Luni,
29.11.2021
Innorat
Acum
4°C

Spectatorii ARTmania intră gratuit în muzee

Spectatorii ARTmania intră gratuit în muzee

Organizatorii festivalului ARTmania arată că spectatorii concertelor programate săptămâna viitoare, dar și participanții la evenimentul East European Music Conference vor putea intra gratuit în patru dintre spațiile Muzeului Astra, unde sunt programate ediții speciale ale unor expoziții.

Accesul gratuit la expozițiile Muzeului Astra cu brățările primite la achiziționarea biletelor și abonamentelor pentru Festivalul ARTmania și pentru prima ediție a East European Music Conference este permis ân perioada 27 – 29 iulie. Dintre expozițiile programate în această perioadă de către Muzeul Astra, reprezentanții ARTmania atrag atenția asupra celei de la Casa Hermes din cadrul Muzeului ”Franz Binder”, cu sediul în Piața Mică. Este vorba de o expoziție de ”alebrijes” personaje fantastice din folclorul mexican, realizate din carton, hârtie, făină şi apă. „Anul acesta vom putea vedea aceste creaturi mitice şi în Sibiu, mai exact în faţa Casei Hermes, unde, în perioada 20 – 26 iulie, patru artizani mexicani îşi vor da măsura măiestriei, construind o marionetă de câţiva metri înălţime. Echipa de artişti invitați la Sibiu și-a câștigat faima internațională, printre altele, și pentru că a realizat, la festivalul Hell&Heaven în 2016, figurinele ce îi reprezintă pe membrii trupei Rammstein. La ridicarea instalației de la Sibiu vor participa şi voluntari sibieni, iar după finalizare, figurina supradimensionată va rămâne expusă în holul Muzeului de Etnografie Universală Franz Binder din Casa Hermes“, arată reprezentanții ARTmania în cadrul unui comunicat de presă. Celelalte expoziții și evenimente la care spectatorii ARTmania au intrare gratuită sunt ”Rosturi și rostiri la sași” (Casa Artelor, din Piața Mică), Olimpiada Meșteșugurilor artistice tradiționale și Calea minorităților etnice, acestea din urmă fiind programate în cadrul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Bilete și de o zi

Concertele din cadrul Festivalului ARTmania sunt programate vineri și sâmbătă, prețul unui abonament fiind de 230 de lei în această cea de-a doua perioadă de pre-sale. Cei care vor vrea să cumpere un abonament de la fața locului, vor trebui să plătească 250 de lei. Totodată, reprezentanții ARTmania anunță că, la solicitarea publicului, a fost pus în vânzare și un număr limitat de bilete de o zi, la prețul de 140 de lei. Abonamentele și biletele pot fi cumpărate din rețelele eventim.ro, myticket.ro, iabilet.ro și pe kompostor.ro. Printre formațiile care vor urca pe scenă se numără Tarja, Lacuna Coil, Riverside, Beyond the Black, You And Me At Six, Devin Townsend Project și Walkways.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus