Marţi,
15.06.2021
Parțial Noros
Acum
19°C

Două femei, în funcții de conducere la Spitalul Județean. Din această lună

Două femei, în funcții de conducere la Spitalul Județean. Din această lună

Începând din luna august, Spitalul Clinic Județean Sibiu va avea doi directori noi. Astfel, conf. Univ. dr. Florina Ligia Popa va fi noul director medical, în vreme ce as. Pr. Irina Ionela Rotariu va fi directorul de îngrijire.

Noii directori au fost aleși în urma promovării concursurilor organizate în luna iulie de SCJU Sibiu pentru ocuparea acestor posturi. Postul de director medical a devenit vacant ca urmare a încheierii mandatului de Director medical interimar al Conf. univ. dr. Calin Remus Cipăian iar postul de Director de îngrijiri în urma pensionării As.Pr. Mihu Andrei care a deținut anterior această funcție.

Florina Ligia Popa va deține această funcție începând din data de 7 august, iar Irina Ionela Rotariu din data de 4 august, în urma încheierii contractelor de administrare cu managerul spitalului, Cornel Benchea. Contractele se încheie pe o perioadă de 3 ani.

„Vreau să le mulțumesc domnilor dr. Calin Remus Cipăian și as. pr. Andrei Mihu pentru activitatea depusă în calitate de director medical, respectiv director de îngrijiri, în sprijinul îmbunătățirii calității actului medical în Spitalul Județean. Dl. Dr. Cipăian rămâne mai departe în grupul de lucru pentru proiectul noului spital, fiind un specialist cu o apreciabilă experiență în domeniu”, precizează Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Cine sunt noii directori

Noul director medical, respectiv Florina Ligia Popa are 56 de ani. În anul 1985 a absolvit Institutul de Medicină și Farmacie - Cluj-Napoca, Facultatea de Medicină Generală iar în anul 1994 a obținut calificarea de Medic specialist Recuperare, Medicină fizică și balneologie, în cadrul centrului Universitar de pregătire București, Spitalul Universitar de Urgență București. Din martie 1999 este Medic primar Recuperare, Medicină fizică și balneologie, calificare obținută în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca. Din anul 2009 este Doctor în medicină, titlu obținut în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș. Din 1995 îşi desfășoară activitatea în cadrul SCJU Sibiu iar din anul 2010 deține funcția de medic șef al Secției Clinice Recuperare Medicală I. Din 2005 este, de asemenea, cadru universitar al Facultății de Medicină, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, unde în prezent ocupă funcția de conferențiar universitar, disciplina Reabilitare Medicală.

Florina-Ligia-Popa Florina-Ligia-Popa

Directorul de îngrijii, Irina Ionela Rotariu are 42 de ani. În anul 1994 a absolvit Liceul Sanitar Sibiu iar în anul 1998 Școala Postliceală Sanitară. Între 1998-2001 a urmat 3 module de facultate în Preston, Anglia, la Faculty of Health, University of Central Lancashire. Între 1999-2001 a urmat cursurile Colegiului Universitar de Medicină „Victor Papilian”, Sibiu, specialitatea asistenți medicali iar în 2002 a obținut calificarea de Asistent Medical Principal Diplomat. În anul 2008 a urmat un curs de management pentru Director de îngrijiri iar în 2009 a obținut Diploma de Licență în asistență medicală generală. Este totodată absolventă a Facultății de Științe Economice (2009) iar din 2015 doctorand în management. Între 1994-1997 a lucrat ca asistent principal generalist în cadrul SCJU Sibiu, secția Pediatrie iar între 1997-2004 în cadrul Secției Clinice Medicală I a SCJU Sibiu. Între anul 2004 si ianuarie 2017 a deținut funcțiile de Responsabil Managementul Calității și Director de Îngrijiri în cadrul Clinicii Polisano iar din ianuarie 2017 până în prezent funcția de Inspector Principal Corpul de Control în cadrul CAS Sibiu.

Irina-Rotariu Irina-Rotariu

Comentarii

6 comentarii

Vivi dragan

Acum 3 ani

O cunosc pe doamna Irina de la Polisano o persoana exceptionala.
Raspunde

iuliana

Acum 3 ani

Pai daca-i sa ne lăudam, si eu o cunosc pe doamna Florina Ligia, si-i si mai excepțională!
Raspunde

Florin

Acum 3 ani

ERA BINE DACA SI SPITALUL CFR AR FI AVUT O CONDUCERE BRAVĂ ȘI COMPETENTĂ CA CEA DIN SPITALUL JUDETEAN AVIZ PT. CEI CARE NUMESC IN FUNCTII
Raspunde

guvernul tudose

Acum 3 ani

Mult succes, doamnelor! Sa fiti ca niste amazoane!
Raspunde

(-)

Acum 3 ani

Bine, ca sunt "competente" am înțeles, ce nu s-a specificat in articol este vechimea in PNL a distinselor doamne
Raspunde

iptv box

Acum 2 ani

Hello,nice share.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus