Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
25°C

Gabriel Gheorghe, lobby pentru economia românească în Grecia

Gabriel Gheorghe, lobby pentru economia românească în Grecia

Secretarul de stat Gheorghe Gabriel Gheorghe din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a fost principalul invitat la conferința ”Doing Business in Romania”, organizată de Camera de Comerț și Industrie Atena (ACCI), în cooperare cu Ambasada României la Atena la sediul ACCI.

Sibianul Gabriel Gheorghe a încurajat oamenii de afaceri eleni să inițieze sau să-și extindă investițiile în România, subliniind că ”atât oficialii eleni cât și companiile din Grecia manifestă un interes ridicat în ceea ce privește identificarea unor proiecte de cooperare în domenii, precum energie, agricultură, turism, dezvoltare regională și cercetare-inovare”.

Evenimentul, la care au participat peste 100 de companii din Grecia, a avut ca principal obiectiv promovarea atractivității economiei românești și climatului investițional, din perspectiva extinderii investițiilor elene în România.

Conferința ”Doing Business in Romania” a făcut parte din programul secretarului de stat Gheorghe Gabriel Gheorghe, care efectuează o vizită la Atena în perioada 5-6 iulie 2017. Agenda vizitei a inclus întrevederi cu Konstantinos Michalos, președintele Camerei de Comerț și Industrie Atena și Nikos Sofianos, secretarul general ACCI, Theodoros Fessas, președintele Hellenic Federation of Enterprises (SEV) și Christos Staikos, presedintele Enterprise Greece, agenția guvernamentală elenă pentru promovarea investițiilor străine și comerțului.

La 31.03.2017, volumul schimburilor comerciale cu Republica Elenă a însumat 407,35 milioane euro, in creștere cu 12,82% față de perioada similară a anului 2016, cu o pondere de 1,23% în comerțul exterior al țării noastre, din care exporturile au înregistrat 202,31 milioane euro (+20,69%), iar importurile 205,04 milioane euro (+6%).

Grecia se situează pe locul 7 in clasamentul pe tari de rezidenta a investitorilor in societăți comerciale cu participare străină la capitalul social. La data de 30 aprilie 2017 erau înregistrate in Romania un număr de 6693 companii cu capital elen, cu o valoare totala a investițiilor de 2,62 miliarde USD.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, mai nou, concediului i se spune lobby?....
Raspunde

alde gheorghe

Acum 7 ani

cum poti ca fiind prostovan si neprimind voturi la alegeri sa ajungi secretar de stat?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus