Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Clădirea complexului comercial Ambient, scoasă la executare silită

Clădirea complexului comercial Ambient, scoasă la executare silită

3,1 milioane de euro, fără TVA, este valoarea cu care este scos la executare silită complexul comercial Ambient, situat în Sibiu, pe șoseaua Alba Iulia.

Executarea silită a complexului comercial are loc în cadrul unui proces deschis de Raiffeisen Bank împotriva societății TMA Management SRL, firma care deține, în acte, clădirea complexului ridicat pe un teren cu o suprafață de 8.300 de mp. Reprezentanții băncii încearcă astfel să recupereze o datorie de 7,4 milioane de euro, la care se adaugă alți 417.000 de lei, datorii acumulate în baza unor contracte de credit semnate începând cu anul 2007. Potrivit datelor Oficiului Registrului Comerțului, SC TMA Management SRL este o societate deținută în proporție de 95% de către Maria Anghel, cea care a condus departamentul juridic al Ambient. Restul de cinci procente din acțiunile sociale ale TMA Management sunt deținute de Alexandru Nicolae Bucuță, de asemenea un fost membru al boardului Ambient SA. Datele contabile publicate de către Ministerul Finanțelor pentru SC TMA Management SRL arată că, în ultimul an fiscal încheiat, societatea a avut o cifră de afaceri de aproximativ 650.000 de lei, pierderile fiind de peste 2,8 milioane de lei.

Licitația publică pentru vânzarea complexului comercial este programată pe 18 august 2017, la sediul executorului judecătoresc Cosmin Dan Sântea, din municipiul Sibiu. „Ofertanții trebuie să consemneze la dispoziția executorului judecătoresc, în contul de consemnare deschis, cel mai târziu până la termenul de vânzare, o garanție de participare de cel puțin 10% din prețul de pornire a licitației imobilului, precum și oferta în scris de participare la licitație“, se arată în anunțul de vânzare publicat de executorul judecătoresc. Prețul de vânzare de 3.101.405, plus TVA, a fost stabilit în baza unei expertize, mai arată executorul judecătoresc sibian.

Al doilea complex din județ scos la vânzare

Dificultățile financiare prin care trece SC Ambient SA, firma sibiană înființată în 1993, au dus la situația în care și complexul comercial din Mediaș să fie scos la vânzare. Aflat în proprietatea firmei SC Nova Practic Consulting SRL (administrată de unul din acționarii SC Ambient SA), licitația pentru vânzarea complexului comercial Ambient din Mediaș a avut loc luna trecută, pentru o sumă de 1,3 milioane de euro, plus TVA. Vânzarea a avut loc în cadrul unui proces deschis de BCR, care revendică datorii totale de 11,98 milioane de euro.

 

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

bine

Acum 7 ani

patroni de cacao
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

(-)

Acum 7 ani

bine, mai rahat cu ochi
Raspunde

Bleahh

Acum 7 ani

Ura de clasa se invata in timpul comunismului, exploatati si exploatatori, asa erau impartiti oamenii... De ce nu te faci si tu exploatator, cine te opreste??? Comentariu de asistat social!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus