Miercuri,
10.08.2022
Ceata
Acum
19°C

68% dintre sibienii apți de muncă au un job. Locul 4 pe țară

68% dintre sibienii apți de muncă au un job. Locul 4 pe țară

Județul Sibiu ocupă locul patru pe țară într-un clasament realizat în baza ratei de angajare a cetățenilor apți de muncă. 68% dintre sibienii apți de muncă au un job, în comparație cu 55% media pe țară, sau 35% în Teleorman, spre exemplu.

Doar 4,8 milioane de persoane dintr-un total de 8,8 milioane de oameni care formează „populaţia activă” au statut de salariat, rata de angajare raportată la populaţia aptă de muncă fiind astfel de 55% la nivel naţional, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică, analizate de Ziarul Financiar.

Datele INS arată că, la nivel local, în zonele în care există cele mai multe investiţii există şi o rată mai mare de angajare a populaţiei aptă de muncă. Astfel, în municipiul Bucureşti, dintr-un total de 1,12 milioane de persoane care fac parte din populaţia activă, peste 960.000 de persoane (86% din total) sunt angajate.

Pe judeţe, cele mai mari rate de angajare sunt în Ilfov (77%), Braşov (71%), Timiş (71%), Sibiu (68%) şi Cluj (67%). Acestea sunt zonele în care criza de forţă de muncă a ajuns la cote foarte mari, potrivit angajatorilor.
În 14 judeţe (plus Bucureşti) există o rată de angajare peste me­dia naţională de 55%, arată datele INS. La polul opus, cu cele mai mici rate de angajare, se află judeţele Teleorman (cu o pondere a salariaţilor în populaţia activă de numai 35%), Botoşani (38%), Vaslui (38%), Mehedinţi (40%), Dâmboviţa (40%) şi Giurgiu (40%).

Chiar dacă suntem în luna august, perioadă în care în mod obișnuit numărul locurilor de muncă scoase spre ocupare scade la nivel național, la Sibiu există în continuare numeroase joburi disponibile pe piață.

Pe platforma www.turnulsfatului.ro/locuridemunca există în acest moment o mulțime de mari companii internaționale care recrutează sute de oameni. Spre exemplu Continental, Wenglor, Marquardt, CGS, Stefanini sau RUD Florian Reiger fac angajări în acest moment.

Acestora li se adaugă numeroase firme locale, precum Expertarom, Schunn Service, Fântânița Haiducului ori Kulinarium.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

(-)

Acum 4 ani

"Bine" am ajuns, daca 1din 3 sibieni "freacă menta" si mai facem din asta si-un titlu de glorie, apropo de aprecierile efectelor pozitive ale mentei, sustinute de autor intr-un alt articol....
Raspunde

e-manuela

Acum 4 ani

Buna! Nenea, un mic amendament as avea a face.Daca din cei care cică "muncesc" facem mențiunea ca 1/3 sunt si ei fanii mentei, adica sunt doar bugetari, avem imaginea completa a numărului celor care "transpira" cu adevărat....
Raspunde

Ion Ion ot Ionești

Acum 4 ani

bă, ești prost?
Raspunde

m

Acum 4 ani

@(_) nu freaca menta 1/3. o parte sunt patroni, o parte angajati pe pfa, o parte agricultori la tara, o parte muncesc la negru si o parte (care e numarata tot in romania desi e pe afara) muncesc in strainatate. dupa ce scazi pe astia raman somerii, cei care au destui bani cat sa nu munceasca, femeile casnice, ca asa ceva nu a disparut din romania si abia apoi cei care freaca menta (spus asa superior, de parca esti sclav, sa fie obligatoriu sa muncesti). deci terminati cu ideile astea ceausiste, realitatea e mai nuantata.
Raspunde

(-)

Acum 4 ani

@m : Ce patron poate fi atat de prost sa nu aibacarte de munca? Nu te mai uita la canalele TV subordonate PSD-ului, munca la negru cel puțin in industrie si servicii a fost eradicata, nici un patron nu-si pune pielea-n bat, riscând amenzi usturătoare. Poate doar cei din construcții si agricultura, socotiți aventurieri si a căror marja e imensa...N-am spus-o cu nici-o urma de superioritate, poate mai degrabă invidie
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 4 ani

Bah Stefane, faci cum faci, ce faci, si nu ratezi o data sa dai apa la moara detractorilor tai... Mere vorba prin "târg" ca mai nou, ti se spune Fane Mentosan!?
Raspunde

Braşoveanul patriot

Acum 4 ani

Noroc cu cei venitiţi din Oltenia, oameni harnici şi destoinici, altfel Sibiul ar fi fost printre primele locuri la şomaj în ţară, oricum e la nivelul Vasluiului la inteligenţă şi hărnicie! Manelele şi micii vă mănâncă!!!
Raspunde

m

Acum 4 ani

@brasoveanul patriot Daca si cu oltenii veniti somajul este mic, nu este logic ca cu o populatie mai mica, adica fara oltenii veniti, ar fi fost si mai mic somajul? Oltenii isi gasesc de lucru pt ca sibienii si-au gasit deja si tot mai sunt locuri de munca. Fii si tu mai atent când trollezi si sigur nu esti brasovean. Brasovenii adevărati pur si simplu nu-s interesati la modul asta de Sibiu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus