Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
33°C

Concerte de muzică medievală la Mediaș

Concerte de muzică medievală la Mediaș

Șase formații de muzică medievală vor susține concerte în cadrul Festivalului Mediaș, cetate medievală, ediția a XIII-a. Concertele vor avea loc în Piața Regele Ferdinand I în zilele de vineri, 11 august 2017 și sâmbătă , 12 august 2017 în intervalul orar 12:00-19:00. Formațiile care ne vor purta în timpuri medievale sunt: Lupus Dacus, Peregrinii, Huniadi Cantores, Cimpoierii de Transilvania, Corbul și zburătorii și Truverii.

„Lupus Dacus“ (foto) este o formaţie de muzică medievală din Arad , înfiinţată în urmă cu 15 ani, având la activ peste 400 de concerte, atât în țară cât și în străinătate.

Formația „Peregrinii“ a luat ființă la Timișoara, devenind formația oficială a Muzeului Național al Banatului, cu un repertoriu compus din muzică medievală, muzica barocă sau melodii clasice din „la belle epoque“.

„Huniadi Cantores“ este o formație înființată în anul 2006, axată pe lucrări muzicale din perioada Renaşterii. Repertoriul Huniadi Cantores este prezentat publicului într-un aranjament realizat de către membrii grupului.

„Cimpoierii de Transilvania“ s-a înfiinţat în anul 2008. Grupul abordează muzica medievală şi tradiţională din perioada anilor 1400 – 1650.

Deși conceptul datează din anul 1992, grupul „Truverii“ a luat ființă în anul 2002, susținând de atunci în mod constant concerte în cadrul festivalurilor medievale din ţară și străinătate.

Grupurile  cântă la instrumentele istorice hurdy gurdy, fidula, block flute, irish bouzuky, poket clarinet și jambe, fiind echipați cu costume specifice perioadei medievale. Repertoriul este animat si cuprinde momente interactive cu publicul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus