Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Parcările au ”devenit” cu plată și pe Mihai Viteazu și în zona Poliției

Parcările au ”devenit” cu plată și pe Mihai Viteazu și în zona Poliției

Sibienii care parchează în zona bulevardului Mihai Viteazu din cartierul Hipodrom sau în zona sediului Poliției riscă amenzi de până la 200 de lei dacă nu își cumpără tichete de parcare de la noile automate amplasate de administrația locală.

Primăria anunță că a pus în funcțiune cinci noi automate pentru tichetele de parcare, cele mai multe fiind amplasate în zona cartierului Hipodrom. „Trei dintre acestea au fost amplasate pe bulevardul Mihai Viteazu, pe porțiunea dintre Calea Dumbrăvii și strada Nicolae Iorga. Un astfel de dispozitiv a fost amplasat pe strada Revoluției, pe tronsonul dintre strada Ștefan cel Mare și strada Constantin Noica. Cel de-al cincilea a fost montat și pus în funcțiune pe strada Măsarilor, în colțul dinspre Piața Cibin, suplimentându-le pe cele existente“, se arată în comunicatul Primăriei Sibiu emis pe acest subiect. Până la amplasarea acestor automate, modalitățile de achitare a parcărilor din zona respectivă erau fie de a plăti un abonament, fie de a achiziționa tichete de parcare de la diferite magazine.

Spre diferență de automatele existente, noile aparate emit tichete de parcare și pentru cei care doresc să achite contravaloarea acestora utilizând cardul (sunt acceptat și cardurile cu tehnologia contactless). Plata cu monede de 50 de bani și bancnote de un leu este în continuare posibilă. Pe lângă cele 42 de automate pentru tichetele de parcare existente, administrația locală intenționează să amplaseze anul acesta alte 14, în zona Gării, a Târgului Obor și în zona centrală a orașului.

„Reamintim că tichetul de parcare costă 1 leu și se eliberează pentru unul dintre cele două intervale: 8-14 sau 12-18. În cazul parcărilor din zona pieței agroalimentare Cibin, tichetul se eliberează pe maxim 2 ore, fiind o parcare cu timp limitat de staționare. Amenda prevăzută de legislația locală pentru parcarea fără tichet este între 100 și 200 de lei în cazul persoanelor fizice și între 250 și 350 de lei în cazul persoanelor juridice“, comunicat Primăria Sibiu
Foto: Primăria municipiului Sibiu

 

 

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

20 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Karmila

Acum 6 ani

E ridicol sa ne ieie bani pentru parcari!!! Avem masini, o ducem bine, avem cu ce, chiar e asa greu sa ne lase cu prostile lor?
Raspunde

mihai

Acum 6 ani

sper ca esti doar un troll fara imaginatie si nu esti chiar atat de prost
Raspunde

Gruia

Acum 6 ani

Lucrarile de modernizare nu s-au terminat nici pe Buzesti nici pe Biruintei deci oamenii mai sunt inca nevoiti sa parcheze pe unde apuca. Ce sa vezi? Surpriiiizaaaaa.
Raspunde

mos martin

Acum 6 ani

parcarea de pe strada revolutiei e aproape 100% ocupata de studentii academiei militare. Asta inseamna masini care stau acolo nemiscate cu saptamanile. Cum vor proceda ei?
Raspunde

...

Acum 6 ani

Academia are destul spatiu sa le primeasca. Sa isi amenajeze parcare in interior
Raspunde

dancp2

Acum 6 ani

tripleta bunica rezvan cimpan nu mai au bani?sau vor sa nu mai fie alesi! numai taxe si ducem gunoaiele in jud alba pe banii sibienilor! propun sa le ducem la berlin,londra sau paris soman este capusa pe banii sibienilor proiect PROST si FURT!
Raspunde

Mihai

Acum 6 ani

Si acum trageti dungile pe asfalt pentru plata parcarii in V. Aurie? Dupa 31 de ani se asfalteaza parcarile si urmeaza taxarea... Asta face parte din "viziunea" administrativa a doanei Fodor? Sau din vedeniile administrative?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

€€€€€€

Acum 6 ani

In vest aproape totul se plateste, de asta au un nivel ! Cat timp ai pretentia sa-ti lasi un ceva pe domeniul public, asta e situatia. Si pt. a renova o fatada iti trebuie hartoage, aprobari, si ajungi cu cost dublu cat renovarea, doar pt, a amplasa o schele pe domeniul public. Intrarea in parcuri si statul pe banci trebuie taxate, bagi moneda, se ridica bara de pe banca, ca accesul la metrou. Dragi cetateni, fiti responsabili, nu mai e vremea tatuculuii care avea grija de noi. Si cand iesim din casa ar trebui sa platim taxa, pentru ca folosim spatiul public ! Eu sunt de acord. Si nu e abuz, orice primarie v-ar putea baga p_la in gurita astfel, chichitele legii sunt multe.
Raspunde

...

Acum 6 ani

primaria sibiu are excedent bugetar si nu stie ce sa faca cu el. de ce le mai trebuie taxe noi?
Raspunde

Jos Cenzura

Acum 6 ani

2 burtosi militieni locali la o Tigare in fata sediului. -unde mergi ba in vacanta la greci a? -da ma conduc 1000km . - cacat , io ma duc la plaja in italia, conduc 1700km. Imi venea Sa le dau 2 pumni in gura. Unde sunt aia care urla ca ei castiga 1000 lei pe Luna ? Tara de cacat
Raspunde

Yoy

Acum 6 ani

Puteau alege să meargă cu avionul, e cam comod și rapid și mai scump. Ce e greșit în a merge în vacanță? Oricine o poate face dacă are un salariu decent și economisește
Raspunde

acum inteleg de ce l-au angajat pe "Dorele" sa amenajeze intre blocuri

Acum 6 ani

foatre tare tanti mama lu' Fuego; Ia una bucata firma - DoreleSRL - adica Geiger, rade mai bine de 50% spatiu verde dintre blocuri si la final ii da cu minus la locuri de parcare(pe numerate). Te intrebi ca bou' ce o fi in capul ei...., si hop apare taxa pe Mihai Viteazul, multumim tanti, asteptam stampilatu'
Raspunde

rosu

Acum 6 ani

Taxa nu e noua, numa ca trebe sa citesti: "Până la amplasarea acestor automate, modalitățile de achitare a parcărilor din zona respectivă erau fie de a plăti un abonament, fie de a achiziționa tichete de parcare de la diferite magazine." Da tu numa vrei sa injuri, deci nu trebe citit.
Raspunde

MC.D

Acum 6 ani

Este perfect normal ca pe arterele principale parcarea sa fie cu plata, locatarii trebuie sa-si parcheze autoturismele in zonele adiacente blocurilor sau pe strazile laterale. Pe cand Calea Dumbravii, Cisnadiei, Scoala de inot, Victoriei, Rahovei, Semaforului, s.a.md....
Raspunde

...

Acum 6 ani

Pe cand posibilitatea de a plati parcarea prin SMS? Automatele astea se mai si strica, uneori sunt departe si in directia opusa locului vizat, in locuri mai aglomerate se mai sta si la coada in fata automatului plus ca de multe ori cetatenii nu au cum plati imediat (automatul nu accepta monede, soferul nu are bancnote potrivite etc). Ar fi mult mai simplu pentru toata lumea.
Raspunde

...

Acum 6 ani

iti spun eu cand! atunci cand primaria va fi condusa de oameni competenti. si mai astepti parcari atajate si subterane....la pooly vara
Raspunde

Dezinformare sau dezinteres?

Acum 6 ani

Cand o sa puna plata cu SMS o sa-ti dai seama ca ai cartela cu credit! Automatele se strica, la coada stai max. 2 minute, primesc monede, poti sa-ti iei tichete din alea albastre, poti sa-ti faci abonament, sa platesti cu cardul etc, Trebuie doar sa vrei, iar la 2 lei pe zi e gratis as spune. Si pentru domnii de la turnul sfatului parcarea de pe Mihai Viteazu ESTE CU PLATA de vreo 4-5 ani, eu imi fac abonament acolo de vreo 4 ani, acum s-au pus automate de parcare.
Raspunde

...

Acum 6 ani

etajate
Raspunde

....

Acum 6 ani

pai romanii se feresc de 1leu, vezi cati sunt parcati aiurea langa C90 si mie imi zici ca la etajate cu macar 5-10lei pe ora o parcheze vreun sibian? doar gura e de voi
Raspunde

cartus

Acum 6 ani

Amsterdam toate parcarile sunt cu plata,6 euro ora.asa au devenit olandezi biciclisti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus