Sâmbătă,
22.06.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Marș pentru alăptare, după-masă în Sibiu

Marș pentru alăptare, după-masă în Sibiu

Asociația Sprijin pentru Mame, împreună cu numeroase femei din Sibiu care susțin alăptarea, organizează astăzi un marș în zona centrală a Sibiului pentru a promova beneficiile alăptării pentru părinți și copii.

Conform organizatorilor, în Sibiu s-a format deja o comunitate a mamelor care alăptează, care se ajută între ele cu sfaturi, recomandări, rezolvări ale unor probleme dar care oferă și suport moral și social altor mame care au nevoie de acest lucru.

”Asociația ”Sprijin pentru Mame” a contribuit la formarea acestei comunități și întreține în continuare, în mod voluntar, dezvoltarea ei prin administrarea grupului online Sprijin pentru alăptare Sibiu (de pe Facebook) și prin organizarea periodică a unor întâlniri între membrele comunității, pe teme legate de alăptare, creșterea și educarea copiilor, sănătate sau nutriție. Grupul online numără, în prezent, aproape 4.000 de membre din Sibiu dar și din alte orașe, ceea ce este o dovadă a nevoii de informații corecte despre alăptare dar și a nevoii de sprijin social”, spun organizatorii marșului într-un comunicat de presă.
Evenimentul face parte din campania ”Susținem alăptarea, împreună”, o campanie de informare cu privire la alăptare, care se adresează în mod direct femeilor gravide, celor care au născut recent, mamelor care alăptează deja și întâmpină probleme, membrelor comunității mamelor din Sibiu dar și tuturor persoanelor care intră în contact cu aceste femei, respectiv partenerul de viață, membrii familiei, personalul medical, farmaciști etc.
”Scopul acestei campanii este de a crește nivelul de trai al familiilor acestor mame și de a informa publicul larg cu privire la alăptare. Perioada aleasă pentru desfășurare este 1-7 august și coincide cu Săptămâna Mondială a Alăptării”, mai spun organizatorii.
Marșul de conștientizare a beneficiilor alăptării este programat duminică, 6 august, începând cu ora 17.00, pe traseul Librăria Erasmus — Parcul Astra — pietonala Bălcescu.

Punctul de întâlnire va fi curtea librăriei Erasmus din Sibiu, unde toți participanții la marș vor primi stegulețe cu mesaje legate de alăptare și broșurile campaniei care vor fi împărțite trecătorilor. Apoi, tot grupul va pleca în plimbare prin Parcul Astra și pe Bd. Nicolae Bălcescu, până la piațeta din fața clădirii telefoanelor.

Luni, 7 august, va fi ultima zi a campaniei și va avea loc ultima întâlnire din seria Întâlniri de grup pentru sprijinirea alăptării, între orele 10.30 — 13.00, în incinta Color Café, în timpul căreia mamele și femeile însărcinate participante vor afla informații despre alăptare și răspunsuri punctuale la întrebări sau soluții la problemele cu care se confruntă. Intrarea va fi liberă, iar consultațiile oferite vor fi gratuite.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Alexandra

Acum 6 ani

Incredibil ce oameni plictisiți și fără preocupări. Alăptați in liniște dragi mămici, cine va oprește? E o limita sensibilă între a avea o cauza și ridicol. PS Alăptați vaccinate sau nevaccinate? Nu de alta dar ordinea cauzelor pentru care ar trebui militat e greșita.
Raspunde

iulia

Acum 6 ani

Musai, cooptati-l si pe postacu Wtf, ca asta se afla intr-o etapa a vieții, mai puțin fericita, e adevărat, in care ar "alăpta" pe oricine, oricând, oricum, numai sa scape de depresia post...
Raspunde

gigi contra

Acum 6 ani

Poate au vrut sa spuna: Mars! Pentru alaptare, dupa-amiaza, la Sibiu!
Raspunde

Alaptatul interzis

Acum 6 ani

Hai mai lasatine-ti cu porcariile astea cu alaptatul in public! Este ceva scarbos si necivilizat sa scoti tatele de fata cu copii!! Ce educatie le dam copilor nostrii? Lumea e plina de proaste c.urve!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus