Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Timișoara, peste Sibiu. ”Și încă n-am fost capitală culturală europeană”

Timișoara, peste Sibiu. ”Și încă n-am fost capitală culturală europeană”

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, se laudă că orașul pe care îl conduce a depășit Clujul și Sibiul la numărul de turiști, până să devină capitală culturală europeană. ''Iată încă o realitate a Timișoarei de astăzi. Este depășită doar de București și de Brașov la numărul de turiști cazați în hoteluri, în primul semestru al anului 2017. În Timișoara s-au cazat 50.655 turiști, în timp ce în Cluj, 46.063, în Sibiu, 45.980, în Oradea, 21.006, în Arad, 20.042, în Alba-Iulia, 6.022. Aceasta, apropo de tot felul de comparații defavorabile Timișoarei făcute de unii. Și încă n-am fost capitală culturală europeană'', arată primarul Nicolae Robu pe pagina sa de facebook, citând cifrele publicate de Institutul Național de Statistică.

Gabriela Petcana, membră a Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România susține că titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 pe care Timișoara l-a câștigat trebuie să îi aducă mult mai mulți turiști, iar sejururile lor să se extindă de la actualul turism de business la cel ''de plăcere''. ''În momentul de față, în Timișoara se face mai mult turism de business, la fel cum se întâmplă în oricare dintre marile orașe ale lumii, hotelurile fiind pline de luni până vineri. Ne preocupă gradul de umplere a hotelurilor și în weekend și trebuie să facem în așa fel încât, cel puțin turiștii care vin pentru business în Timișoara, să facă și un pre-tour și un post-tour, să mai rămână puțin, să își mai aducă și însoțitori în Timișoara'', afirma în primăvară Petcana, pentru Agerpres.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

born in '73

Acum 6 ani

Da, si in fabrica e plin de turisti - de la italieni, francezi, englezi, ca si clienti, la germani sau japonezi ca suport tehnic Iar robul e un dobitoc prin definitie Adi delaTimisoara
Raspunde

€€€€€€

Acum 6 ani

Daca e asa nu pot decat sa ma bucur pentru ei, serios, Timisoara e Timisoara, are pedigree, au cu ce (istoric), arhitectural e frumos dar e plina Europa de astfel de orase, ii lipseste spectaculosul in rezolvari urbanistice si adaptarea la nivel, cum e in Bv, Sb. Si mai uita un mic-mare detaliu, pozitia geografica, practic comparat relief-economie (in sud), e ca Bucurestiul in ''marea'' de saracie din sud, asa e Timi. in ''marea'' de campie din vest. Practic in afara zonei centrale, nu prea ai ce face, ce vedea. E un fel de Szeged...
Raspunde

Ghita Pristanda

Acum 6 ani

Dl. primar nu are habar cum se fac statisticile pe care le invocă, și în care toți oamenii de afaceri care înnoptează în județ sunt numărați ca turiști. Deocamdată, Timișoara este pe locul doi în acea statistică datorită turismului de business. I-aș sugera domnului Robu să dea o fugă până la Oradea, care nu are nici statutul de viitoare capitală culturală, dar care îi bate la fund orașul plin de garoi în centru. Au fost destul capitale culturale europene (vezi Maribor, Slovenia) care, după ce s-a terminat anul cu pricina, au revenit cuminți la stadiul de înainte. Nu e și cazul Sibiului, așa că îl aștept pe domnul primar să ne fluture rezultatele dânsului prin 2025. Mai vorbim atunci.
Raspunde

ABC

Acum 6 ani

Normal ca Timisoara este plina de turisti. Toata Europa vrea sa vada tigania de pe centrul Timisoarei :D :D :D
Raspunde

€€€€€€

Acum 6 ani

Coruptia si incompetenta institutiilor de acolo, Primaria, au lasat ca in 2 decenii centrul sa se umple de ciori. Incompetenta care incepe usor sa se vada din nou, facand afirmatii de frustrati, vis a vis de orase jumate ca populatie sau orase care au pierdut o competitie (cu ei). Hilara situatie...
Raspunde

born in 73

Acum 6 ani

Apropo de turisti: un american m-a intrebat, vazand Palatul Flavia, pe malul Begai, daca acea cladire e locuita I-am zis ca da. Etajele sunt locuite, ca la parter e ambasada Germaniei si un laborator medical. Daca ar durea prostia...si asta ti-o spune un sibian aflat de 25 de ani in Timi (la pensie ma retrag in SB, dar nu vreau sa fim vecini)
Raspunde

werner

Acum 6 ani

Numarul de turisti primit in primul semestru nu este edificativ pentru potentialul touristic al unui oras. Cine vine in Sibiu in Jan- Martie? Sa vedem care sunt cifrele trimiestrul doi si trei ( lunile de primavsra-vara). Nu cred eu ca atrage Timisoare atiti turisti cit atrage sibiul in aceasta perioada. Dar nu ma astept ca primarul Timisoarei sa aiva notiuni de statistica si marketing ( nici cele mai elementare probabil)
Raspunde

Roxana

Acum 6 ani

Timisoara este al 3lea oras ca marime din tara cu 320 000 locuitori iar Sibiul doar 147.000 locuitori .... totusi numarul turistilor in Timisoara nu este dublu fata de Sibiu , deci, despre ce vorbim ??? Doar ura si invidie in aceasta tara frumoasa in loc sa ne sustinem reciproc ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus