rezultatele acestor contestații urmând să fie afișate luni, 10 iulie.

Actualizare 12:34. Cel mai bun liceu din Sibiu este Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr”. În primele 50 de medii obținute la Bacalaureat, nu mai puțin de 22, aproape jumătate, aparțin unor absolvenți de la Lazăr.

Pe locul doi în topul celor mai bune licee din Sibiu se află Colegiul Național ”Octavian Goga”. În primele 50 de medii pe județ 13 aparțin unor absolvenți de la ”Goga”.

Pe locul trei se află Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal”, care are șapte absolvenți în primii 50.

Știre inițială:

Ministerul Educației a publicat rezultatele obținute de elevi la examenul de Bacalaureat.

Rezultatele pentru județul Sibiu pot fi văzute aici.

În baza rezultatelor obținute, cel mai bun liceu din Sibiu este Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr”. Acesta are nu mai puțin de șapte absolvenți în top zece cele mai bune medii din județ. Inclusiv un absolvent cu media 10. Este vorba despre Linte Floarea Irina.

Cea de-a doua medie de zece obținută în județul Sibiu aparține Cristinei Hămbășan, absolventă a Liceului Teoretic ”Gustav Gundisch” din Cisnădie.

În topul celor mai bune licee din Sibiu intră și Colegiul Național ”Octavia Goga”, care are doi absolvenți în primii zece pe județ.

Cel mai bun rezultat al unui absolvent al Colegiului Național ”Samuel von Brukenthal” se află pe poziția a 14-a pe județ, cu media 9,90.

Rezultate notabile în Sibiu au mai fost obținute de absolvenți ai Colegiului Economic ”G. Barițiu” și ai Liceului Teoretic ”Constantin Noica”

Contestațiile pot fi depuse astăzi, între orele 16:00 și 20:00. Acestea vor fi soluţionate în intervalul 6-9 iulie, iar luni, 10 iulie, vor fi afişate rezultatele finale Bacalaureat 2017.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

33 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ionut Vl

Acum 6 ani

Va tot lua-ti de olteni dar uite ca de cand au venit an sibiu ancepe orasul sa fie primul pe tara.Daca nu era aceasta miscare de populatie sibiul era decat pe la mijlocul clasamentelor asa ca m-ai usor cu orgoliul ardelenesc..
Raspunde

Deiu

Acum 6 ani

Daca ai fi invatat unde se pune si unde nu se pune cratima era perfect.. la fel si cu decat vs. Doar... astfel ca... acest comentariu pe care l-ai asternut chiar nu isi are locul.. ai dovedit ca esti incult, agramat si chiar nu ai putea face parte din "elita". Dar e ok, valcea te primeste inapoi cu bratele deschise :)
Raspunde

a

Acum 6 ani

La cum scrieți, mă mir că citiți.
Raspunde

sibian100%

Acum 6 ani

S-au ambitionat sibienii fraiere,cum sa te lasi la jegosii Romaniei?
Raspunde

el

Acum 6 ani

Bai oltene, ...decat...voi ati venit la "munca" parca nu la liceu! Avem "noroc" cu voi ca altfel ne prapadea. Economic, financuar, cultural, educational...bravooo, nu mergeti la Bucuresti sa ridicati si acolo nivelul de trai, altfel ne scufundam fara voi...decat!
Raspunde

Luminita Maria Cornelia Preoteasa

Acum 6 ani

IA-MA DE NEVASTA TA, IOANE. FAMA SA FAU A TA PENTRU VECIE!!!!!!!!!!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dan

Acum 6 ani

...decat...
Raspunde

Maria

Acum 6 ani

Draga Ionut, mi se pare foarte comic faptul ca te-ai gasit sa comentezi fix la acest articol, tu care scrii ca o cizma si cu siguranta nu ai fost printre primii la BAC :)). Eu in locul tau as pune mana pe o carte de gramatica, ii faci de ras pe oltenii carora le-a placut mai mult scoala... Felicitari elevilor si multa bafta mai departe!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ionut Vl

Acum 6 ani

Pentru informatia dvstra am luat bacul cu 8,45 in 2010 cand era m-ai greu ca acum si nici nu am dat spaga cum au dat altii colegi am terminat si fac de inginerie aici la sibiu si lucrez an domeniu.. numai judeca-ti oameni care nui cunoaste-ti
Raspunde

Maria

Acum 6 ani

Felicitari. Sper ca nu "ingineriti" la fel cum scrieti, pentru ca atunci angajatorul dvs. are o problema :). Lasand gluma la o parte, lumea va judeca dupa ce vede, iar in cazul unor comentarii pe net, vede doar cum scrieti si cum va dati cocoş degeaba. Pentru a evita sa fiti judecat pe viitor, revin cu sugestia sa va revizuiti serios gramatica (ca sa va ajut, pt. ultima dvs propozitie corect ar fi "nu mai judecati oamenii pe care nu-i cunoasteti"). Numai bine!
Raspunde

Anca

Acum 6 ani

Ionut, imi este greu sa cred ca ai luat bac-ul fara spaga! M-ai greu se scrie mai legat, altii se scrie cu un i, an se scrie in, judeca-ti se scrie legat ca si cunoaste-ti, nui se scrie nu-i.Esti sigur ca ai luat bac-ul?
Raspunde

el

Acum 6 ani

Raspunde

ursa

Acum 6 ani

Cred ca Ionut scrie la misto cu atatea greseli!! Sau...Ionut, cu asa ceva nu se glumeste...Pur si simplu jignesti limba romana!! Cat despre bac luat si facultate ..pur si simplu nu te cred!! Pune mana, mintea si inima si mai invata!! Succes!!
Raspunde

€€€€€€

Acum 6 ani

Hei, pt. cei ca el este ''Succesuri'' :))))
Raspunde

mihai

Acum 6 ani

nu va mai agitati la ce scrie "ionut vl". E doar un troll plictisit ;)
Raspunde

Ion Pop

Acum 6 ani

Promovabiliate mare. Insa notele mari de 10 sunt 2, fix ca in judetul Vaslui.
Raspunde

un pedagog de scoala noua

Acum 6 ani

Ioane, si Moldova a dat oameni mari...
Raspunde

Boboc Puc

Acum 6 ani

Foarte bine... mai multa carne de tun pentru bombele de universitati din Sibiu, universitati ca RoGer conduse de plagiatori precum George Balan... Tepe de facultati unde 99% isi iau licenta pe branza si oua.. asta inseamna Bacul... un bilet catre bombele de universitati din Romania ca in Strainatate se pune accent pe practica si pe experienta de munca nu pe diploma de bac atunci cand vinde vorba de mers la o facultate
Raspunde

olteanu

Acum 6 ani

Hai oltenii mei...forta maaa
Raspunde

Altu

Acum 6 ani

Eu cred ca Ionut VL este UNGUR...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Jos Cenzura

Acum 6 ani

Mai usor cu minciunile valahilor. Cu totii stim ( in afara de olteni) ca sibienii sunt de fapt pui de olteni. Sibianul exista din 1920. Mocanii din marginime sunt valahi olteni din timpuri. Dar ii fain Sa vezi pulimea cand se cearta intre ei:)) . Valahi cigani din Albania.
Raspunde

sibian100%

Acum 6 ani

Deci ciobanii pe care oltenii nu pot sa-i suporte sunt tot olteni?Macar eu am origini pe Valea Hartibaciului,am scapat de suspiciuni
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus