Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

Primăria Sibiu a mărit cu 500% impozitele unui proprietar de terenuri pentru gunoaiele din altă parte

Primăria Sibiu a mărit cu 500% impozitele unui proprietar de terenuri pentru gunoaiele din altă parte

În prima listă cu terenuri neîngrijite pentru care Consiliul local Sibiu a decis majorarea impozitelor cu 500% s-a strecurat o eroare: polițiștii locali din Sibiu au somat și, mai apoi, propus spre sancționare o firmă din Galați care, de fapt, avea terenul în cu totul altă parte decât au fotografiat și identificat agenții constatatori.

Lucrul la prima listă cu terenuri neîngrijite din Sibiu a fost demarat de către polițiștii locali în primăvara anului trecut, după ce Consiliul local a votat o hotărâre care permite sancționarea celor care nu își curăță de buruieni ori gunoaie terenurile, prin majorarea impozitelor cu 500%. Mai apoi, în februarie anul acesta, Serviciul Poliție Locală a înaintat către Primăria Sibiu o listă cu 12 terenuri neîngrijite din oraș. Lista a fost întocmită după întreprinderea mai multor demersuri. „În conformitate cu metodologia aprobată, angajații Serviciului public de poliție locală al municipiului Sibiu au procedat la identificarea terenurilor din intravilanul municipiului Sibiu care intră în categoria terenuri îngrijite, au întocmit fișa de evaluare (însoțită de fotografii și acte doveditoare), nota de constatare, precum și somațiile aferente“, se arată într-un raport al Direcției Fiscale din cadrul Primăriei Sibiu.

Pe baza muncii polițiștilor locali, Primăria a pregătit un proiect de hotărâre, care mai apoi a fost votat de consilierii locali, ducând la majorarea impozitelor pentru proprietarii celor 12 terenuri. Printre acestea, la poziția 9, era enumerat și un teren situat pe strada Lector, la nr. 3 (adresa la care urmează să fie construit mall-ul Festival), teren cu o suprafață de 6.108 mp. Proprietarul acestui teren era trecută firma Real Estate Developer SRL, din Galați. Doar că, după ce firma a primit decizia de impunere cu majorarea de 500% adusă impozitului pe teren a depus contestație. „Urmare a contestației depuse, Direcția Patrimoniu și Cadastru din cadrul Primăriei municipiului Sibiu a procedat la reverificarea stării de fapt a terenurilor, rezultând că terenul în suprafață de 6.108 mp, proprietatea contestatoarei, este situat administrativ între str. Depoului și str. Galileo Galilei și nu pe str. Lector nr. 3, cum a fost identificat inițial în mod eronat”, se mai arată în raportul Direcției Fiscale din cadrul Primăriei Sibiu. Între cele două terenuri, distanța este de aproximativ 700 de metri. Acest raport a fost înaintat consilierilor locali, cărora le este propusă modificarea listei cu cele 12 terenuri supraimpozitate, prin eliminarea poziției cu terenul de pe strada Lector nr. 3 care, de fapt, se află între străzile Depoului și Galileo Galilei.

Foto: Google Earth

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

papa

Acum 5 ani

Ce articol fascinant! Bravo, continuați!
Raspunde

apostol

Acum 5 ani

O chicita a avocatului.Pana mai ieri primaria canta si trambita ca pe acel loc se va face multe palate si molluri si acuma ca nu corespunde adresa.La acea adresa,adica Lactor nr 3,a fost centru Intr.Mecanica Sibiu de cand s-a infiintat si acuma o intoarce propietarul,ca la Ploiesti,ca nu mai corespunde adres cu ce-a din procesul de constatare.Asa o lungeste inca zece ani si pe acel loc tot buruieni v-a creste.
Raspunde

€€€€€€

Acum 5 ani

Bingo ! De noul Teatru vorbim de prin 2006-07, de mall-ul asta din 2008, parcari sub/supraterane, tramvai tot cam de un deceniu, daca vroia sa se faca, credeti ca nu se facea pana acum?! Nu se vrea, treaba e clara. Inteleg problemele, dar la dracu, cat trebuie sa realizezi investitii? Un secol ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus