Marţi,
23.07.2024
Partial Noros
Acum
30°C

Cât de sigur este Sibiul: a crescut numărul violurilor, au scăzut furturile din mașini

Cât de sigur este Sibiul: a crescut numărul violurilor, au scăzut furturile din mașini

În primele șase luni ale acestui an, în comparație cu primul semestru al anului 2016, Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu a înregistrat un trend descendent al infracționalității, de la 5383 de infracțiuni comise anul trecut la 4825 comise anul acesta.

Consiliul Județean a găzduit astăzi o ședință a Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), ocazie cu care comisarul șef al IPJ Sibiu, Tiberiu Ivancea, a prezentat membrilor ATOP a informare cu privire la securitatea și siguranța comunității pe primul semestru din 2017. Informațiile sunt unele succinte, detaliile și interpretarea cifrelor urmând a avea loc miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.

În ceea ce privește infracționalitatea gravă, comisă cu violență, în primele șase luni s-au înregistrat patru omoruri, două tentative de omor și 915 loviri sau alte violențe.

În aceeași perioadă IPJ Sibiu a contabilizat nu mai puțin de 18 violuri, cu patru mai multe decât în 2016, la care se adaugă 25 de acte sexuale cu un minor, cu opt mai multe decât în 2016.

”În anul 2017 au fost sesizate în total 43 de infracțiuni contra libertății și integrității sexuale, în creștere cu 26,4 % față de aceeași perioadă a anului 2016”, se arată în informarea citată.
În paralel, criminalitatea stradală consemnează o evoluție interesantă. Numărul de tâlhării comise în mediul stradal au scăzut cu 41% față de perioada similară a anului trecut, de la 24 la 14. S-au înregistrat patru tâlhării stradale prin smulgerea obiectelor în 2017.

Tot în stradă, infracțiunile de furt au crescut cu 3 procente, de la 265 la 273, comise în special pe timpul nopții.

O scădere s-a înregistrat în privința infracțiunilor de furt din auto, respectiv minus 42%. Totodată, furturile din buzunare cu crescut cu 47%.

În același timp numărul furturilor din mașini, o problemă des întâlnită în zona centrală în trecut, a scăzut cu 41%.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Brasovean

Acum 6 ani

La noi e simplu, cand e un viol, se ancheteaza cei 100000 de vasluieni din Brasov, cand dispare o masina, se anchteaza cei 100000 din Botosani.
Raspunde

agentul cooper

Acum 6 ani

Nu se mai fura diin masini pt. ca oamenii au invatat sa nu mai lase lucruri de valoare sau tentante la vedere in masini... In ceea ce priveste violurile si pedofilia, aici e vorba si de educatie si preventie...
Raspunde

Cl. anul politic

Acum 6 ani

De numeroasele furturi din autobuze nu se spune nimic. Ele sunt posibile și datorită supraaglomerării la orele de vârf a mijloacelor de transport, care nu se mai suplimentează de ani de zile, fiindcă nici fostul nici actualul primar nu au folosit niciodată acest mijloc de transport. S-a scumpit prețul biletelor, dar condițiile de călătorie sunt tot mai proaste - mai ales vara, pe căldură.
Raspunde

cetatean sibian

Acum 6 ani

Am venit sambata dimineta, in jurul orei 11 din Piata Cibin cu 2-ul si era plin de pensionari... Cu ce sa-si scoata parleala Tursib-ul...
Raspunde

ciontu

Acum 6 ani

le place sa dea la buci ..asta e
Raspunde

Drum bun !

Acum 6 ani

Venira mai multi regățeni in Sibiu ... Ne intoarcem in anii '80-'90 . Politistii "e" nevoiti sa ia atitudine .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

SB 10 NUT

Acum 6 ani

Militienii sunt tot olteni msjoritatea. Nu o sa-si scoata ochii cioara la cioara.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus