Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Care sunt cele mai căutate facultăți din Sibiu la admitere

Care sunt cele mai căutate facultăți din Sibiu la admitere

În perioada aceasta majoritatea facultăților din cadrul Universității ”Lucian Blaga” se află în plin proces de admitere. Cea mai mare concurență, până în acest moment, este la Facultatea de Medicină unde sunt mai bine de doi candidați pe loc.

Universitatea „Lucian Blaga“ a scos la concurs, în total, un număr de 5193 locuri pentru studiile de licență și masterat, în sesiunea vară 2017. Dintre acestea, 3288 sunt locuri pentru studii de licență, 1680 reprezentând locuri subvenționate (fără taxă).

Până în prezent, cea mai căutată facultate este cea de Medicină – conform site-ului universității, unde există 298 de locuri scoase spre ocupare, la studii de licență, și 659 de candidați înscriși.

Concurență mare este și la Facultatea de Științe, unde pentru cele 277 de locuri disponibile s-au înscris 422 de candidați, la studii de licență, și alți 105 la master.

Și Facultatea de Științe Socio-Umane prezintă interes pentru proaspeții absolvenți de liceu. Aici s-au înscris 1067 de candidați pentru studiile de licență și 61 la master, în condițiile în care există doar 605 locuri disponibile.

Cele mai multe locuri, 880, sunt disponibile la Facultatea de Inginerie. Până astăzi, aici s-au înscris 617 absolvenți de liceu, dintre care 565 pentru studii de licență.

Nu în ultimul rând, și Facultatea de Teologie continuă să fie atrăgătoare pentru tineri. Pentru cele 100 de locuri disponibile aici s-au înscris deja 118 candidați.

”Toate specializarile Universității ‘Lucian Blaga’ din Sibiu sunt acreditate și autorizate să funcționeze de către Ministerul Educatiei Naționale. De altfel, la ultima evaluare a Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu a primit cel mai înalt calificativ—Grad de Încredere Ridicat”, arată conducerea ULBS.
Calendarul admiterii pentru fiecare specializare în parte poate fi consultat la adresa http://www.ulbsibiu.ro/ro/admitere/2017/documente/Calendar_admitere_2017_ULBS_v02.pdf

Cei care doresc să se înscrie la una din specializările oferite de facultățile din cadrul ULBS au la dispoziție oferta educațională completă pe site-ul Universității ‘Lucian Blaga’ din Sibiu:  http://www.ulbsibiu.ro/ro/admitere/facultati.php

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

cetateanul neturmentat

Acum 6 ani

Se produc someri cu diploma!
Raspunde

cetateanul neturmentat

Acum 6 ani

Mai ales la Socio-umane!
Raspunde

Jos Cenzura ts

Acum 6 ani

Doar paraziti ies .
Raspunde

Odin

Acum 6 ani

Păi cineva trebuie să te și paraziteze pe tine, măi direct productivule, care ți tu de unul singur economia în spate! ☺
Raspunde

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, Traiasca ULBS in frunte cu nea' Ionica Bondrea, mare amator de rata pe varza!
Raspunde

???

Acum 6 ani

De unde ii stii gusturile culinare? (De altele nu te-ntreb) Esti chef? Ai gatit pt. el?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus