Vineri,
27.11.2020
Ceata
Acum
-5°C

Aproape 40 de coșuri pentru murdăria lăsată de câini

03 August 2017 11:55

Aproape 40 de coșuri pentru murdăria lăsată de câini

Primăria Sibiu anunță că în ultima perioadă a amplasat prin oraș aproape 40 de coșuri speciale, destinate colectării murdăriei lăsate de câini.

În paralel, în Consiliul Local se pregătește un proiect de hotărâre pentru aplicarea de amenzi proprietarilor de câini care nu le folosesc.

”Aproape 40 de coșuri pentru colectarea murdăriei lăsate de câini au fost montate în oraș, acestea fiind dotate și cu pungile necesare. Îi invităm pe stăpânii câinilor să le utilizeze pentru a păstra Sibiul curat”, au transmis reprezentanții municipalității.
Montarea coșurilor de gunoi „dotate“ cu pungi de plastic pentru colectarea murdăriei a început încă din prima parte a lunii iulie și va continua. Cele mai multe sunt amplasate în zona centrală a Sibiului, în parcuri și zonele frecventate de sibienii care ies la plimbare cu cățeii.

20476084_1910141409250352_2589249565005785035_n

Coșuri au mai fost montate pe bulevardul Vasile Milea, pe bulevardul Mihai Viteazu, pe Calea Dumbrăvii, pe str. Gladiolelor, pe str. Semaforului, precum și în zonele Valea Aurie, Terezian, Reșița și Cireșica.

„Sibienii au acum unde să colecteze acest tip de deșeuri pentru a păstra curățenia în parcurile din oraș, dar și pe stradă, arătând respect față de ceilalți locuitori ai orașului, dar și responsabilitatea în îngrijirea animalului de companie. Primăria Sibiu lucrează la un proiect de hotărâre a Consiliului Local care va specifica și amenzile ce vor fi aplicate celor care nu înțeleg să respecte aceste reguli simple“, mai arată reprezentanții primăriei într-un comunicat de presă.
20525888_1910141439250349_7054493619091214688_n

Sursa foto

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

Posesor de câine

Acum 3 ani

Aș aprecia dacă și primăria ar strânge rahatul după câinii lor vagabonzi, degeaba proprietarul strânge, și strângea de mult dacă tot rahat rămâne pe străzi după cei fără stăpân...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gyuntar dela Ooy

Acum 3 ani

Mai meri mah de pashte cucută, gargaragiule! Adunatz voi dupa catzai...
Raspunde

Irelevant

Acum 3 ani

"...arătând respect față de ceilalți locuitori ai orașului" HA! Unde-i respectul primariei fata de toti locuitorii orasului in ceea ce priveste cainii vagabonzi? Ar trebui sa ii sun seara cand trebuie sa ocolesc zone intregi din cauza cainilor ce umbla in haita si sa le multumesc pentru ca pot alerga de ei fara sa calc in rahat de caine cu stapan. Phew! Punem plasture la rana de glont. Teoria formei fara fond in stare pura. Vrem sa fim civilizati si sa semanam cu tarile vestice cu cosuri de gunoi pentru catei, dar ignoram complet sutele de caini vagabonzi la care nu le putem da amenda. Sa fim seriosi. Pentru cei ce citesc acest comentariu si cred ca (eu) sunt impotriva implementarilor de reguli pentru murdaria lasata de cainii cu stapan: fals. Acest pas este unul foarte bun, dar nu in cazul nostru. Nu poti sa vi cu pasi de "infrumusetare" cand orasul inca are probleme grave cu siguranta cetatenilor impotriva haitelor de 10-20 de caini din zonele periferice. Aici s-au bagat fonduri ce puteau fi redirectionate undeva cu cap, iar cand problemele acelea sunt rezolvate, e numai bine primita aceasta regula.
Raspunde

dan

Acum 3 ani

Visati sa speriati stapanii de caini cu amenzi daca nu aduna rahatii? Cine sa le aplice? Vedem in parc o gramada de caini periculosi fara lesa si botnita si nu ii amendeaza nimeni desi avem legi, din cate stiu nu ai voie sa scoti cainele pe strada fara lesa, indiferent de rasa.
Raspunde

Bloody

Acum 3 ani

Degeaba sunt acum coșuri si pungi dacă peste o săptămâna /luna/i nu mai e nici o punga ,oamenii venind cu scuza ca nu mai sunt pungi ...eu îmi iau la mine de fiecare data pungi pt nevoile cățelului meu însă nu toată lumea face asta.Spre exemplu un caz întâlnit in zona Mihai viteazu cu un domn ieșit la plimbare cu animalul lui a avut tupeul sa se uite in ochii mei ca si când nimic nu se întâmpla in momentul in care cățelul își face nevoile in zona verde in locul de repaus pietonal ,mergând mai departe fără nici un pic de Rușine ..totul tine de educație zic eu ..plus ca problema adevarata e si aceea a stăpânilor merg cu câinii lasăti liberi pe strada/parc fără lesa ,chiar dacă acei caini sunt dresați ,incidente pot apărea si in plus nu este normal cum a mai menționat cineva lucrul asta ..sper ca aceste coșuri sa fie din ce in ce mai dese pt ca am descoperit si zone cu o arie destul de mare fără nici măcar nu Cos de gunoi normal deci totul are un început ..
Raspunde

mama mare

Acum 3 ani

Voi va plange-ti de cainii cu stapan . Dar ati uitatt de oamenii strazii ,care dor peste tot ,dv unde crede-ti ca isi fac nevoile ? Doamnele si copii care fura pungile abia puse la aparat ,aia ce sunt .Noroc ca am pungi la mine in tot deauna . Cat despre caini maldanezi nu toti sunt ai nimanui sunt persoane ca isi lasa sa se plimbe cainele si se intoarce acasa . Dar domniile voastre de cate ori ati donat ca adapostul pentru maldanezi sa fie gata ? Dar cei de la tara si-au sterilizat cainii sa numai fie pui nedoriti ?Bineinteles ca nu . Asa ca mai tace-ti din gura . Nu stiti nimic .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus