Joi,
02.02.2023
Parțial Noros
Acum
2°C

Autostrada Sibiu-Pitești la licitație: Aproape 60 de milioane de lei, fără TVA, pentru fiecare km din Sibiu-Boița

Autostrada Sibiu-Pitești la licitație: Aproape 60 de milioane de lei, fără TVA, pentru fiecare km din Sibiu-Boița

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice licitația pentru primele două tronsoane ale autostrăzii Sibiu-Pitești.

Este vorba despre loturile Sibiu-Boiţa (lotul 1) şi Piteşti-Curtea de Argeş (lotul 5).

Conform anunțului, un kilometru de autostradă între Șelimbăr și Boița va costa aproape 60 de milioane de lei, fără TVA.

“Lotul 1 aferent Sectiunii 1 se intinde intre km. 0+000 - km. 13+170, iar traseul autostrazii va începe în zona localitatii Selimbar, la intersectia cu centura Sibiu. Aliniamentul se continua la vest de Drumul national DN7, in paralel cu acesta, fiind amplasat intr-o zona colinara pana la km 6, in zona localitatii Vestem. În continuare, traseul autostrazii traverseaza la vest de Talmaciu, drumul judetean DJ 105G Avrig - Marsa - Talmaciu – Sadu pana in zona Boita unde este prevazut un nod rutier ce asigura conectivitatea temporara a autostrazii Sibiu-Pitesti cu DN7”, se arată în anunţ.
Valoarea estimată a contractului este de 765 de milioane de lei, fără TVA; iar termenul de execuţie este de 108 luni, care include şi perioada de garanţie de 60 de luni.

Cât privește lotul Piteşti-Curtea de Argeş, prețul pentru un km de autostradă depășește 60 de milioane de lei.

"Sectiunea 5 se intinde intre km 92+600 si km 122+950, iar traseul autostrazii va începe în zona localitatii Curtea de Arges si va contiua traseul paralel cu raul Arges pana la actuala centura a Municipiului Pitesti. Traseul acestei sectiuni este amplasat in judetul Arges si are o lungime de 30.35 km", se arată în anunţ.
Valoarea estimată a contractului este de 1,83 miliarde de lei, fără TVA; iar termenul de execuţie este de 120 luni, care include şi perioada de garanţie de 60 de luni.

Termenele de depunere a ofertelor sunt 17, respectiv 18 octombrie.

Modalitatea de selectare a ofertelor câştigătoare pentru fiecare dintre cele două tronsoane este ceva mai complexă decât de obicei. Criteriul preţului va conta doar în proporţie de 50%. Restul de 50% din punctajul total se va referi la calitatea lucrărilor, la garanţia suplimentară a lucrărilor oferită de constructor în plus faţă de cea standard şi chiar la experienţa proiectanţilor şi a inginerilor.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

Mister

Acum 5 ani

Cu sa se lucreze 108 luni pt 13km de autostrada? Se face cu magarii???
Raspunde

raspandache

Acum 5 ani

Tu stii sa citesti? Termenul de 108 luni include si garantia de 60 de luni. Deci efectiv ar trebui sa fie gata tronsonul in 2 ani. Acum ramane de vazut daca...
Raspunde

incet dar sigur

Acum 5 ani

Termen de executie 10 ani pt cele mai usoare tronsoane, destul de aproape de adevar.
Raspunde

mihai

Acum 5 ani

Da ii facuta din aur sau ce la pretul asta? Ah pardon e facuta de PSD!
Raspunde

raspandache

Acum 5 ani

Decat aia facuta de pdl pe sub dealul curgator prefer variant asta pededista cum ii zici tu.
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, ca si la Culinarium, si astea-s tot "prafuri" doar ca astea se caută, alea nu....
Raspunde

masticatorul de stiri

Acum 5 ani

Domnule Dobre ( sau oricine altcineva): Ca sa nu venim degeaba din Vasile Aron pana in centru, ne puteri face un reportaj despre ce e vorba cu tarabele instalate azi in Piata Mare ? Multumim
Raspunde

Popa

Acum 5 ani

In loc sa inceapa cu zonele mai dificile , ca sa fie finalizata toata autostrada in acelasi timp ... Praf in ochii francezilor !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus