Joi,
27.01.2022
Innorat
Acum
0°C

Polițiștii i-au amendat cu peste 50 000 de lei pe comercianții din zonele turistice Ocna Sibiului şi Bâlea Lac

Polițiștii i-au amendat cu peste 50 000 de lei pe comercianții din zonele turistice Ocna Sibiului şi Bâlea Lac

În perioada 24 – 27 iulie 2017, poliţiştii sibieni au desfăşurat acţiuni de combatere a evaziunii fiscale şi a activităţilor ilicite din domeniul turismului pe raza judeţului Sibiu, se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu. Au fost verificate 29 de societăţi comerciale şi 16 persoane fizice din zonele turistice Ocna Sibiului şi Bâlea Lac, ocazie cu care au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale în valoare de 51.300 lei

 "În perioada menţionată au fost verificate 29 de societăţi comerciale şi 16 persoane fizice din zonele turistice Ocna Sibiului şi Bâlea Lac, ocazie cu care au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale în valoare de 51.300 lei, majoritatea sancţiunilor vizând lipsa documentelor de provenienţă, comercializarea de marfă cu termen de valabilitate depăşit sau lipsa etichetării produselor," se arată în comunicatul de presă amintit.

De asemenea, au fost confiscate mărfuri agroalimentare în valoare de 1200 de lei întrucât comercianţii nu deţineau documente de provenienţă, constatându-se că marfa expusă la vânzare nu îndeplinea condiţiile legale de calitate.

Controalele poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au derulat împreună cu inspectori din cadrul Direcţiei de Sănătate Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu şi au vizat: - Legalitatea desfăşurării activităţilor comerciale; - Existenţa autorizaţiilor / avizelor necesare desfăşurării acestor activităţi; - Legalitatea documentelor fiscale de provenienţă; - Verificarea realităţii vânzărilor efectuate; - Utilizarea de evidenţe duble; - Emiterea de către agenţii economici de facturi fiscale false; - Utilizarea frauduloasă a avizelor de însoţire a mărfii.

Polițiștii le recomandă cetăţenilor să acorde o mare atenţie modului în care comercianţii (agenţi economici sau persoane fizice) îşi desfăşoară activităţile.  Faceţi cumpărături doar în spaţiile special amenajate corespunzător, nu înainte de a verifica data expirării produselor, calitatea acestora, îndeosebi carne şi produse din carne.  Asiguraţi-vă că produsele sunt avizate sanitar – veterinar, sunt însoţite de etichetări şi inscripţionări corespunzătoare legislaţiei în vigoare şi sunt însoţite de certificate care atestă originalitatea.  Nu ezitaţi în a verifica aspectul (culoare, miros) cărnii, produselor din carne şi lactate și refuzaţi primirea acestor produse dacă aveţi orice îndoieli privind provenienţa.

foto IPJ Sibiu

Comentarii

6 comentarii

trei puncte

Acum 4 ani

mereu am avut o nelamurire. cum se pot pastra in conditii de siguranta alimentara produse din carne agatate asa aiurea de taraba ? stiu, sunt afumate, sarate, preparate, dar totusi
Raspunde

Diablo, regele infernului

Acum 4 ani

Sunt afumate chiar încontinuu, de mașinile care trec pe lângă.
Raspunde

George

Acum 4 ani

Pai la Bâlea, chiar si vara sunt temperaturi mai scazute ! Carnea bine afumata si preparata, rezista foarte bine in mediu, mai ales la munte, unde sunt germeni mult mai putini.
Raspunde

marius

Acum 4 ani

nu stiu cine administreaza rezervatia balea dar toate baracile ar trebui demolate.fara nici o diferenta.O poluare atat vizuala cat si fonica\Cica acei mai ieftini magneti ? 4la pret de 5 Rusine Rusine daca am o dorinta ar fi sa dau timpul inapoi cu 40 ani si sa revad caldarea Balea atunci.
Raspunde

rosu

Acum 4 ani

Marius, de ce chiar 40 de ani? Vrei sa vezi/revezi avalansa?
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 4 ani

Luatz bah, brinzu, ca-i "BIO" direct de la cioban, nu de la kktele de oi!...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus