Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

TSTV Bugetul comunei Șelimbăr crește cu amenzile românilor. Smart

TSTV Bugetul comunei Șelimbăr crește cu amenzile românilor. Smart

Tudor Gorcia, administratorul societății TNT Computers a explicat la Turnul Sfatului TV cum deschiderea către IT a unei primării poate aduce bani importanți pentru comunitate. Din vreme, comuna Șelimbăr a comandat un site performant care îi ajută pe locuitori, însă administratorul societății care a implementat sistemul spune că este mai mult decât atât. Pe lângă banii din taxe și impozite, la bugetul comunei se strâng și banii din amenzile de circulație încasate de toți românii, de oriunde ar fi.  ”O amendă se poate plăti în 48 de ore, adică până în momentul în care poliția o trimite adresei de domiciliu, dacă amenda se încasează la primărie, banii rămân la acea primărie. Asta înseamnă extra-venituri și este și cazul Șelimbărului, după ce am implementat acest sistem aici, acum câteva luni. Dacă dai acum pe google, «amenda online», vei găsi site-ul primăriei Șelimbăr pe prima pagină și chiar sunt oameni care nu sunt din Șelimbăr și plătesc aici, aducând un venit suplimentar”, spune Tudor Gorcia.  ”Dacă o achiți pe platforma comunei Șelimbăr, amenda se consideră plătită, dar rămâne ca venit la Primăria Șelimbăr. Ajunge confirmarea de la Primăria Șelimbăr cu data și ora ca să fie dovada plății de 48 de ore”, mai spune administratorul societății.

Ideea IT-iștilor vine după prevederile Codului care la Art. 109, alineatul 8 se prevede ca: “Amenzile privind circulaţia pe drumurile publice se fac venit integral la bugetele locale. Amenzile cuvenite bugetelor locale se achită la Casa de Economii şi Consemnatiuni - C.E.C. - S.A. sau la casieriile autorităţilor administratiei publice locale ori ale altor instituţii publice abilitate să administreze veniturile bugetelor locale, indiferent de localitatea pe a cărei rază funcţionează acestea, de cetăţenia, domiciliul sau de reşedinţa contravenientului ori de locul săvârşirii contravenţiei, precum şi la ghişeul unic din punctele de trecere a frontierei de stat a României. O copie de pe chitanţă se predă de către contravenient agentului constatator sau se trimite prin poştă organului din care acesta face parte, în termenul prevăzut de lege”, scrie în Codul Rutier.

Despre cum rivalizează Șelimbărul cu Clujul și cât de inteligente sunt ledurile din comuna Sadu, vedeți aici:

https://youtu.be/CH9AvzaoLkc

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

io de la tara

Acum 6 ani

am platit integral taxa de salubrizare in Selimbar in ianuarie si m-am trezit saptaman asta cu restanta si penalitati la taxa de salubrizare...cei de la primaria Selimbar ar trebui macar sa informeze lumea daca fac o modificare la taxele de plata. Oricum, foarte incorect sa te trezesti cu penalitati pentru o taxa care se poate plati trimestrial si a fost achitata in avans, integral pe tot anul. Situatia mea: in contul online in ianuarie: taxa salubrizare: 43.55RON. iulie: restanta plata 9.56RON, penalitati 0.14 RON. Nu am primit nici un fel de informare din partea Primariei Selimbr ca din cauza ca taxa de salubrizare a fost calculata gresit trebuie sa mai platesc ceva (email/posta/anunt pe site-ul primariei)...
Raspunde

ADi

Acum 6 ani

Am cautat "amenda on-line" pe google si Primaria Selimbar NU apare pe prima tagina
Raspunde

Anonim

Acum 6 ani

Depinde de pe ce calculator cauti, daca esti din selimbar apare pe pagina 1 ... daca esti din sibiu, intr-adevar apare pe pagina 2 prima sau a doua pozitie... dar nu asta era esenta articolului oricum. Important e ca toate primariile sa comande acest sistem minunat facut de echipa celor de la TNT :)
Raspunde

Anonymus

Acum 6 ani

intotdeauna este in avantajul primariilor ca doar noi suntem prosti si trebuie sa platim mereu...
Raspunde

Ion Pop

Acum 6 ani

primaria Selimbar=hoti si corupți
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus