Sâmbătă,
20.07.2024
Partial Noros
Acum
30°C

„Susținem alăptarea, împreună”. Film, conferință, marș

„Susținem alăptarea, împreună”. Film, conferință, marș

Asociația Sprijin pentru Mame organizează în perioada 1-7 august 2017, pentru prima data în Sibiu, o campanie de informare cu privire la alăptare, cu scopul de a creștere și a consolida comunitatea de mame care alăptează în județul Sibiu, de a crește nivelul de trai al familiilor acestor mame și de a informa publicul larg cu privire la alăptare. Perioada aleasă pentru desfășurare coincide cu Săptămâna Mondială a Alăptării.

Denumită „Susținem alăptarea, împreună”, campania se adresează în mod direct femeilor gravide, celor care au născut recent, mamelor care alăpteaza deja și întâmpină probleme, membrelor comunității mamelor din Sibiu dar și tuturor persoanelor care intră în contact cu aceste femei, respectiv partenerul de viață, membrii familiei, personalul medical, farmaciști etc. „Campania de comunicare este mai mult decât necesară în contextul în care informații greșite și învechite mai sunt încă distribuite chiar de către personalul medical, mituri despre alăptare încă se mai prefigurează în multe familii în care vin pe lume bebelușii, mamele sunt asaltate online cu știri false iar uneori, lipsa de timp și stresul cotidian împiedică familiile să afle noutăți și informații corecte în acest domeniu. Acțiunile campaniei Susținem alăptarea, împreună! răspund la nevoia de informații corecte și la necesitatea existenței unei comunități în jurul acestui subiect care să ofere suport moral și social mamelor care alăptează”, spune Corina David, președintele Asociației Sprijin pentru Mame și inițiatorul proiectului.

Asociația Sprijin pentru Mame oferă ajutor mamelor pe plan personal, familial dar și profesional. Scopul acestei asociații este ca mamele să poată avea acces la cât mai multe informații corecte, să poată întâlni specialiști cu care să se consulte față în față, să poată participa la cursuri și seminarii informative, să poată afla ultimele noutăți din domeniile de care sunt interesate.

Sustinem alaptarea, impreuna_afis final

Acțiunile campaniei „Susținem alăptarea, împreună!” sunt

- Vineri, 4 august, vizionarea documentarului ,,Îndrăznesc să alăptez! Pași spre conștientizare”, regizat de Irina Thiery și produs de Lion Mentor Association, primul film-documentar românesc despre alăptare. Proiecția are loc în subterana Librăriei Humanitas cu începere de la ora 18.00. Intrarea va fi liberă. Copiii sunt bineveniți și se vor juca în siguranță alături de Ioana Badea de la Petreceri pentru copii Sibiu (link informații online).

- Sâmbătă, 5 august, între orele 10.00 și 13.00 are loc conferința „Susținem alăptarea, împreună!” susținută de Roxana Duduș, consultant acreditat La Leche League România, la Hotel Continental Forum, sala Paris Eiffel, acțiune organizată cu implicarea Thea Events. Intrarea va fi liberă iar la sfârșitul conferinței se va organiza o tombola cu premii oferite de sponsorii evenimentului. Copiii sunt bineveniți și se vor juca în siguranță alături de Star Kids Center (link informații online).

- Duminică, 6 august, începând cu ora 17.00 este program un Marș pașnic de conștientizare a beneficiilor alăptării, pe traseul Librăria Erasmus – Parcul Astra – pietonala Bălcescu.  Punctul de întâlnire va fi curtea librăriei Erasmus din Sibiu, unde toți participanții la marș vor primi stegulețe cu mesaje legate de alăptare și broșurile campaniei care vor fi împărțite trecătorilor. Apoi, tot grupul va pleca în plimbare prin Parcul Astra și pe Bd. Nicolae Bălcescu, până la piațeta din fața clădirii telefoanelor (link informații online).

În zilele de 1, 2, 3, 4, 7 august 2017, între orele 10.30 – 13.00, în incinta Color Café se vor organiza Întâlniri de grup pentru sprijinirea alăptării, în cadrul cărora mamele și femeile însărcinate participante vor afla informații despre alăptare și răspunsuri punctuale la întrebări sau soluții la problemele cu care se confruntă. Intrarea va fi liberă, iar consultațiile oferite vor fi gratuite (link informații online).

 

 

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

iuliana

Acum 6 ani

Brainstorming prin alăptare, dupa principiul "Tarii, cat mai multe țațe"
Raspunde

...

Acum 6 ani

Ce titluri fataliste: "Îndrăznesc să alăptez!" - cineva te opreste? Unul dntre punctele principale ale agendei este documentarului ,,Îndrăznesc să alăptez! Pași spre conștientizare”, regizat de Irina Thiery și produs de Lion Mentor Association! Lion Mentor Association este un ONG care rapandeste informatii despre faptul ca germeni/bacterii nu provoaca boli, vaccinurile provoaca autism, vitamina K la nastere nu e buna si alte bazaconii! Nu, multumesc!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus