Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

VIDEO Un proiectil a aterizat într-o grădină în Merghindeal. Militarii susțin că nu s-a produs o explozie la impactul cu solul

VIDEO Un proiectil a aterizat într-o grădină în Merghindeal. Militarii susțin că nu s-a produs o explozie la impactul cu solul

Joi seară, grădina unui localnic din Merghindeal a fost zguduită de un proiectil care a ricoșat din perimetrul poligonului de la Cincu. Proiectilul militar a fost folosit în cadrul exerciţiului Saber Guardian 17 care se desfășoară în Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” (CNII) din Cincu. Oamenii s-au speriat de zgomot. ”Dacă îi venea la cineva în cap? Dacă era cineva în grădină?”, se întreabă sătenii. Gospodăria afectată de proiectil se află la 300 de metri de poligon. "Comanda Centrului Naţional de Instruire Întrunită „Getica” (CNII) din Cincu a fost informată joi, 13 iulie, în jurul orei 18.00, despre faptul că un fragment metalic de muniţie desprins în urma unui ricoşeu a căzut pe un teren aflat la marginea localităţii Merghindeal, jud. Sibiu, la aproximativ 300 de metri lateral de marginea poligonului Cincu, fără a fi înregistrate victime", anunţă MApN. La faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare administrativă condusă de comandantul CNII, care investighează cauzele producerii evenimentului. Militarii susțin că nu s-a produs o explozie la impactul cu solul.

În urma incidentului au fost afectați aproximativ șase metri pătrați de cultură agricolă.

Sâmbătă, la poligonul din judeţul Cincu, este programată ”Ziua Distinşilor Vizitatori” ai exerciţiului întrunit cu trageri de luptă “Getica Saber 17” din marja Saber Guardian 2017 (SG17).

La exercițiu participă 5.000 de militari din şase ţări și sunt integrate 650 de mijloace de luptă şi 30 de aparate de zbor.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

dassa

Acum 6 ani

Ce or filmat astia cartofii? :)))
Raspunde

Odin

Acum 6 ani

Ca sa vedem noi ca odiosul proiectil a vrut sa-i "curete"! :))) Nu sunt expert dar o casa la 300m de un poligon militar nu mi se pare solutia pentru o viata lunga si sanatoasa!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus