Vineri,
27.01.2023
Ninsoare
Acum
-1°C

Episcopul Huşilor, filmat în ipostaze intime cu un fost elev de la seminar, s-a retras din funcţie, deşi se consideră nevinovat

Episcopul Huşilor, filmat în ipostaze intime cu un fost elev de la seminar, s-a retras din funcţie, deşi se consideră nevinovat

Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, care a fost filmat în ipostaze intime cu un fost elev de la seminar, în prezent preot, s-a retras din funcţie, deşi se consideră nevinovat, el urmând să rămână ”în ascultare deplină faţă de Sfântul Sinod”, au anunţat reprezentanţii Patriarhiei, citați de digi24.ro. El va rămâne un simplu călugăr, fără drept de a ţine slujbe religioase, a anunţat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, citat de Mediafax. "În acest moment rămâne un simplu monah. Din punctul de vedere al Biserii Ortodoxe acest caz este încheiat. Nu se vor aplica alte măsuri. Momentan, nu ştim la ce mănăstire se va retrage", a declarat acesta.

„PS Corneliu, episcopul Huşilor, şi-a depus cererea de retragere din funcţie, cerere care a fost aprobată de Sfântul Sinod. El se consideră nevinovat, dar pentru tulburarea generată în biserică faţă de credincioşi a ales să facă acest pas”, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Corneliu Bârlădeanu a decis ”să rămână în ascultare deplină faţă de Sfântul Sinod”, se arată într-un comunicat al Patriarhiei. ”Sfântul Sinod a aprobat această solicitare (n.r. - de retragere) şi a decis vacantarea scaunului de Episcop al Huşilor, în vederea alegerii unui nou episcop pentru această eparhie, în cel mult 60 de zile, conform prevederilor statutare”, precizează Patriarhia.

De asemenea, PS Corneliu este exclus din clerul bisericesc. Potrivit sursei citate, în timpul şedinţei de lucru a Sfântului Sinod „s-a luat act cu mâhnire de campania agresivă a unor posturi şi reţele media îndreptată împotriva slujitorilor Bisericii Ortodoxe Române, adesea în complicitate cu unii clerici răzvrătiţi, campanie care produce multă întristare în rândul clerului şi credincioşilor”.

„În acelaşi timp, toţi slujitorii Bisericii trebuie să respecte disciplina Bisericii şi să-şi înnoiască permanent viaţa spirituală, pentru o slujire pastorală cât mai corectă şi responsabilă faţă de credincioşii pe care-i păstoresc”, se mai arată în comunicatul Patriarhiei, arată sursa citată.

foto Mediafax

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

sB01ERU

Acum 5 ani

Acuma nu poponareala ii problema ci marsavia biserici ortodoxe.
Raspunde

///

Acum 5 ani

Cand iubesti, sexul partenerului nici n-are importanta! Omul isi iubea aproapele!
Raspunde

€€€€€€

Acum 5 ani

Mai-mai, sexy rau la biserica, oare de ce o tot evit ? Hmm... Stiu babele ce stiu :)))
Raspunde

B.Utoru

Acum 5 ani

Ca față de pervers are sfinția-sa!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus