Luni,
06.07.2020
Partial Noros
Acum
21°C

CNAIR a reziliat contractul pentru studiul de fezabilitate al autostrăzii Sibiu-Pitești

18 August 2017 11:49

CNAIR a reziliat contractul pentru studiul de fezabilitate al autostrăzii Sibiu-Pitești

Compania Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a reziliat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate al autostrăzii Sibiu-Pitești.

Reprezentanții CNAIR au declarat pentru presa centrală că au luat această decizie din cauza întârzierilor mari înregistrate.

Asocierea dintre firmele Spea (Italia) și Tecninc Consulting (România) a furnizat până acum studiul de fezabilitate pentru doar două tronsoane din cele cinci ale autostrăzii, respectiv cele mai simple: tronsonul 1 și 5.

Asocierea de firme a depășit cu mult termenul în care trebuia să furnizeze ceea ce își asumase prin contract, adică studiul pentru tronsoanele 2, 3 și 4, porțiunea care presupune străpungerea muntelui.

"Vom face in house studiul de fezabilitate pentru tronsoanele 2, 3 si 4, bazându-ne pe studiul vechi realizat de IPTANA (fostul Institut de Proiectări pentru Transporturi Auto, Navale și Aeriene) și pe contribuția Institutului de Geologie. În octombrie, CNAIR va lansa licitația pentru proiectare și execuție pentru aceste tronsoane", a declarat pentru HotNews.ro Stefan Ioniță, directorul general al CNAIR.
Compania de Autostrăzi a lansat deja licitațiile pentru proiectarea și execuția tronsoanelor 1 și 5 ale autostrăzii Sibiu-Pitești.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Anka Trendy

Acum 2 ani

Haideti sa fim seriosi, ce nevoie e de autostrazi cand romani nustiu sa conduca pe o banda. E plin de hipsterasi cu barbita care au fost si eu de 2 ori in Grecia si vin cu aere sa ne de-a lectii...mai lasatima-ti!
Raspunde

hipstaru

Acum 2 ani

@ Anka cea "trendi": esti putin blonduta, autostrada aceea avea o foarte mare importanta economica, nu era construita neaparat pentru distrusii care stiu sa mearga cu 200 km/h pe linie dreapta si in primul viraj de stanga ies in cucuruz. A ramas aproape singurul segment de autostrada lipsa care ar conecta portul Constanta cu centrul continentului, facand parte din Coridorul 4 (parca) Pan-European. Constructia autostrazii nu este importanta, este extrem de importanta pentru tara...si nu pentru putzoii care au mers de 2 ori in Grecia, aia cu care umbli tu....pricepi?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus