Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

La Șelimbăr se înființează societate de gospodărie comunală

La Șelimbăr se înființează societate de gospodărie comunală

Consiliul Local Șelimbăr, întrunit vineri, 20 iunie, în ședință publică a dat acordul de principiu pentru organizarea unei societăți comerciale, având ca obiect principal de servicii/execuții de lucrări necesare activității de gospodărie comunală. ”Prin înființarea societății se urmărește ca aceasta să asigure îmbunătățirea condițiilor de viață a cetățenilor, promovarea calității și eficienței activității, dezvoltarea durabilă a serviciilor, precum și protecția mediului înconjurător”, a explicat primarul Marius Grecu, în expunerea de motive privind inițierea proiectului de hotărâre.

Societatea de gospodărire comunală Șelimbăr va avea în viitor ca și atribuții serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân, tăierea și toaletarea arborilor din localitate precum și gestionarea spațiilor verzi, etc. ”Era nevoie de înființarea unei astfel de societăți pentru că Șelimbărul se dezvoltă și sunt tot mai multe probleme de gestionat. În plus, există și o motivație de ordin economic, lucrările de toaletare a arborilor și de întreținere a spațiilor verzi cred că le vom putea gestiona mai bine în acest fel”, a declarat primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.

Intră în Asociația Comunelor din România

Totodată, Consiliul Local Șelimbăr a decis aderarea comunei la Asociația Comunelor din România. ”Ținând seama de faptul că obținerea eficienței și eficacității serviciilor publice reprezintă o condiție esențială a managementului fiecărei entități publice, în cazul prezentului acord de cooperare, entitate publică fiind comuna în calitatea acesteia de persoană juridică de drept public și respectiv instituție publică locală, apreciind oportunitatea unei cooperări între comune pentru asigurarea activității de audit public intern, respectând în același timp independența și funcțiile specifice fiecăreia dintre acestea, urmărind facilitarea asigurării activității de audit public intern pentru fiecare comună semnatară a prezentului acord de cooperare, prin relații profesionale bazate pe criterii de legalitate, economicitate, eficacitate și colaborare pentru realizarea obiectivelor specifice acestei activități”, se arată în acordul de cooperare între Șelimbăr și Asociația Comunelor din România.

Din Filiala Județeană Sibiu a Asociației Comunelor din România fac parte 38 de localități din județ, Șelimbăr devenind cea de-a 39-a localitate. Președinte al Filialei județene Sibiu a A.Co.R este primarul comunei Sadu, Valentin Ivan.

Asociația Comunelor din România (A.Co.R.) a fost înființată în anul 1997, ca o asociație de colectivități locale, având ca membri comunele din România. În prezent, numărul membrilor este de peste 2000 de comune, din toate județele României.

Asociația a implementat proiecte din fonduri europene nerambursabile post–aderare în valoare de peste 25.000.000 lei, co-finanțate din Fondul Social European. Asociația este implicată în organizarea periodică a Forumului cooperării descentralizate franco-române, împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ambasada Republicii Franceze în România, precum și a Forumului cooperării descentralizate belgiano-române, în parteneriat cu Ambasada Regatului Belgiei în România. Reprezentanții filialelor județene ale Asociației Comunelor din România, în cea mai mare parte, participă activ la lucrările consiliilor pentru dezvoltare regională organizate la nivelul regiunilor de dezvoltare.

 

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus