Marţi,
25.01.2022
Innorat
Acum
-7°C

Președintele României confirmă participarea la Întâlnirea Sașilor

Președintele României confirmă participarea la Întâlnirea Sașilor

Președinția României a remis miercuri un comunicat de presă în care anunță că președintele Klaus Iohannis va fi prezent la deschiderea celei de a 27-a Întâlniri a Sașilor transilvăneni și la ceremonia de comemorare a 100 de ani de la bătălia de la Mărășești

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa sâmbătă, 5 august, la deschiderea celei de a 27-a Întâlniri a Sașilor transilvăneni, care va avea loc la Sibiu, sub deviza ”În lume acasă, cu inima în Transilvania”.

La evenimentul organizat de Forumul Democrat al Germanilor din Transilvania și de Asociația Comunităților Săsești din Germania vor participa reprezentanții acestei comunități din România și din țări precum Germania, Austria, SUA.

”Președintele Klaus Iohannis apreciază că întâlnirea din acest an oferă, în special generației tinere de sași din Germania, oportunitatea de a cunoaște mai bine și de a îndrăgi România, țara de origine a părinților lor”, se arată în informarea Președinției.
Duminică, 6 august a.c., Președintele României va participa la ceremonia de comemorare a bătăliei de la Mărășești.

La 100 de ani de la cea mai importantă operațiune militară a Armatei Române din Primul Război Mondial, Președintele Klaus Iohannis onorează la Mărășești memoria celor care au luptat și s-au jertfit pentru o Românie unită și puternică.

Cu ocazia acestui moment aniversar, Președintele României va decora drapelele de luptă ale unităților militare succesoare a tradițiilor de luptă de acum 100 de ani, se va adresa participanților, reprezentanți ai autorităților publice, corpului diplomatic și cultelor, și va oferi Mausoleului de la Mărășești un drapel comemorativ.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

HOP

Acum 4 ani

bravo !!!!
Raspunde

HOP

Acum 4 ani

bravooooo !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus