Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

VIDEO Tată și fiu, arestați pentru trafic de droguri de mare risc. Vindeau marfă de la celălalt fiu, deja închis

VIDEO Tată și fiu, arestați pentru trafic de droguri de mare risc. Vindeau marfă de la celălalt fiu, deja închis

Doi locuitori ai comunei Șelimbăr, tată și fiu, au fost prinși de către procurorii DIICOT și polițiștii de la Crimă organizată, în timp ce încercau să vândă cocaină și comprimate de ecstasy în parcarea unui magazin.

Edison State și Grigore State, tată și fiu, au fost reținuți la sfârșitul săptămânii trecute în timp ce încercau să înstrăineze 50 de g de cocaină, pentru care au cerut 3.700 de euro, și 125 de comprimate de ecstasy, pentru care au cerut 5.000 de lei. Drogurile cu care cei doi au picat în plasa autorităților proveneau de la un alt membru al familiei lor, Mathias State, fiul și respectiv fratele celor aflați acum în atenția procurorilor. Mathias este cel care a făcut rost de respectivele droguri, dar nu a mai apucat să le și valorifice, deoarece la finele lunii trecute a fost arestat preventiv pentru comercializarea acelorași tipuri de droguri. ”Deşi arestat preventiv anterior, le-a indicat sus-numiţilor (fratele şi tatăl lui) locaţia unde se aflau ascunse, pentru ca aceştia să procedeze la comercializarea lor (întocmind în acest sens şi o schiţă detaliată identificată la percheziţia domiciliară)“, se arată într-un comunicat emis de procurorii DIICOT Sibiu.

Unul în arestul Poliției, celălalt - acasă

Cei doi șelimbăreni au fost opriți de procurori tocmai când cântăreau drogurile ce urmau a fi vândute. „Totodată, asupra acestora au mai fost identificate încă 12 plicuri artizanale de culoare albă, care conţineau fragmente vegetale de culoare maro, despre care sunt indicii că reprezintă tot substanţe stupefiante“, mai informează procurorii.

Perchezițiile au continuat și la domiciliul celor doi, unde a mai fost găsită o pastilă de ecstasy, câțiva muguri de cannabis și alte două pachețele cu „masă vegetală de culoare maro”. Alături de acestea, autoritățile au mai ridicat și banii găsiți în casă, respectiv 1.345 de euro și 1.000 de lei.

Prezentați în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu, cei doi au primit câte 30 de zile de arest preventiv. Doar că Edison State (tatăl) va sta în cele 30 de zile în arestul poliției, iar Grigore Edison (fiul) a primit mandat de arestare preventivă la domiciliu. „Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“, mai precizează procurorii DIICOT.

Foto și video: DIICOT Sibiu

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Volkischer Beobachter

Acum 6 ani

Oare Eftimie Keli Costeiu, fiul fostului patron al fostei Balanţa S.A. mai vine droguri?
Raspunde

SB 10 NUT

Acum 6 ani

Face pe bucataru acuma. Restaurantu ii cam in concediu deobicei, deci poate ca isi rotunjeste veniturile altfel.
Raspunde

Criticul

Acum 6 ani

State, o familie de venetici suceveni care vindea biciclete..., de marcă. Mă întreb dacă n-o fi fost și ălea furate. Nu pot să nu remarc, încă odată, o "mare realizare" a DIICOT-ului, care în stilu-i specific, se ocupă cel mai adesea cu prinderea găinarilor (și aceia de obicei "neorganizați"), în timp ce marii criminali care chiar aduc atingere societății noastre, zburdă bine mersi (vezi producătorii de tutun, politicienii, funcționarii de stat și privații care fură cu acte în regulă). Și că tot veni vorba, un caz particular revoltător, pe care poliția îl ignoră de mult timp: șmecherele care patrulează, filează și acostează în buricul târgului turiști și localnici, băuți și nu numai, în față la Oldies și pe Bălcescu, pe care îi aburesc cu scopul de a-i deposeda de portofele.
Raspunde

Cl. anul politic

Acum 6 ani

”Șmecherele” sunt de etnie, ca și cei care le însoțesc din spate. Ca și foarte mulți dintre hoții care fură din autobuze. Așadar, să nu fim rasiști ! Mai ales că asta se întâmplă de ani de zile, iar autoritățile se fac că nu văd nimic. Poate că au motive.
Raspunde

Andrei

Acum 6 ani

Delene, i-ai încurcat și i-ai botezat, și cei de la Ora de Sibiu, Adevărul și Libertatea, te-au copiat :) Grigore State=tatăl=arest la domiciliu Edison State=fiul=arest la poliție
Raspunde

Schwartz R.

Acum 6 ani

Ce naste din pisica ( adica infractorul Maricuta ) , soareci mananca prin Selimbar ! Volkischer Beobacher ( ai invatat "germana " la mititica se pare ) te rog eu sa nu mai tragi din punga cu aurolac prin parcul Astra , ca scazi ratingul de tara cand te vad turistii .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus