Miercuri,
30.04.2025
Innorat
Acum
8°C

Astrid Fodor despre 11 proiecte de revitalizare a Sibiului, din centru până în Valea Aurie: „Vreau să înțelegeți că este o gândire unitară”

Astrid Fodor despre 11 proiecte de revitalizare a Sibiului, din centru până în Valea Aurie: „Vreau să înțelegeți că este o gândire unitară”

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a prezentat o listă cu 11 proiecte de revitalizare urbană și stadiul acestora. De la unele precum cele discutate – parcurile Astra și Sub Arini – la proiecte noi, precum ar fi micul parc de pe strada Dealului sau cel de reconfigurare a întregii străzi a Mitropoliei: prin reducerea spațiilor pentru autoturisme și pentru a fi redate oamenilor.

„Șapte dintre proiecte sunt într-un stadiu mai avansat, iar restul sunt în stadiul de concept, dar prin prezentarea lor vreau să înțelegeți că este vorba de o gândire unitară”, a declarat primarul Astrid Fodor, în cadrul unei conferințe de presă organizată în prima parte a zilei de marți.

Proiectele de revitalizare urbană vor duce, practic, la crearea unui culoar între zona centrului istoric și strada Ludoș.

1. Parcul Astra

„Se extinde suprafața verde cu aproape 1.000 de mp, se amenajează un foișor în zona spitalului de pediatrie, pentru pacienți și părinți. Vom elimina circulația mașinilor prin parcul Astra, în capătul celor două străzi, Ioan Lupaș și George Barițiu va fi amenajat câte un sens giratoriu unde mașinile vor putea întoarce. Am făcut un studiu peisagistic, mai urmează un proiect tehnic de amenajare peisagistică, pe care îl vom termina până în 20 mai”, a arătat primarul Astrid Fodor despre proiectul care vizează parcul Astra.

Nouă copaci, dintre care cinci corcoduși și restul copaci bolnavi, vor fi tăiați în cadrul acestui proiect care are scopul de a transforma parcul Astra într-o destinație și nu într-o zonă de tranzit. „Fântâna arteziană va fi una modernă, cu o platformă elevată, bazine suspendate și joc de apă interactiv. Aleile pietonale vor fi modificate, motiv pentru care și unele statui vor fi amplasate în alte locuri. Pentru trei busturi va trebui să solicităm avizul de la Ministerul Culturii, pentru restul așteptăm avizul de la Direcția județeană pentru Cultură. Ieri am avut o discuție cu domnul Nanu, (directorul Direcției – n.r.) care mi-a confirmat că este în regulă unde dorim să le amplasăm”, a mai spus Astrid Fodor.

Valoarea proiectului de reamenajare a parcului Astra este estimată la 23 de milioane de lei, dar valoarea estimată ar putea crește: administrația locală are în vedere accesarea de fonduri europene nerambursabile, situație în care valoarea totală trebuie să includă și o serie de cheltuieli neprevăzute.

2. Cercul Militar

„Chiar dacă în Consiliul local au fost voci care au susținut că proiectul este inoportun, eu vă spun cu siguranță că proiectul este oportun. Zona este foarte simplistă acum, nu este una reprezentativă pentru un oraș cum este Sibiul”, a mai declarat Astrid Fodor, referitor la proiectul de refacere a piațetei din fața Cercului Militar Sibiu.

Cu un buget alocat de aproximativ nouă milioane de lei, proiectul de refacere are drept scop reamenajarea zonei consacrată pentru ceremonii militare, dar și crearea unei zone de socializare, nu doar una de tranzit.

3. Piațeta de pe strada Dealului

Administrația locală are în vedere și reamenajarea piațetei de pe strada Dealului, din zona statuii înconjurată acum de mica fântână. „Aici suntem la faza de concept. Acum este o parcare, tot ceea ce e frumos nu se vede, în schimb se văd sute de cabluri. Va fi tot o zonă gândită pentru relaxare în jurul fântânii, cu bănci și pomi, e păcat de această zonă”.

4. Parcul Sub Arini

Estimat în urmă cu trei ani la o valoare de aproximativ 50 de milioane de lei, proiectul de revitalizare a parcului Sub Arini va deveni mai scump, din aceleași considerente ca și în cazul parcului Astra: va fi depus spre finanțare prin fonduri europene nerambursabile, caz în care regulile prevăd alocări suplimentare pentru eventuale cheltuieli neprevăzute.

„Acest proiect s-a născut foarte greu. Din păcate, n-am avut succes cu proiectanții la faza de studiu de fezabilitate, dar cei care au câștigat proiectul tehnic s-au străduit să iasă ceva foarte frumos. Acum parcul arată degradat, prăfuit și trebuie adus la standardele secolului XXI”, a declarat Astrid Fodor.

Printre intervențiile amintite de primar sunt cele de utilizare a pavajului ecologic pentru alei, amenajarea tuturor podețelor cu sisteme de fier forjat, reamenajarea piațetei din fața bustului lui Mihai Eminescu, crearea unui amfiteatru din materiale ecologice în zona străzii Octavian Goga. „Vor fi plantați mulți arbori”, a mai precizat Astrid Fodor.

5. Zona de agrement înspre strada Ludoș

Între zona amenajată a parcului Sub Arini (care se termină în dreptul Aleii Călăreților) și strada Ludoș din Valea Aurie, intervențiile au fost blocate până acum: zona era considerată de protecție din perspectivă hidrologică.

„A durat până când am ajuns la o înțelegere cu toate instituțiile din acest proiect, pentru că aici se pune problema să scoatem două baraje din circuitul hidrologic”, a arătat Astrid Fodor.

Pe pajiștea din prezent vor fi amenajate alei permeabile și zone de relaxare, cu accent pe utilizarea exclusivă a materialelor naturale: lemn și piatră. „Inclusiv podurile peste Trinkbach vor fi din materiale naturale. Singurele echipamente care nu vor fi din lemn sau piatră sunt cele de work-out”, a mai precizat primarul.

Deocamdată și acest proiect este la stadiul de concept.

6. Reabilitarea pasajului pietonal Dumbrava

„Ne dorim un pasaj atractiv”, a arătat Astrid Fodor. Spune că are încredere în acest proiect aflat încă în faza de concept și în cadrul căruia lucrează cu arhitectul angajat și pentru reabilitarea zonei Pieței Cibin.

Pasajul va fi modernizat prin schimbarea iluminatului, va beneficia de „tehnică digitală”, noi sisteme de afișaj, de noi toalete publice, printre altele. „Va fi o schimbare radicală modul în care va arăta acest pasaj”.

7. Art Parc Cetății

Proiectul este scos pentru a patra oară la licitație în vederea proiectării și execuției. Primarul Astrid Fodor spune că, până acum, proiectul nu a trezit interes din partea constructorilor deoarece implică mai multă muncă manuală, decât mecanizată. 

8. Reamenajarea străzii Mitropoliei

„Ne dorim să începem acest proiect în primăvara anului viitor. Se extind trotuarele, se îngustează spațiul carosabil pentru mașini, fiind doar sens unic, se elimină o serie de parcări”, a descris în câteva cuvinte intervențiile propuse pentru strada Mitropoliei.

Proiect aflat deocamdată în faza de concept, refacerea străzii Mitropoliei presupune inclusiv plantarea de noi copaci, care să încadreze noile zone pietonale extinse, alături de care sunt propuse și piste pentru bicicliști.

9. Piața Aurarilor

Este vorba de un proiect de mai mici dimensiuni, solicitat de către sibieni prin votul dat în cadrul Bugetării Participative.  „Schimbăm mobilierul urban, fântâna arteziană va fi modernizată și vor fi amenajate ghivece mari pentru plante”, a descris Astrid Fodor proiectul estimat la 250.000 de lei.

10. Coridor de deplasare pietonală gară – centru istoric

Ideea reamenajării străzilor Avram Iancu și gen. Magheru a fost promovată în cadrul proiectului referitor la parcarea subterană din fața Gării, abandonat în cele din urmă de administrația locală. Pe ambele străzi sunt propuse reducerea locurilor de parcare, în cazul străzii Avram Iancu fiind propusă transformarea în zonă pietonală de la intersecția cu strada gen. Magheru.

„Pe strada Avram Iancu vom permite accesul părinților să își poată lăsa și lua copiii de la școală, dar fără a putea staționa. Pe strada gen. Magheru vor rămâne locuri de parcare doar pentru instituțiile publice. Câte locuri de parcare vor rămâne nu vă pot spune acum”, a arătat primarul Astrid Fodor.

Reducerea locurilor de parcare din centrul istoric trebuie însoțită de o schimbare de mentalitate a locuitorilor și musafirilor orașului, demers care se va face doar în timp, consideră Fodor.

Proiectul are aprobată documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, valoarea estimată fiind de 20 de milioane de lei.

11. Piața Cibin

Este cel mai mare proiect de renovare urbană din lista prezentată de primarul Astrid Fodor: 130 de milioane de lei este valoarea estimată. Totodată, este printre cele mai vechi: se discută despre refacerea pieței prin amenajarea unor noi locuri de parcare pe mai multe niveluri din 2018.

„Proiectantul s-a încadrat până acum în toate termenele, proiectul se află la Ministerul Culturii pentru avizare, de unde au mai fost solicitate completări care au fost transmise. După avizare, sunt 120 de zile pentru finalizarea studiului de fezabilitate și apoi alte trei luni pentru proiectul tehnic”, a declarat Astrid Fodor despre proiectul în cadrul căruia deasupra pieței Cibin vor fi create și 350 de locuri de parcare.

„Este un concept unitar în toate aceste proiecte, vrem să dăm acestor zone un farmec mai aparte, pentru sibieni, dar și pentru turiști. De asemenea, dorim să extindem zonele de agrement ale Sibiului”, a mai arătat Astrid Fodor.

Fotografii prezentate de Primăria Sibiu / video Turnul Sfatului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

61 comentarii

Barosanu

Acum 2 săptămâni

Sper că sibienii încep să înțeleagă (încet, încet... că așa e la noi) ce au votat și ce îi așteaptă: incompetență, indolență, lipsă de viziune, „investiții” inutile și supraevaluate. Primăria „Mamaia” nu e-n stare să repare o stradă și să înlocuiască niște țevi, dar ne aburește cu „coridoare verzi” și chestii „aflate la stadiul de concept”. Spre binele orașului, sper să rămână la acel stadiu.
Raspunde

Bambolero

Acum 2 săptămâni

Arunci doar vorbe fără noimă, la comandă, cășărășene. Face exact ce a promis și pentru ce am votat-o
Raspunde

Barosanu

Acum 1 săptămână

@Bambolero, ai ridicat o problemă interesantă: ar trebui cei cu probleme cognitive grave, care pot fi păcăliți cu două slide-uri și trei poze fake, să fie lăsați să voteze? De dezbătut.
Raspunde

Râde ciob de oală spartă

Acum 2 săptămâni

Auziți:"copaci bolnavi" și "aducere la standardele secolului XXI" Curățenia de uscături trebuie începută la primărie, in biroul corei , nu in modernizări de zeci de milioane, nenecesare in parcuri .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 săptămâni

Următorii 3 ani se curăță uscăyuri fizice, nu se așteaptă să cadă pe vreun copil. Și n-ai ce face
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 săptămâni

Eu vreau standarde de secol 22, ca poate revine la moda secolul 20. Sau 19.
Raspunde

Sibiu.Adrian

Acum 1 săptămână

Aci Duțu, a cazut vreun copac pana acum peste tine s-au sti cazuri in Sibiu, da din trompeta daca sti ceva cazuri.
Raspunde

Vax

Acum 2 săptămâni

doar vise si tablouri ! a si eliminam din locurile de parcare ! Foarte bine eliminati din locurile de parcare dar noi sibienii care platim taxe si impozite pe autoturismul pe care il detinem ce facem ? platim ceva ce nu mai putem folosi ? sau va ganditi cumva sa limitati parcarea pentru autoturismele care nu sunt inmatriculate in Sibiu ? vii seara acasa intro zona de blocuri unde locuiesti si numai ai unde parca ! Parcarile sunt pline de masini din alte judete unele deja in stare de nefunctionare si propietarii iti spun ce vrei domnule e domeniu public !
Raspunde

Sibiu.Adrian

Acum 1 săptămână

De problema asta ma plang si eu, s-a umplut orasul de masini din alte judete, mai ales in cartierele comuniste, sa nu mai vina in Sibiu sa ramana la ei, pentru ca cei din Sibiu nu sunt obligati sa ii suporte pe astia aici, nu platesti impozitul in Sibiu nici nu ai dreptu la parcare.
Raspunde

Cornel Sibianul

Acum 2 săptămâni

*****. Mamaie, du-te și plimbă-ți nepoții, sau scrie-ți memoriile!

(Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului jignitor)

Raspunde

Ion Iliescu

Acum 2 săptămâni

Deci inca 11 studii de fezabilitate si machete din care peste patru ani se realizeaza pe jumatate un proiect?
Raspunde

Povești pentru încă un mandat călduț

Acum 2 săptămâni

- nu am mai auzit nimic de sala de spectacole - nu am mai auzit nimic despre amenajările din cartiere (parcări etajate între blocuri) - parcarea de la gară a fost anulată - nu am mai auzit nimic despre pasaje subterane care să descongestioneze traficul - nu se construiește nicio școală nouă, deși nu mai au loc copiii în clase - dar avem acum alte povești care se întind de 10 ani prin presă sub formă de promisiuni.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mariana Deacu

Acum 2 săptămâni

Unde se înghesuie copii în clase?
Raspunde

Newman

Acum 2 săptămâni

Nu inteleg de ce trebuie sa va platim tot noi cetatenii consumabilele de protocol:apa minerala,cafele etc. Daca erati o firma cu autofinantare era normal, dar asa va dam salarii nesimtite , masini cu sofer si matreriale de protocol.Nu este cinstit sa abuzati de banii nostrii.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 săptămâni

Iaca, le plătești tu din ajutorul social. La voi, la călărași, doamna an nu bea cefea?
Raspunde

Chirica

Acum 2 săptămâni

Piata Cibin, singura care are de fapt NEVOIE de refacere si modernizare este pe ultimul loc. Restul sunt sifoane.
Raspunde

Gelu

Acum 2 săptămâni

adica NIMIC ! 10 proiecte despre nimic, fara impact in bunastarea, in calitatea vietii sibienilor si a copiiilor lor ! Hhhuuuuuuuuoooooooo! huuuuuuuoooooo ! huuuuuuuooooooooo !!!!
Raspunde

Gheorghe

Acum 2 săptămâni

cred ca Piata Cibin trebuia prima, parculetul de pe Dealului si Piata Aurarilor. in rest....refaceti asflatul, ca prin tot orasul, desii nu mai sunt tiruri, e tot un deal si o vale...vreti sa faceti zona centrala verde, dar locatarii din zona, care nu au curti ce fac? ca impozite platesc de zona centrala dar beneficii tot mai putine...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

HBomb

Acum 2 săptămâni

Proiectele sunt în principiu OK, dar să sperăm că punerea în practică va fi corectă, Fiindcă e ușor să faci o simulare pe calculator cu verdeață și pavaj frumos, dar de multe ori apoi vin Doreii și trantesc trei buruieni și pavaj din bolovani de rău în care îți rupi picioarele. Lucrările trebuie urmărite și ținute sub control.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bun...

Acum 2 săptămâni

Să se și facă. Felicitări pt. ideea cu piațeta de pe Dealului, eliminat parcarea și făcut spațiu verde/pietonal până în grădiniță. Grija cu Piața Aurarilor, încă se parchează la greu cu toate că e interzis, mai ales cei veniți la micul hotel din piața. In tot orașul trebuie îngropate cablurile iar toată zona istorica trebuie sa aibă același stil de pavaj, dale mari pt. trotuare și piatra cubica pt. carosabil, și cutiile urate, contoare de gaz apărute după 2014 trebuie mascate cumva. Acuma să vedem ce se și face din ce e propus.
Raspunde

Adi

Acum 2 săptămâni

până se realizează aceste proiecte murim....peste 60 de ani dunt gata!!!!
Raspunde

Claudiu

Acum 2 săptămâni

@Murim noi, da. Nu și madam Fodor Ea și-a plănuit demult sa ne extermine că pe copacii pe care îi tot toaletează:-))) Culmea e că pare să se simtă plină de vigoare tocmai pentru că îi permitem asta .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 săptămâni

Așa v-au comandat de la ferma de postaci să scrieți și de stadion, și de Lacul Binder, etc. Uite-le că sunt. Te-oftici?
Raspunde

Curiozitati

Acum 2 săptămâni

Revin cu intrebarea de la primul articol privind refacerea Parcului Astra. Si cu ambulantele pt Pediatrie ce faceti? In caz de victime multiple prin gangul de la baia populara nu se vor putea aduce pacientii...
Raspunde

Ron

Acum 2 săptămâni

Pai intr o zi sa faca d na primar( ca pe angajatii primariei ii doare in cot) o plimbare incet cu rabdare din centru pina in V Aurie si sa numere cite capace de canal nu sint la nivelul asfaltului si cite gropi sint. Dus intors si eventual cu sofer sa poata numara cu atentie. Sub 200 sigur nu sint. Apoi sa raporteze la tot orasul sa vada cam cite sint! Si apoi sa spuna daca asta inseamna revitalizare! Hai ca nu i greu! E o actiune...SMART
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mariana Deacu

Acum 2 săptămâni

Și nu poți circula, sau ce?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ron

Acum 1 săptămână

Iata un raspuns de om cretin
Raspunde

Io

Acum 2 săptămâni

Da cu Aquaparcul cum rămâne? Ca de doua mandate tot auzim de el și nimic pana acum.Promisiuni si proiecte moarte. In schimb aquaparcul lui Ciolan creste într-una. Sa fie o coincidență?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Pușcașu Marin

Acum 2 săptămâni

Deocamdată se fac creșe și se renovează școli
Raspunde

Gicu

Acum 2 săptămâni

piateta aia de pe dealului, fix aia lipsea sibiului ! cireasa de pe tort sau tichia de pe capul chelului ! cat de penibil !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bambolero

Acum 2 săptămâni

Da ce te deranjează, ***?

Raspunde

Kukuruku

Acum 2 săptămâni

Arata foarte urat acum, cu containere de gunoaie pe spatiul verde si tigai parcate care strica peisajul.
Raspunde

Claudiu

Acum 2 săptămâni

Ca orice geriatric , e in lumea ei fantastică. Și până la un punct se poate înțelege sau scuza. Însă, deja toată această fantasmagorie interminabilă pe și din banii cetățenilor devine periculoasă. Atât pentru noi cât și pentru viitorul Sibiului. Să vorbești de Parcul Cetății în condițiile în care cu repetiție nu se înghesuie nimeni sa se prezinte la licitație sau despre coridor urban de la gară până în centru când tu, că primar în funcție de o eternitate și ceva nu au reușit să miști nimic legat de hidoșenia ăia de clădire neterminată pe care orașul o înfige în ochii oricui iese din gară sau autogară prima oara în viață e de domeniul patologiei. Și care e marea urgență să se remodeleze strada Mitropoliei ingripând bani in dale și borduri cu preturi astronomice ? Cade ceva din picioare pe acolo așa cum se intâmplă cu turnul pielarilor din spatele fostei 13 Decembrie ? Încep să cred tot mai serios că atât conducerea consiliului județean cât și conducerea primăriei ar trebui sa revină urgent pe aceasta planetă. Deocamdată trăiesc undeva in spațiu Și nu mai au nici o legătură cu realitatea
Raspunde

T.

Acum 2 săptămâni

Nu-i vorba doar de bani dar și de timpul sibienilor irosit cu subdezvoltarea. De ex. Primăria Motivează risipirea banului public cu reșaparea parcului Astra cu renovarea wc-ului public. Dar nimeni vreodată nu a oprit primăria vreodată să renoveze bomba aia de wc. Tertipuri de genul ăsta sunt folosite mizând pe lipsa discernământului sibienilor.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Pușcașu Marin

Acum 2 săptămâni

Se vede că te știi cu alzheimerul. Când îți amintești. Vorbe goale, moș congres
Raspunde

Gigi

Acum 2 săptămâni

Mintea românului de pe...urma ! SIBIUL nu-si mai "permite"blocuri si parcari conform parerii unor dezvoltatori "abonati" si ...interesati ! Ar trebui Primaria ,Garda de Mediu,D.S P. etc. să coboare din birouri si sa ia contact cu realitatea si...beneficiarii...(va garantam ca NU ganditi prea indraznet pt. ce putem noi intelege !) Acum amenajam cateva "picaturi" de verdeata plantand copaci in...beton ! NU suntem capabili sa rezolvam macar problema toaletelor in cartierele Sibiului ! D.S.P. verificam putin toaleta din Piata Cibin ?...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bambolero

Acum 2 săptămâni

Meri înapoi la țară, dacă vrei copaci
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alegător

Acum 2 săptămâni

Toți ratații politici,veneticii și frustrații postează împotriva proiectelor elaborate de conducerea municipală,făcându-se că uită de faptul că în toate sondajele,Sibiul se află în primele cinci municipii pe țară în aproape toate domeniile! Acum 20-25 de ani eram în a doua jumătate a clasamentului! În altă ordine de idei această formație din fruntea municipiului a fost aleasă relativ recent cu peste 40%din sufragii! Se vede de la distanță că unii vor răul acestui oraș! Sper sâ nu vă bage nimeni în seamă!
Raspunde

Constantin

Acum 2 săptămâni

Doamna Primar Fodor de parcări pe fonduri europene nu sunt proiecte . Trebuie să ai curaji doamna primar dar pentru panseluțe și bănci nu trebuie mult treabă proiect și bum ai luat bani.Mai trece un mandat și merge leafa și ........de ce sa ne obosim.Frica doamna primar să vă apucați de proiecte mari pentru SIBIU AVEȚI DREPTATE CU PARCUL SUB ARINI MULT PRAF SI SIBIUL ESTE LA FEL PRAFFFFFF.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 săptămâni

Mută-te de unde-ai venit
Raspunde

Gil

Acum 2 săptămâni

Proiectul care mă nedumirește cel mai mult e cel al parcului din fata Cercului Militar , unde noi contribuabili plătim reabilitarea , tot noi prin CJ plătim reabilitarea fațadei , dar cei de la ministerul apărării cu ce contribuie , ei știu doar sa se facă proprietari pe lucruri făcute din bani publici ai comunității , vezi și bariera de pe aleea ce desparte facultatea de litere de cercul militar unde au desființat un spatiu verde pentru a-și face parcare că na , nu se poate că "gheneralu" sa își miste burtihanul pe jos . In calitate de contribuabil nu sunt de acord cu aceasta investiție. De banii aceștia mai bine se reabilitează scoli ,se fac terenuri de sport pt tineri , nu sa contribuim pentru că niște imbuibati in haine cachi sa se faleasca pe 25 octombrie cu ce stele mai au pe epoleți .
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 săptămâni

Guvernul, prin ministerele lui de rahat , se ocupa cu distrugerea Bulevardului Victoriei, prin mentinerea de ruine precum cea a tribunalului. Asa ca, conyribuie sau nu, tot noua ne strica imaginea ca oras si feng shui-ul. Trebuie confiscat tot de catre primarie de la guvern. Guvernul sa ne plateasca chirie!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 săptămâni

Mitropoliei ar trebui făcută pietonală, de la colț cu Tribunei. Voi propune la consultarea publică
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Leonard (Leo)

Acum 2 săptămâni

Toate proiectele prezentate de PMS sunt foarte bune . Sper că vor fi puse în aplicare și eu am încredere foarte mare în Doamnă Primar ! Este greu să conduci un Sibiu cu oameni dificili . Eu chiar nu-i înțeleg pe locuitorii acestui Sibiu dificil . Ce aveți măi oameni buni cu femeia asta ? Pe bune . Femeia și-a făcut datoria de Primar și a prezentat proiectele . Bani sunt acum așteptăm să fie puse în aplicare toate proiectele. Poate ar fi bine să punem toți mâna și să contribuim și noi cu un ajutor cât de mic . Este greu în Sibiu cu oameni fără caracter . Eu văd aceste lucruri când mai ies din când în când în trafic sau pe centru. Este greu să urci un munte . Păcat că atacați o femeie care totuși a făcut treabă pentru Sibiu . Se poate mai bine dar poate că așa este destinul acestui Sibiu EX Comunist . Poate că Nicu Ceaușescu vă vede de sus și vă pedepsește... Știu ei care... Lăsați femeia în pace comentatorilor! Cine vreți să fie Primar ? Teodor Birt ? Doamne Ferește ! Doamnă Primar mă repet vă susțin toate proiectele . Meritați să fiți Primarul Sibiului . Succes în continuare în aplicarea acestora .
Raspunde

Alegător

Acum 1 săptămână

Leo tată, nu-i mai băga în seamă pe acești postaci antisibiu!Majoritatea sunt doar niște trolli nenorociți mânați de interese meschine! Cum poți să scri de Sibiu asemenea lucruri? Sibiul este în toate statisticile și topurile printre primele municipii din Ro!
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 săptămâni

Macar daca s-ar face cu viteza japoneza sau chinezeasca...dar iar luni multe, ani, de deranj. Iar Parcul Sub Arini nu are nevoie de nici o "modernizare" , in afara de zona Budi Bar. Sper sa ia si containerele alea de gunoi din piateta de pe Dealului, arata ca naiba, nu numai parcarea. Ce a fost in capul primariei sa permita asa ceva?
Raspunde

Hermann Stadt

Acum 2 săptămâni

Sa elimini parcările din zona centrala fara sa pui la dispoziția riveranilor o alternativa? Nu toată lumea are curte sau sunt curți care nu permit acest lucru.Chiar nu o poate opri cineva pe tanti asta?
Raspunde

Mișu mare

Acum 2 săptămâni

In parcul Astra, înlocuiți și boschetari?
Raspunde

Alzara 1918

Acum 1 săptămână

Cu siguranță Sibiul are un aer vetust , nu neapărat favorabil ; merită cel puțin un strop de prospețime . Totuși , în niciun caz totul pentru înfrumusețare : centura de Sud a intrat la apă , subtraversarea Pieții Unirii băltește , circulație blocată . Urgența este alta : avem populație tânără în oraș ( și zonele adiacente care ar trebui incluse !) fără creșe , grădinițe , școli . O soluție ar fi cumpărarea terenului necesar !
Raspunde

Carmice

Acum 1 săptămână

În afară de programul tursib nimic bun nu a făcut în Sibiu primăria. Eu cred ca D na primar urăște Sibiul .Toate proiectele sunt in batjocura.Dar Sibienii sunt mulțumiți o votează de atâția ani. Cine este de vină ? . Dintr-un oraș european am ajuns de râsul lumii. Dar sibienii sunt mulțumiți și le votează pe D le de la primărie și consiliul județean . Vă rog să îmi spuneți un singur proiect mare în Sibiu??abea aștept să se finalizeze cartierele noi de blocuri de pe Str Râului și Abatorului să se blocheze circulația. Suntem și vom fi de râsul lumii.
Raspunde

Sandu

Acum 1 săptămână

D-na Primar, am înțeles că parcare subterană in piața Gării nu putem face, dar să mișcăm trenurile ruginite pline de aurolaci de la linia 1 din Gara Sibiu, în Triaj Sibiu putem?! Prima impresie a unui călător străin s-au autohton când ajunge in Sibiu cu trenul e horror, poate Primăria să se implice să facă demersurile necesare pentru realizarea acestei mișcări, s-au nu deranjăm funcționării publici de la cafea?
Raspunde

Barosanu

Acum 1 săptămână

@Sandu, primăria nu are atribuții legate de mersul trenurilor sau chiar de întreținerea clădirilor CFR cum ar fi Gara.
Raspunde

Sandu

Acum 1 săptămână

Barosane, dacă taceai filozof rămâneai, spui că primăria nu are atribuții, dar să se implice să sesizeze CFR ul la cel mai înalt nivel poate?,...,fiind vorba de aspectul și prestigiul orașului. Un bun primar și o administrație competenta nu se ascunde după scuze și vorbe precum, că nu are atribuții....
Raspunde

Barosanu

Acum 1 săptămână

@Sandu, nu vrei să vină primăria să te șteargă și la botic după ce bei lăptic? Scrie, omule, direct la CFR să mute aurolacii la altă linie dacă te deranjează, nu mai aștepta să intervină primăria „la cel mai înalt nivel”, nu vezi că nu e-n stare să-și vadă nici de treburile ei?
Raspunde

Iulia

Acum 1 săptămână

Credeam ca s-a linistit doamna primar in urma cu cativa ani cand a realizat ca ne dorim un parc Sub Arini NATURAL, curat, fara asfalt, fara constructii si fara amfiteatre inchipuite. Este necesar sa ne mobilizam din nou pentru a ne face vocile auzite, pentru a se planta copaci in locul celor taiati foarte convenabil din zona strazii Octavian Goga si pentru a bloca toate 'investitiile' inchipuite pe care le-am vazut prezentate mai sus. Din ce observ, orasul are fonduri pentru investit, foarte bine, sunt destule spitale si scoli care arata jalnic. Gara, am vazut ca au mai mentionat persoanele de mai sus, autogara, proiecte logistice Reale. De cand a venit la conducere, s-a stricat acest oras intr-un mare fel, as vrea sa o intreb daca ei ca sibian ii place cum a evoluat orasul. Cum este posibil sa ai reclame colorate de un metru pe Balcescu in conditiile in care aveam/aveam legislatie care obliga la logo metalic, elegant, in dimensiuni standard cu lumina indirecta, demn de o zona istorica? Clar este nevoie de implicare masiva din partea cetatenilor pentru evitarea distrugerii orasului.. ca sa nu mai spun de elementele de stadion pe care le-am vazut amplasate in mijlocul Pietei Aurarilor, una din cele mai linistite zone centrale... Iar atitudinea aroganta de 'vreau sa intelegeti' - nu, nu avem ce sa intelegem din aceste initiative de betonare a orasului! Secolul 21 nu inseamna beton, inseamna trezirea la realitate si intelegerea faptului ca si naura trebuie protejata pentru a exista un viitor. Astept petitiile si dezbaterile publice. Eventual si protestele.
Raspunde

Mic

Acum 1 săptămână

Ce cauta Doamna, acel individ langa dumneavoastra, a stat la P-ta Cibin de un veac si a impietrit odata cu ea. Asa promovati proiectele de modernizare in Sibiu?
Raspunde

Kopeika Duttu

Acum 1 săptămână

Duoamna primar si tovarasul din imagine auprimit solicitari sa faca orasul frumos pentru ca turistii sa vina sa faca pozne si apoi sa le posneze pe retelele sociale ,asa intra mai multi bani in buzunarele adanci ale celorcare profita din turism ! Tov birt e reprezentantul neuroficial al unor investitori din domeniul imobiliard . Abonat la kaskaval ! Iar duoamna este doar executant !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Puștanu

Acum 1 săptămână

Foarte mulți trolli ordinari ,frustrați politic postează aici! Sibiul e în topurile naționale în toate domeniile și asta spune tot!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Leonard (Leo)

Acum 1 săptămână

Cui nu-i convine Sibiul să se mute în NORILSK-Rusia !
Raspunde

Pastor marginas

Acum 1 săptămână

(Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului licențios)

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Om

Acum 1 săptămână

Foarte bune aceste planuri! Apreciem directia in care se misca orasul, mai mult spre a-l face prietenos cu oamenii, biciclistii, spatii verzi si transportul in comun spre deosebire de a-l face un oras doar pentru masini. Desigur ca exista opozitie din partea oamenilor la aceste schimbari, asa cum a existat si in Olanda anilor '70 dar dupa o vreme oamenii vor invata sa aprecieze aceste schimbari. Sper sa se duca aceste planuri la bun sfarsit din tot sufletul!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus