Joi,
07.12.2023
Innorat
Acum
1°C

Sibienii pot asista la repetițiile spectacolului „Scufița Roșie”. Gratuit

Sibienii pot asista la repetițiile spectacolului „Scufița Roșie”. Gratuit

În acest sfârșit de săptămână, iubitorii de teatru pot viziona spectacolul „Scufița Roșie” de la Teatrul Gong gratuit. Acesta va fi prezentat în regim de repetiție cu publicul, iar premiera va avea loc în deschiderea celei de-a III-a ediții a Festivalului Tânăr de la Sibiu (9 – 15 octombrie 2017). Astfel, sâmbătă, 15 iulie, de la ora 18:00 și duminică, 16 iulie, de la ora 11:00 pe scenă va urca Scufița Roșie, dar și lupul cel rău.

Chiar dacă oficial stagiunea de teatru s-a închis, actorii Teatrului „Gong” din Sibiu pregătesc o nouă producție pentru publicul tânăr. Invitat pentru prima dată în România, regizorul bolivian Diego Aramburo a acceptat provocarea de a monta în premieră națională textul scris de Jöel Pommerat și creează un spectacol modern, ce redefinește conceptul de teatru de animație printr-o abordare eclectică și energizantă cu actori la vedere.

Considerat unul dintre cei mai bine cotați regizori de teatru ai momentul, Jöel Pommerat pornește de la textul Fraților Grimm pentru a aduce povestea originală în zilele noastre implicând trei femei din trei generații diferite.

„Doream să scriu propria-mi versiune a poveștii, să redau în mod simplu diferitele etape ale parcursului acestei fetițe de la țară, care pleacă de la bunica sa și întâlnește un lup. Să redau aceste personaje și aceste momente în cea mai clară lumină a simplității și veridicității lor. Cu multa concretețe. Raportarea atât la natură, cât și la animalitate, a se înțelege la bestialitate, mi s-a părut esențială. Ceea ce voiam să scot în evidență sunt natura și animalul, în ceea ce au periculos, misterios sau imprevizibil, dar și în ceea ce au frumos și minunat, fascinant și dezirabil. Raportarea la frică este primordială în această poveste și, în general, în viața unui copil. După părerea mea, a aborda cu copiii problema fricii înseamnă, în același timp, a aborda și celălalt versant al acestei emoții, care este dorința”, mărturisește regizorul – dramaturg în textul publicat la editura Actes Sud – Papiers, colecția Heyoka Jeunesse.

Construit pe muzica lui Bobo Burlăcianu, spectacolul de la Sibiu se bucură de inovațiilor unei echipe tinere de creatori ca Mihai Păcurar (decor, costume și video) și Oana Micu (păpuși și costume). Din distribuția spectacolului fac parte actorii Alina Mișoc, Claudiu Fălămaș, Raluca Silvia Pavel și Mihaela Grigoraș. Textul original a fost tradus special pentru Teatrul Gong din Sibiu de dramaturgul Mihaela Michailov. Spectacolul – repetiție din acest weekend va avea o durată de 45 de minute și este interzis copiilor cu vârsta sub 5 ani.

Foto: Dragoș Dumitru

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus